Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2015 - Anul XX, nr. 241 (6053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă finalizată

Contrabandişti de ţigări trimişi în judecată pentru un prejudiciu de peste 100.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei bărbaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă. Faptele de contrabandă au fost comise de cei trei în perioada anilor 2012 - 2014, când au fost surprinşi de poliţişti în trafic sau în apropierea fâşiei de frontieră având asupra lor cantităţi importante de ţigarete, de provenienţă extracomunitară.

În noaptea de 12 mai 2012, un echipaj al poliţiei oraşului Vicovu de Sus a încercat să oprească regulamentar un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria, care se deplasa cu viteză mare pe DN 2H, în interiorul localităţii. Şoferul a refuzat să oprească, poliţiştii fiind nevoiţi să pornească în urmărirea autoturismului. După doar câteva sute de metri, acesta a fost ajuns din urmă şi oprit. La volanul maşinii se afla Dumitru Cîrdei, din comuna Voitinel, căruia poliţiştii i-au solicitat să deschidă, pentru control, portbagajul maşinii. În urma unui control amănunţit al maşinii, poliţiştii au descoperit în trei cutii găsite în interiorul acesteia şi în portbagaj o cantitate de 882 pachete de ţigări iar într-un locaş special amenajat, între bancheta din spate şi portbagaj, o cantitate de 1.598 de pachete de ţigări, toate având timbru aplicat în Ucraina. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, prejudiciul produs prin neachitarea valorii în vamă fiind de 23.623 de lei. Bărbatul a fost acuzat de „contrabandă în formă agravată”, faptă pentru care procurorii au decis acum trimiterea lui în judecată, dosarul fiind înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Rădăuţi.

Un alt caz de contrabandă a avut loc în ziua de 17 iunie 2013, când Mihai Lucian Tucaliuc, din municipiul Suceava, aflat la volanul unui autoturism marca Dacia Logan, a fost oprit de poliţişti în trafic, pe DN 2H, în Vicovu de Jos. Pe bancheta din spate a autoturismului, poliţiştii au descoperit mai multe pachete de ţigări, fapt ce le-a creat acestora suspiciunea că în maşina condusă de bărbat ar putea fi ascunse şi alte pachete de ţigări. Cu ajutorul poliţiştilor criminalişti au fost verificate mai multe compartimente ale maşinii, în care au fost găsite alte 7.430 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, prejudiciul produs prin neachitarea valorii în vamă fiind de 77.881 de lei. Fapta comisă de Mihai Lucian Tucaliuc, de a deţine şi transporta o cantitate mare de ţigări, ştiind că acestea provin din contrabandă, a fost încadrată de procurori la infracţiunea de „contrabandă în formă agravată”, dosarul fiind înaintat Judecătoriei Rădăuţi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată şi pe Sergiu Iulian Olar, din Muşeniţa, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Pe 30 iunie 2014, în jurul orei 11, un agent al poliţiei de frontieră care supraveghea fâşia cu ajutorul aparatului de termoviziune a observat prezenţa a două siluete care se deplasau spre graniţa de stat. Un echipaj al poliţiei de frontieră, deplasat spre fâşia verde, a observat două persoane care se îndreptau spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase. Somaţi de poliţişti, cei doi suspecţi au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean. Unul dintre suspecţi, Sergiu Iulian Olar, a putut fi ajuns din urmă de poliţişti. În preajma fâşiei verzi au fost găsite două colete învelite în folie neagră, conţinând 1.000 de pachete de ţigări, pe numele suspectului prins fiind întocmit un dosar penal pentru „contrabandă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contrabandişti de ţigări trimişi în judecată pentru un prejudiciu de peste 100.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Contrabandişti de ţigări trimişi în judecată pentru un prejudiciu de peste 100.000 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei