Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2015 - Anul XX, nr. 241 (6053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Momente uluitoare

Două cămile au galopat printre maşini, pe artera principală a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scene uluitoare s-au petrecut ieri, în plină zi, pe Calea Unirii din municipiul Suceava, două cămile galopând printre maşini, pe artera principală a oraşului. Ineditul incident s-a petrecut în jurul orei 13.30, cămilele fiind văzute în timp ce alergau dinspre centrul oraşului spre Grupul Şcolar. Cămilele au „colorat” traficul din Suceava până în zona Bazarului, unde s-au oprit şi au fost ajunse din urmă de cei care le-au scos la plimbare prin oraş. Trecând peste partea amuzantă a poveştii, nu a lipsit mult ca animalele să provoace un accident rutier. 

 

S-a trezit în faţă cu două cămile care veneau de pe sens opus

Dorin Ailenei, un şofer care se afla în trafic, s-a întâlnit brusc cu cele două cămile care veneau din sens opus.

„Urcam dinspre Grupul Şcolar spre Centru, iar deodată am văzut cum din sens opus vin două cămile. Una era pe banda I, iar una pe banda a II-a. Mult mai din urmă veneau în fugă nişte tineri care voiau să le prindă”, a povestit bărbatul scena uluitoare. Acesta, ca şi mulţi alţi suceveni, a avut un adevărat şoc când s-a trezit în faţă cu mamiferele erbivore de talie mare care trăiesc tocmai în Africa de Nord şi în Asia. Unii oameni au pus şi mâna pe telefon şi au sunat la 112. Un echipaj al Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava s-a deplasat imediat în zonă. A găsit cămilele în benzinăria OMV de peste drum de Bazar. Erau deja ajunse din urmă de circari, situaţia fiind sub control.

 

Plimbarea cămilelor îi va costa 10.000 de lei pe administratorii circului 

Poliţiştii aveau să afle în scurt timp că cele două cămile sunt de la circul Toredo, aflat în aceste zile în oraş. Angajaţii circului au ieşit, ieri, prin oraş, pentru a promova spectacolul, cu cele două cămile, cu ponei şi cu o lamă. Ce nu au luat în calcul angajaţii circului a fost că traficul supraaglomerat din oraşul Suceava ar putea să sperie animalele. Aşa se face că în timp ce coborau dinspre Centru spre Grupul Şcolar cele două cămile au luat-o la trap, fără ca cei care se ocupă de îngrijirea lor să le poată opri. Din fericire, totul s-a terminat cu bine. Dacă vreuna din cămile ar fi fost lovită însă de o maşină se putea ajunge uşor la o tragedie. Poliţiştii s-au deplasat apoi în parcarea de la Shopping City, unde este instalat circul. Aşa cum era de aşteptat, reprezentanţii circului nu aveau autorizaţie pentru a ieşi cu animalele în oraş. Nici nu ar fi putut să aibă o astfel de autorizaţie, în condiţiile în care aceştia au scos cămilele pe străzi ţinute doar cu o funie şi fără vreo măsură de siguranţă.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a precizat că administratorii circului vor fi amendaţi cu 10.000 de lei, pentru că au scos animalele pe străzi şi au pus în pericol siguranţa traficului şi a persoanelor.

 

În Suceava te poţi întâlni cu ursul şi, mai nou, cu două cămile

Reamintim că, luna trecută, un pui de urs şi-a făcut apariţia în mai multe rânduri pe străzi din municipiul Suceava. Animalul a fost văzut şi atunci de numeroşi suceveni, o parte dintre ei sunând la 112. Autorităţile s-au pregătit la un moment dat să-l tranchilizeze pe urs, însă acesta nu a mai apărut şi nici nu se ştie care a fost soarta acestuia.

Apariţia ursului pe străzile Sucevei a fost total inexplicabilă, silvicultorii spunând că nu este posibil ca acesta să fi venit din pădure, adică de la zeci de kilometri distanţă. O variantă posibilă este ca ursul să fost ţinut în captivitate, după ce a fost comercializat pe piaţa neagră. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două cămile au galopat printre maşini, pe artera principală a Sucevei.
 Vizualizări articol: 6376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 9 voturi
Două cămile au galopat printre maşini, pe artera principală a Sucevei3.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 oct 2015, 18:04:26
Aceste animale sunt ingrijite foarte bine. Cred ca ati vazut cum aratau. Am fost la circul "Toredo" .In pauza spectacolului copiii au putut vizita locul unde se gaseau tigrii siberieni( foarte bine ingrijiti; iti dai seama dupa cum arata blana lor), camilele si celelalte animale. Copiii s-au plimbat cu poneii si au stat pe spatele camilelor.
De ce nu va ganditi ca acestia au fost bine intentionati. Sunt copii care nu au avut posibilitate sa vada vreodata asemenea animale sau parintii nu au avut cum sa-i aduca la circ, desi copiii daca erau insotiti, platea numai persoana adulta.
M-au impresionat acesti oameni de la circul " Toredo" care acu 5 ani au trecut prin localitatea noastra. Daca alti " circari" preferau sa ia banii si sa tina spectacolul intr-o sala de clasa, conducatorul acestui circ a spus ca va tine spectacolul numai in caminul cultural, ca si copiii trebuie respectati ca orice alti spectatori. A fost un program de exceptie!!!
Cei care scriu articole ar trebui sa o faca nu pentru senzatie, ci sa priveasca in mod corect problema.
Unii soferi sigur ca au claxonat distrandu-se si speriind bietele animale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei