Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2015 - Anul XX, nr. 241 (6053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Să trăiască și capra vecinului!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finalul tuturor grupelor preliminare, cred că se poate spune fără teama de a greși că marea perdantă este echipa Ungariei. Nu identific Ungaria cu politicienii, extremiștii sau cu ultrașii ei, căci pe aceeași logică și noi putem fi identificați cu peluzării ăia care s-au încăierat între ei la Budapesta sau cu politicienii cleptomani care înfundă sau vor înfunda pușcăria. Eu, unul, consider că vecinii noștri sunt mai degrabă acei oameni care au arătat emoție și compasiune la uciderea handbalistului Marian Cozma, de aceea mă încearcă o părere de rău că Ungaria a pierdut neverosimil clasarea pe cel mai bun loc 3, care ducea direct la turneul final. Odată expulzată la baraj, șansele ei sunt sub 50% cu oricare dintre adversare, deși a fost desemnată cap de serie. Faptul că iluzia calificării directe a durat până în penultimul minut al preliminariilor este doar o parte a șirului de ghinioane, o încununare a lor. Da, Turcia și-a făcut punctele necesare în minutul 89, cu om în minus, dar acestea trebuiau neapărat corelate cu victoria Kazahstanului în deplasare (Letonia), ceea ce s-a și întâmplat și a constituit o premieră în istoria fotbalistică a acestei naționale! Dar, privind în urmă, observăm că, pe când noi ne chinuiam cu grecii acasă, ungurii scăpau printre degete victoria în Irlanda de Nord, fiind egalați în minutul 93. Ca un făcut, și nord-irlandezii jucau atunci cu un om mai puțin! A mai fost și momentul acela în care norocul nostru a însemnat ghinionul lor, și aici e bine că a fost așa: golul lui Hoban din prelungirile meciului cu Finlanda, care le-a luat șansa ungurilor de a depinde numai de ei la ultimul meci. Duminică, la tragerea la sorți a partidelor de baraj, vom vedea dacă soarta le va întoarce definitiv spatele, adică le va rezerva o dublă cu Danemarca sau Irlanda, care ar constitui misiuni aproape imposibile. Bineînțeles, putem să ne imaginăm și un scenariu mai cinic, în care se vor iluziona în van cu Norvegia sau Slovenia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să trăiască și capra vecinului!.
 Vizualizări articol: 1584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Să trăiască și capra vecinului!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei