Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 oct 2015 - Anul XX, nr. 241 (6053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După ei, potopul

Dezastru marca Pfeiffer pe o stradă din Iţcani dată uitării de autorităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Groapă lângă groapă sau, mai bine zis, baltă lângă baltă, aşa arată acum strada  care poartă numele ilustrului dramaturg I.L. Caragiale, după ce meseriaşii de la Pfeiffer şi-au făcut de lucru pe acolo, pentru a monta o conductă de canalizare. Lucrarea a avut loc în toamna anului trecut, iar de atunci, locuitorii străzii trebuie să aibă grijă ca nu cumva să cadă în vreuna din gropile rămase în urma „readucerii la starea iniţială” a drumului, pentru că, la cât sunt de mari, există riscul să nu poată ieşi singuri de acolo.

„Au mutat pietrişul dintr-o parte în alta, asta au făcut. Le-am zis doar, lăsaţi-l aici că sunt găuri. În loc să refacă strada, ne-au lăsat cu gropile. Atâta ne-am rugat să nu plouă, că ne va fi tare greu, dar de acum, dacă au venit ploile, Dumnezeu cu mila”, spune Viorica Cuşman, a cărei casă este pe strada din cartierul Iţcani. Ca lucrurile să fie şi mai frumoase, de multă vreme nu mai au nici iluminat stradal, stâlpii de pe margine fiind doar de decor.

De cum intri pe strada I.L. Caragiale, nu poţi să nu te minunezi de câte gropi pot fi acolo, îngrămădite, cu mici porţiuni de asfalt între ele.

„De 50 de ani locuiesc în acest cartier, dar în starea în care se află acum această stradă nu a mai fost niciodată. Strada era practicabilă, chiar de nu a mai avut nimeni grija ei de multă vreme. Dar au venit cei de la Pfeiffer şi au făcut canalizarea astă toamnă. Au umplut cu pământ canalul săpat pentru introducerea conductei, iar rezultatul este vizibil – pe aici circulăm noi. Mă gândesc că nici în Epoca de Piatră nu era aşa ceva”, consideră Ştefan Covţun, care stă tocmai în capătul străzii.

Pentru că nu mai suporta starea drumului pe care îl străbate zilnic, rupându-şi maşina, s-a apucat să îl refacă singur, ajutat de un vecin. Dar amintindu-şi ce au păţit sătenii de la Marginea, care au refăcut singuri podul distrus de ape, s-a răzgândit.

„Împreună cu vecinul meu, am vrut să reparăm drumul singuri, dar ne este frică să nu păţim precum cei de la Marginea, să ne trezim cu vreun dosar penal. Nu avem pretenţii la asfalt, că şi aşa suntem consideraţi cetăţeni de lumea a III-a, cei din Iţcani, dar măcar să umple gropile cu pietriş”, mai spune Ştefan Covţun.

Când s-au adresat constructorului, să vină totuşi să le astupe gropile rezultate după ce muncitorii au aruncat „la mişto” câteva lopeţi de pietriş peste şanţul săpat, li s-a spus că strada este deja recepţionată de primărie şi că nu mai are nici o obligaţie acolo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezastru marca Pfeiffer pe o stradă din Iţcani dată uitării de autorităţi.
 Vizualizări articol: 2709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dezastru marca Pfeiffer pe o stradă din Iţcani dată uitării de autorităţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta spuneti ca e strada stricata? trimis de
(16 oct 2015, 12:15:52
... Stati sa vedeti cum arata Eraclie Porumbescu tot in Itcani, strada sapata in vara si lasata in voia sortii. Un noroi pe ea de umbli doar cu cizme de cauciuc sau pungi de nylon la picioare. Si acum colac peste pupaza, se lasa strada pe anumite locuri si au aparut gauri deja. Au astupat-o si au pus prundis, piatra langa piatra, de ziceai ca-s numarate. Cum a plouat, au intrat in pamant si beltile si noroiul au umplut strada.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei