Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2015 - Anul XX, nr. 226 (6038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Agresiune

Două surori gemene, înjunghiate de propriul tată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două surori gemene de 15 ani, din Putna, au ajuns în stare gravă la spital, duminică seara, după ce au fost bătute şi înjunghiate de propriul tată. Bărbatul, Vasile Ciornei, în vârstă de 38 de ani, care avea interdicţie de a le vizita la domiciliu, a dat buzna peste ele în casă şi, sub ochii femeilor care aveau grijă de fete, s-a repezit asupra lor. Le-a scos pe rând afară şi, după ce le-a lovit cu pumnii, a scos un briceag şi le-a înjunghiat de mai multe ori. Grav rănite şi pline de sânge, cele două fete au fost preluate de un echipaj al ambulanţei.

Părinţii gemenelor au divorţat în urmă cu şapte ani, iar minorele au fost încredinţate atunci mamei lor. Locuiau în Putna împreună cu aceasta şi cu străbunica, o femeie de aproape 90 de ani. În urmă cu două luni de zile, mama fetelor a plecat la muncă în Anglia şi le-a lăsat în grija unei mătuşi. Duminică seara, mătuşa celor două a plecat în sat şi a lăsat o altă femeie, Rodica Calancea, să aibă grijă de fete şi de bătrână.

Femeia, în vârstă de 62 de ani, din localitate, a povestit îngrozită despre vizita neaşteptată a tatălui: ”El a intrat în casă, a dat bună seara şi ce faceţi. Nu am spus nici una nimic, am rămas mute. El s-a dus către prima fată şi a început să o bată la fund. Şi ea a mers să ia telefonul, să fugă afară, să cheme poliţia. El a ieşit după dânsa şi deodată am auzit ţipând. Cealaltă, când a auzit că ţipă, a mers să vadă ce se întâmplă. Pe asta am văzut când a luat-o de cap, a trântit-o jos şi a început să o lovească. Dar cuţit nu am văzut la dânsul”.

Mătuşa fetelor ieşise de puţin timp din casă şi a aflat imediat ce se întâmplase în lipsa ei. „Da, fetele sunt în grija mea. Şi eu numai bine am plecat de la ele şi nu a durat 20 de minute şi el a făcut ce a avut de făcut”, povesteşte Eugenia Presecan, mătuşa fetelor.

 

Tatăl a vrut să se răzbune pe fiice

Povestea de groază pare să fi început în urmă cu doi ani, când tatăl fetelor ar fi încercat să o abuzeze sexual pe una dintre ele. În urma acelui gest, tatălui i s-a interzis să se apropie de minore, având o interdicţie emisă de o instanţă de judecată. „Pe una dintre fete el a abuzat-o şi de acolo au început toate, că l-a dat de gol. Oricum le-a ameninţat, i-a spus la fată atunci, pentru că l-a demascat şi a spus ce a făcut cu dânsa, că are să le omoare într-o noapte. Asta se ştia. Un om nebun pur şi simplu, fără caracter, fără suflet de tată cel puţin. Două copile, nu le-ai ajutat, nu le-ai crescut, nu le-ai adus nimic şi la urmă vrei să le iei viaţa”, spune cu groaza mătuşa victimelor. 

După cumplita agresiune, bărbatul de 38 de ani a dispărut apoi în noapte, iar cele doua fete au reuşit să strige după ajutor. „Cum erau, pline de sânge şi se văitau, una era lovită mai tare la fluierul piciorului, cu cuţitul sau cu ce i-a dat. El atât a zis <Eu v-am făcut, eu vă omor!>”, povesteşte Rodica Calancea.

 

Cele două fete au ajuns la spital în stare gravă

Fetele au ajuns la spital cu mai multe plăgi înjunghiate la mâini, picioare şi în zona capului, iar medicii rădăuţeni au hotărât transferarea lor la spitalul din Suceava.

Tiberius Brădăţan, directorul medical al spitalului din Suceava, ne-a declarat: „Cele doua minore au venit prin transfer de la Spitalul Municipal Rădăuţi, prezentând plăgi multiple înjunghiate în urma unei agresiuni familiale. Nici una dintre plăgile respective, din fericire, nu pune viaţa în pericol, dar sunt situate la diferite niveluri, începând de la scalp şi până la membrele inferioare. În momentul de faţă sunt internate pe secţia de chirurgie pediatrică, sub supravegherea colegilor chirurgi, şi în urma evaluării la 24 de ore, la 48 de ore, probabil se vor putea externa la domiciliu”.

 

După agresiune, bărbatul e de negăsit

Tatăl fetelor a lucrat în ultimii ani în străinătate, de unde s-a întors chiar duminică. După agresiune el a dispărut în noapte şi e căutat acum de poliţişti. Familia însă se gândeşte că acesta ar putea reveni oricând la domiciliu.

Una dintre vecine, Maria Florea, a declarat: ”Bineînţeles că le e frică, cât e de rău şi de spurcat, că nu mai ştiu ce să zic. Seara stau închişi, se blochează în casă. Cum să stai fără păsare şi să ieşi seara pe afară. Trebuia atunci arestat când a căutat să profite de fată, trebuia atunci arestat. Nu ştiu de ce poliţia nu a luat măsuri împotriva lui. Ştiau că o să repete.”

Gheorghe Rotar, un bărbat care locuieşte în zonă, ne-a declarat îngrijorat: ”Purtăm grijă ca altele să nu se întâmple. Îi vine pe chelie să dea foc. Suntem în pericol toţi.” Poliţiştii au deschis pe numele suspectului un dosar penal pentru tentativă de omor, având în vedere că agresiunea a vizat zonele vitale ale organismului, gâtul şi capul. Anchetatorii de la serviciul de investigaţii criminale al poliţiei, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au solicitat ieri după-amiază instanţei de judecată un mandat de arestare în lipsă pe numele inculpatului, pentru a putea fi dat în urmărire în regim de urgenţă.

 

Cele două surori vor rămâne într-un centru de primire minori

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au deschis şi ei o anchetă pentru a stabili dacă cele două surori se pot întoarce în casa în care locuiau. „Situaţia celor două minore ne-a fost adusă în atenţie de presă, ne-am autosesizat, între timp colegii de la serviciul de urgenţă s-au deplasat la spital pentru a sta de vorbă cu minorele şi în acelaşi timp s-a luat legătura cu  primăria şi cu mătuşa care are grijă de cele două minore”, ne-a declarat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt al DGASPC. Deocamdată gemenele au rămas internate în spital, iar când vor putea fi externate, cel mai probabil, vor fi preluate de serviciul de urgenţe şi vor fi duse în centrul de primire minori pentru o perioadă de consiliere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două surori gemene, înjunghiate de propriul tată.
 Vizualizări articol: 5264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două surori gemene, înjunghiate de propriul tată5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei