Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2015 - Anul XX, nr. 226 (6038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Intenţie

Primăria Siret a demarat procedurile pentru deschiderea unui parc industrial în apropierea vămii cu Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Siret a demarat procedurile în vederea înfiinţării unui parc industrial în zona vămii cu Ucraina. Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a precizat că specialiştii primăriei au lucrat în ultimii doi ani pentru întocmirea documentaţiei necesare pentru înfiinţarea acestui parc. „Este o documentaţie foarte complexă, iar elaborarea acesteia ne-a luat aproape doi ani, însă acum ne apropiem de final. Obţinerea statutului de parc industrial nu înseamnă însă că automat vor veni la Siret un număr foarte mare de firme”, a spus Adrian Popoiu.

El a subliniat însă că după obţinerea statutului de parc industrial va fi necesară o intensă activitate de promovare pentru a-i convinge pe potenţialii investitori că oraşul Siret merită să fie luat în calcul, chiar dacă nu este nici în Transilvania și nici lângă București sau Ploiești. Adrian Popoiu a precizat că parcul industrial ar urma să fie amenajat pe o suprafaţă de aproape 16 hectare. El a explicat că pe acest teren vor putea fi construite atrepozite vamale, un parc logistic, dar şi spaţii pentru producţie. „Investitorii care vor veni la Siret ar avea ca avantaje apropierea de vamă, de Ucraina şi de drumul european 85, dar cel mai important dintre acestea este apropierea de Ucraina, pentru că vrem să transformăm acest parc industrial într-o limită estică pentru afaceri cu statele care nu sunt în Uniunea Europeană”, a spus primarul oraşului Siret. El a spus că noul parc industrial a început să fie promovat deja în rândul potenţialilor investitori.

Astfel, Adrian Popoiu a precizat că a participat recent la Forumul economic China (Ningbo) - România care a avut loc la Bucureşti, eveniment organizat de Ambasada Republicii Populare Chineze şi Departamentul pentru Investiţii Străine al Guvernului României. Popoiu a precizat că acest forum este primul eveniment de anvergură realizat de Guvernul României împreună cu partenerii chinezi în ultimii cinci ani.

De precizat că la acest eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai mai multor firme private, Siretul fiind singura localitate din judeţul Suceava invitată la lucrările forumului.

„Le-am prezentat domnilor Wang Jianhou, viceprimarul din Ningbo, Chen Xiuzhong, directorul Comisiei Municipale de Comerţ din acest oraş, şi Kong Weiwei, directorul Biroului pentru Afaceri Străine Ningbo, oportunităţile de investiţii în orașul Siret. De asemenea, am mai avut discuţii şi cu domnul Viorel Ciocoiu, şeful Direcţiei pentru Investiţii Străine din Guvernul României, şi cu domnul Christophe Stroobant, din partea Alinso Industrial Park din Ploieşti, iar în perioada următoare le vom trimite acestora informaţii detaliate cu privire la oraşul Siret”, a ţinut să precizeze Adrian Popoiu.

El a spus că în cadrul forumului s-au prezentat posibilităţile de investiţii în România, precum şi posibilităţile de cooperare între oraşul Ningbo din China şi România. El a arătat că oraşul Ningbo are o populaţie de 7,6 milioane de locuitori şi un Produs Intern Brut de 120 de miliarde de dolari, aproape jumătate din PIB-ul României în anul 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Siret a demarat procedurile pentru deschiderea unui parc industrial în apropierea vămii cu Ucraina.
 Vizualizări articol: 3291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Primăria Siret a demarat procedurile pentru deschiderea unui parc industrial în apropierea vămii cu Ucraina5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei