Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2015 - Anul XX, nr. 226 (6038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Noi, cei altfel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Abia începuse Campionatul Mondial de Rugby. Noi nu jucaserăm încă. Atunci am scris articolul care probabil va apărea tot azi, dar în "Jupânu'", pe care îl intitulasem "Încăciulaţii", ideea de la care am pornit fiind aceea că nu putem aştepta nimic bun de la flăcăii din Naţionala noastră, din moment ce arma lor de bază la plecarea spre Londra fusese... căciula, model Decebal (despre care evident că n-au auzit decât les connaisseurs, maximum câte trei per ţară de pe planeta asta!) cu care prietenul nostru Hari Dumitraş îi echipase pe băieţi chiar pe aeroport. Aşadar: ăia vin cu Haka, ăilalţi cu o viteză demenţială, ceilalţi cu nişte pase halucinante, încă alţii cu o grămadă-tăvălug, iar noi... cu o căciulă! Nu mai vorbesc de tradiţionala vorbă românească, aia cu mersul cu căciulă-n mâna la stăpânire! Ceea ce bănuiam că se va întâmpla s-a întâmplat, chiar cu asupră de măsură: în meciul de debut, ai noştri s-au străduit (şi, culmea!, au şi reuşit) ca mai mult de jumătate din repunerile din tuşă să le dea cadou adversarilor, chestie care intră fără ezitare la categoria ne(mai)făcute. Nici de dracu', darămite de o Naţională participanta la World Cup! Meciul al doilea, în care adversarii, la fel ca şi cei din primul, şi-au odihnit mai toţi titularii, s-a încheiat cu un mare pas înainte: n-am mai pierdut toate tuşele, în schimb le-am pasat lor direct mingea, cam după 2-3 pase din fiecare şarjă, întrucât la noi mingea merge din om în om, mai al dracu' decât la handbal, nefiind nici o greutate să ştii unde va pleca pasa următoare, deci intercepţia vine de la sine. Astea au fost meciurile "grele", planificate să le pierdem încă de acasă. Face cineva pariu că pe alea "uşoare", care abia urmează, o să le pierdem la scoruri şi mai mari?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi, cei altfel.
 Vizualizări articol: 1181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Noi, cei altfel4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei