Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2015 - Anul XX, nr. 226 (6038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

25-27 septembrie

Un rădăuţean a reprezentat tinerii din România la Summitul ONU de la New York

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luca Ciubotaru, rădăuţeanul ales delegat de tineret al României la Organizaţia Naţiunilor Unite, în mandatul 2014-2015, a fost invitat să reprezinte tinerii din România la Summitul ONU de la New York, din perioada 25-27 septembrie. La eveniment au participat preşedintele României, Klaus Iohannis, care a şi ţinut un discurs, pe 27 septembrie, şi ministrul de Externe al ţării, Bogdan Aurescu.

Şefi de stat, lideri de guvern şi miniştri din toată lumea s-au reunit la New York, la Summitul ONU care a adunat cel mai mare număr de lideri din toate timpurile.

În cadrul Summitului, liderii lumii au adoptat Agenda 2030, care constă în 17 obiective şi 169 de ţinte care vizează sărăcia, foametea şi securitatea alimentară, sănătatea, educaţia, egalitatea de gen, apa şi condiţiile sanitare, creşterea economică, oraşele, schimbările climatice, oceanele, biodiversitatea, pădurile şi deşerificarea, pacea, justiţia etc.

Cele 17 obiective propuse comunităţii internaţionale pentru următorii 15 ani au, prin natura lor, un caracter global, dar atingerea lor depinde de succesul implementării la nivel local și naţional, unde este de așteptat să declanșeze o reacţie în lanţ atât în mediul de afaceri, cât și la nivelul sectorului politico-administrativ. Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (Sustainable Development Goals - SDG) elaborate de Organizaţia Naţiunilor Unite au fost aprobate în unanimitate.

 

Luca a fost vocea tinerilor din România timp de un an

Luca Ciubotaru a fost ales, în septembrie 2014, delegat de tineret al României la Organizaţia Naţiunilor Unite.

A reprezentat tinerii români în cadrul celei de-a 69-a sesiuni a Adunării Generale a ONU de la New York, din octombrie 2014, şi la lucrările Comisiei pentru Dezvoltare Socială, de la New York, din februarie 2015, discursurile sale concentrându-se pe trei subiecte: educaţie, angajabilitate şi implicare civică.

A reprezentat tânăra generaţie din România în cadrul a zeci de evenimente internaţionale - primul Forum Global pe Politici de Tineret,de la Baku, din octombrie 2014, Forumul Mondial pentru Democraţie, Strasbourg, noiembrie 2014, întâlnire de lucru pe tema Dialogului Structurat, Bruxelles, mai 2015, consultările pentru Forumul Global pe Tineret, Pace și Securitate, Iordan, august 2015, etc.

În total, mandatul lui Luca Ciubotaru şi al Biancăi Dragomir, celălalt delegat de tineret din mandatul 2014-2015, a însemnat două deplasări la sediul Naţiunilor Unitedin New York, peste o mie de tineri întâlniţi și informaţi asupra programului, a uneltelor disponibile pentru implicarea la nivelul ONU a tinerilor, dar și cu privire la temele prioritare ale tinerei generaţii, soluţiile recente și stadiul lor de implementare, peste 2.000 de tineri întâlniţi la evenimentele la care au luat parte pentru a se documenta și a completa experienţa de delegaţi de tineret la ONU, 25 de prezentări ale programului la nivel naţional, alte 14 participări naţionale și şase internaţionale la evenimente relevante pentru sectorul de tineret și pentru priorităţile mandatului.

 

A fost şef de promoţie al Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi

În vârstă de 23 de ani, Luca Ciubotaru este absolvent al Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, şef de promoţie.

Absolvent în 2014 al Facultăţii de Drept şi în 2015 al Facultăţii de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Luca este, în prezent, masterand în Ştiinţe Penale.

Luca este președinte fondator al Asociaţiei Studenţilor la Drept a universităţii ieșene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un rădăuţean a reprezentat tinerii din România la Summitul ONU de la New York.
 Vizualizări articol: 2585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Un rădăuţean a reprezentat tinerii din România la Summitul ONU de la New York4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei