Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2015 - Anul XX, nr. 222 (6034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme legislative

Preluarea a 157 de salariaţi ai Termica la noua societate de termoficare a Sucevei nu se poate face prin transfer direct

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preluarea serviciului de termoficare de către un nou operator, care va asigura căldură şi apă caldă în municipiul reşedinţă de judeţ, va fi făcută nu doar la nivel de infrastructură, ci şi la personal, dar parţial.

„Aşa cum am procedat întotdeauna, ne-am gândit şi avem grijă în continuare să nu lăsăm acei oameni pe drumuri, de aceea am impus prin caietul de sarcini preluarea unui număr de 157 de salariaţi de la Termica. O parte din cei care lucrează acolo vor mai rămâne la Termica”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu. Cei care nu se vor regăsi în nici una din organigramele celor două societăţi  vor fi disponibilizaţi.

„Am avut discuţii cu cei de la Thermonet pe două teme importante – în primul rând pe preluarea celor 157 de salariaţi de la Termica. Deja au avut discuţii la ITM, să vadă cum se poate proceda în această privinţă. Nu mai este valabil transferul de personal, ci trebuie făcută încetarea contractului de muncă, apoi preluarea. Sunt nişte chestiuni mai delicate, care acum se discută la ITM.

Cert este că vor prelua majoritatea salariaţilor de la Termica”, a spus şeful municipalităţii sucevene.

Thermonet, societatea care a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei organizate de Primăria Suceava, nu poate prelua acest serviciu public mai devreme de jumătatea lunii octombrie, din cauza unor limitări impuse de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preluarea a 157 de salariaţi ai Termica la noua societate de termoficare a Sucevei nu se poate face prin transfer direct.
 Vizualizări articol: 1698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Preluarea a 157 de salariaţi ai Termica la noua societate de termoficare a Sucevei nu se poate face prin transfer direct3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema de sistem trimis de
(24 sep 2015, 11:17:47
Thermonet nu este castigatoarea unei licitatii bazata pe concurenta dupa cum se afirma in ultima fraza din articol. Aceasta firma a negociat preluarea serviciului de transport si distributie agent termic in Suceava si acum edilul Sucevei vrea sa mareasca pretul energiei termice la populatie in favoarea acestei firme, dupa ce primaria si marii diriguitori ai termoficarii din Suceava au decapitalizat si impins spre faliment Termica Suceava. . Concesionarea serviciului centralizat de apa calda si caldura in Suceava se complica si mai mult datorita incurcaturilor create de primarie cu terenul de la Termica, instalatiile si utilitatile necesare si pentru noua centrala Bioenergy din incinta Termica, deoarece noul operator Thermonet cu actionarii sai Adrem Invest si Elsaco Botosani, nici Bioenergy a carei actionar este tot Adrem Invest si nimeni inafara de Termica nu au si trebuie sa cumpere/inchirieze de la Termica instalatiile complexe de transport a energiei termice, statia electrica de inalta tensiune de 110 KV, sa preia personal autorizat pentru astfel de instalatii, etc...de la Termica. Practic, inafara de Termica nimeni nu mai putea obtine licenta pentru transportul energiei termice, ca nu detin respectivele instalatii de transport, ca nu au cu ce face transportul energiei termice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei