Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2015 - Anul XX, nr. 222 (6034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Noutate

Elevii Şcolii Gimnaziale Bogdăneşti vor face orele de religie în paraclisul nou construit în curtea şcolii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Şcolii Gimnaziale Bogdăneşti vor face orele de religie în paraclisul nou construit în curtea unităţii şcolare, care a fost sfinţit marţi, 22 septembrie, de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, înconjurat de un impresionant sobor de preoţi. La evenimentul de marţi au participat elevii, profesorii şi oamenii din Bogdăneşti, pentru care sfinţirea paraclisului a însemnat un moment de bucurie, de comuniune, de credinţă, de apropiere faţă de lucrurile care cu adevărat contează.

Slujba sfinţirii paraclisului a avut loc la ora 12.00, adunând în jurul Arhiepiscopului Pimen toţii elevii şcolii, cadrele didactice din şcoală, autorităţile locale şi alţi credincioşi din comună. Copiii, îmbrăcaţi în frumoasele costume populare româneşti, l-au întâmpinat emoţionaţi pe ÎPS Pimen. La finalul slujbei de sfinţire, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa legăturii dintre familie, biserică şi şcoală pentru societate, despre necesitatea existenţei unor astfel de spaţii în şcoli şi a amintit că şcoala s-a născut în tinda bisericii. Cei care au contribuit la zidirea paraclisului au primit distincţii de vrednicie.

 

Pr. Marcel Ursuţu: „Consider că în acest fel mi-am făcut datoria faţă de şcoala în care am învăţat”

Paraclisul este o construcţie nouă, ridicată separat de clădirea Şcolii Gimnaziale Bogdăneşti. Construcţia acestuia a început cu doar un an în urmă, iar lucrările au fost finalizate la începutul acestui an şcolar. De acum înainte acest spaţiu va fi folosit de elevii şcolii atât pentru ora de religie, cât şi pentru alte activităţi. Paraclisul Şcolii Gimnaziale Bogdăneşti se află pe un teren concesionat de Parohia Bogdăneşti I prin hotărârea Consiliului Local Bogdăneşti. Iniţiativa construirii acestui paraclis îi aparţine preotului Marcel Ursuţu, parohul Bisericii Pogorârea Sfântului Duh Bogdăneşti I, care, sprijinit de câteva familii din parohie, a putut duce la bun sfârşit această lucrare duhovnicească spre folosul copiilor satului.

Preotul paroh Ursuţu şi-a exprimat, la finalul slujbei de sfinţire, mulţumirea şi bucuria că a reuşit, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al oamenilor de bine, să finalizeze acest proiect. „Consider că în acest fel mi-am făcut datoria faţă de şcoala în care am învăţat”, a spus preotul Ursuţu, mulţumind în acelaşi timp tuturor oamenilor care i-au fost alături şi care au înţeles necesitatea ridicării unui paraclis în curtea Şcolii Gimnaziale Bogdăneşti.

În anul 2013, la Bogdăneşti, de sărbătoarea Întâmpinarea Domnului, a fost sfinţită de un sobor de preoţi o troiţă care „vesteşte” că la câteva zeci de metri de drumul principal se află Biserica Pogorârea Sfântului Duh, un locaş de rugăciune către care îşi îndreaptă paşii tot mai mulţi credincioşi. Troiţa, care a fost construită la răscruce de drumuri, pentru a le arăta localnicilor, şi nu numai, calea cea bună care trebuie urmată, dar şi pentru ca, oprindu-se din drum şi însemnându-se cu semnul Sfintei Cruci în dreptul troiţei şi chiar rostind o scurtă rugăciune, oamenii să fie ajutaţi de Dumnezeu în călătoria pe care o fac prin viaţa plină de încercări, a fost înălţată tot prin strădania şi grija preotului paroh Marcel Ursuţu şi cu sprijinul câtorva familii de credincioşi din parohie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Şcolii Gimnaziale Bogdăneşti vor face orele de religie în paraclisul nou construit în curtea şcolii.
 Vizualizări articol: 1511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii Şcolii Gimnaziale Bogdăneşti vor face orele de religie în paraclisul nou construit în curtea şcolii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei