Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2015 - Anul XX, nr. 222 (6034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În sfârşit

Lucrările de la UPU Suceava, blocate de contestaţiile în lanţ ale firmei Victor Construct, încep săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava vor începe săptămâna viitoare. Ca urmare a contestaţiilor depuse de reprezentanţii SC Victor Construct SRL Botoşani, lucrările au fost întârziate timp de două luni. Într-o primă fază, contestaţia a fost depusă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), iar de aici răspunsul a fost clar: Victor Construct nu are dreptate. 

„Consiliul constată că la momentul soluţionării cauzei, contestatarul nu a fost în măsură să probeze, în mod concret, care <au fost echipamentele care nu au respectat cerinţele caietului de sarcini>, cu toate că, în conformitate cu dispoziţiile articolului 274, aliniat 4, din OUG nr. 34/2006, <la cerere> contestatorul a avut acces la dosarul achiziţiei publice depuse la Consiliu. Consiliul apreciază că nu se poate substitui autorităţii contractante în ceea ce priveşte admiterea/respingerea unei oferte, în măsura în care din motivarea anterioară a rezultat că autoritatea contractantă a procedat la o evaluare temeinică a ofertelor, sub toate aspectele şi pe probe concludente, nu pe elemente insuficiente/neclare cum a pretins contestatorul. Argumentele au un caracter generic, de exemplu <cotarea preţului de 28 lei/mp pentru nisip este în totală neconcordanţă cu prevederile caietului de sarcini>, fără însă a se menţiona care ar putea fi acestea şi cum anume nu sunt respectate”, este concluzia celor de la CNSC.

Chiar şi aşa, reprezentanţii SC Victor Construct SRL Botoşani s-au agăţat şi de ultima cale de atac, respectiv contestaţia în instanţă. Luni, Curtea de Apel Suceava a respins contestaţia, astfel încât şi ultima cale de atac a fost risipită. Practic, timp de două luni nu s-a întâmplat nimic din cauza unor orgolii care nu-şi au locul.

Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, s-a arătat deranjat de întârzierile provocate de acest lanţ de contestaţii, precizând că va face tot posibilul pentru ca lucrările de modernizare să demareze în cel mai scurt timp.

„Noi trebuie să reorganizăm UPU pentru a da posibilitatea constructorului să lucreze. Noul triaj va fi unul modular, în legătură cu corpul nou al spitalului nou, iar în paralel vom reorganiza şi celelalte compartimente. Aceste reorganizări sunt deja gândite şi le vom pune în practică cât se poate de rapid. Luni vom da dispoziţia de şantier, iar miercuri vor începe efectiv lucrările. Va fi un pic de aglomeraţie, dar toată lumea trebuie să înţeleagă acest lucru, de la medici până la pacienţi”, a declarat Vasile Rîmbu.

 

Ce prevede proiectul de modernizare şi extindere a UPU

Licitaţia finalizată în luna iulie a acestui an a fost câştigată de firma suceveană General Construct, care a oferit preţul de 8.130.086 de lei, fără TVA. S-a dovedit oferta cea mai mică din punct de vedere financiar, fiind admisă în raport cu celelalte două oferte cu care au venit SC Victor Construct SRL Botoşani şi SC Test Prima SRL Suceava. Trebuie spus că în preţul contractului sunt incluse şi aparatura şi echipamentele medicale prevăzute în proiect.

Problema este că în curând va veni iarna, iar o parte din lucrări nu vor putea fi efectuate până în primăvara anului viitor. În tot acest timp, personalul medical şi pacienţii care ajung la UPU Suceava se înghesuie într-un spaţiu mult prea mic pentru actualele necesităţi.

Proiectul de modernizare a UPU înseamnă extinderea acestei secţii a spitalului de la 780 de metri pătraţi, cât are acum, la aproape 1.900 de metri pătraţi. Spaţiile pentru consultaţii şi aparţinători vor fi mai generoase, va exista flux separat pentru ambulanţe, cu bandă de circulaţie pe un sens, şi un spaţiu protejat pentru transferul pacienţilor. Urgenţele pediatrice vor avea un spaţiu mai mare, cu triaj vizibil şi uşor accesibil din toate punctele UPU. De asemenea, sunt prevăzute cabinete şi birouri pentru personalul medical. Din valoarea totală a proiectului, aproximativ 4,5 milioane de lei sunt destinaţi dotării cu aparatură şi echipamente medicale performante – computer tomograf, electrocardiograf, echipament de intubaţie, defibrilator manual, eco Doppler color cu trei sonde, monitoare EKG etc.

La finanţarea lucrărilor contribuie atât Consiliul Judeţean Suceava, cât şi Primăria Suceava. Administraţia locală a prevăzut în buget pentru această investiţie 2,5 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de la UPU Suceava, blocate de contestaţiile în lanţ ale firmei Victor Construct, încep săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 1972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Lucrările de la UPU Suceava, blocate de contestaţiile în lanţ ale firmei Victor Construct, încep săptămâna viitoare3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei