Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2015 - Anul XX, nr. 222 (6034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Organizare

Înfiinţarea Teatrului „Matei Vişniec” Suceava se decide astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înfiinţarea Teatrului Municipal "Matei Vişniec" Suceava se decide astăzi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Suceava, în subordinea căruia va şi funcţiona această instituţie culturală.

„Îi mulţumesc maestrului pentru acordul dat şi pentru sugestiile transmise, de care vom ţine cont”, a spus iniţiatorul proiectului de hotărâre, Ion Lungu, care a propus ca teatrul să poarte numele cunoscutului dramaturg sucevean.

Şeful municipalităţii sucevene a spus că în scurt timp după discutarea proiectului în Consiliul Local, dacă va fi aprobat, va da o decizie prin care să desemneze un director interimar.

„Conform legii privind finanţarea instituţiilor publice de cultură, pentru început, primarul va desemna un director interimar, care să se ocupe de funcţionarea teatrului până la organizarea concursului pentru postul de manager al instituţiei. La scurt timp după ce avem aprobarea consilierilor locali - mă îndoiesc că nu va vota cineva înfiinţarea unui teatru la Suceava - voi numi un director interimar, care să pregătească organigrama de funcţionare, strategia şi o viziune de lucru, astfel încât de la 1 ianuarie să putem aloca fonduri de la buget pentru noua instituţie de cultură şi să avem teatru la Suceava”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Noua instituţie culturală, care va fi finanţată de la bugetul local, dar şi din încasările proprii, va beneficia de sprijinul municipalităţii şi sub alte forme, precum locuinţe de serviciu pentru actori.

„Avem şansa de a înfiinţa un teatru de prestigiu la Suceava, poate chiar o şcoală de teatru, consider că trebuie să le acordăm actorilor o serie de facilităţi, precum locuinţe, să atragem oamenii aici şi să avem în sfârşit un teatru profesionist”, a adăugat edilul sucevean.

Sediul Teatrului Municipal "Matei Vişniec” va fi în clădirea Centrului Cultural Bucovina, care urmează să fie dat în folosinţă în octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înfiinţarea Teatrului „Matei Vişniec” Suceava se decide astăzi.
 Vizualizări articol: 1699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Înfiinţarea Teatrului „Matei Vişniec” Suceava se decide astăzi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O veste bune.... trimis de
(24 sep 2015, 12:45:32
Da, este o veste buna. Si sa speram ca va fi finalizata cu succes. Aici de multe ori am criticat lipsa de cultura in municipiul Suceava, dar se pare ca mai sunt si oameni care incearca sa mai faca cate ceva. La mai multe vesti de genul acesta......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei