Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2015 - Anul XX, nr. 222 (6034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Restricţii legale

Blocaje la finanţarea sporturilor, din cauza nejustificării sumelor alocate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problemele financiare cu care se confruntă cluburile sportive sucevene, finanţate de la bugetul local al municipiului Suceava, sunt cauzate în multe cazuri de lipsa justificărilor necesare pentru cheltuirea sumelor de care au beneficiat. Cum legea impune efectuarea de noi plăţi doar după ce au fost justificate sumele alocate anterior, apar fel de fel de blocaje, care afectează activitatea echipelor de fotbal şi de handbal, principalii beneficiari de fonduri nerambursabile de la bugetul local.

„Avem mari probleme cu justificarea sumelor date de primărie, din fonduri nerambursabile, pentru susţinerea activităţilor sportive. Au apărut chiar şi blocaje în această privinţă”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Partea bună este că, odată cu modificarea legii în baza căreia se pot finanţa activităţile sportive, se pot deconta salariile jucătorilor.

„A apărut o modificare la legea finanţării activităţilor sportive, care spune că se pot deconta şi cheltuielile cu salariile. Deşi am avut multe discuţii pe la Ministerul Tineretului şi Sportului şi alte autorităţi, nimeni nu spune în ce plafon. Atunci am decis noi, aici, să punem plafon salariul mediu pe economie, adică 2.415 lei, venit brut. Deci se pot deconta salarii, dar în limita acestei sume de persoană. Ca atare, le va veni mai uşor celor care beneficiază de astfel de finanţări nerambursabile să justifice aceşti bani la primărie”, a spus şeful municipalităţii sucevene.

Cu toate acestea, au rămas în continuare în lista de cheltuieli neeligibile cheltuielile administrative – chirie, utilităţi, apă, canal, întreţinere şi reparare mijloace fixe, achiziţiile de teren, de clădiri, reabilitarea clădirilor, achiziţia de vehicule, de mobilier.

„Sper ca odată cu acest proiect să putem da mai rapid finanţarea către aceste cluburi sportive, mă refer în special la fotbal şi la handbal, pentru că de multe ori nu se aduceau aceste deconturi, iar primăria nu are posibilitatea să le mai finanţeze”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Printre cei care au mari probleme din cauza lipsei banilor se numără şi fotbaliştii de la Rapid Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocaje la finanţarea sporturilor, din cauza nejustificării sumelor alocate.
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blocaje la finanţarea sporturilor, din cauza nejustificării sumelor alocate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei