Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2015 - Anul XX, nr. 221 (6033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   18 imagini |   ø fişiere video

Terminate pe hârtie

Trotuare-capcană, pavele furate şi poduri nerefăcute, lucrări finalizate 100% în concepţia celor de la Victor Construct Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O simplă plimbare pe bulevardul George Enescu, pe jos, se poate dovedi o adevărată provocare pentru suceveni, care trebuie să fie atenţi la tot pasul, ca nu cumva să calce prin găurile lăsate în pavajul trotuarelor de cei care le tot modernizează din primăvară şi până acum, cu pauze inexplicabile, chiar şi de câte două luni de zile.

Chiar de au început în forţă lucrările de modernizare a acestei importante artere de circulaţie a Sucevei, bulevardul George Enescu, cei de la Victor Construct au pierdut ritmul pe parcurs, ba chiar au stagnat complet pe anumite perioade.

Aşa se face că trotuarele de pe ambele laterale ale străzii au rămas neterminate chiar şi după trei luni de la finalizarea stratului de asfalt de pe carosabilul din această zonă.

Sucevenii care au de circulat zi de zi pe aceste trotuare, a căror „schimbare la faţă” a început bine dar s-a „împotmolit” pe parcurs, nu înţeleg cum este posibil ca de luni de zile lucrările să fie abandonate, în vreme ce ei sunt forţaţi să meargă prin gropi imense, chiar şi de o jumătate de metru, cu o lungime de câţiva metri, printre resturi abandonate de pavele şi prin buruienile care au răsărit pe trotuar.

Nu există săptămână în care reprezentanţii Primăriei Suceava, în special primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi, să nu le atragă atenţia asupra obligaţiei de a reface trotuarele de pe bulevardul George Enescu, până sus la Catedrală, dar, din cauza personalului insuficient, lucrările respective sunt abandonate rapid, la scurt timp după ce sunt reluate, muncitorii fiind trimişi în altă parte.

„Pe bulevardul George Enescu iar au dispărut muncitorii. Eu zic că s-a făcut o lucrare bună acolo, dar haideţi să o finalizăm odată, că sunt numeroase reclamaţii din zonă – merg copiii la şcoală, oamenii se împiedică, au de circulat femei cu cărucioare de copii...Să terminăm odată, că ne înecăm ca ţiganul la mal”, i-a mustrat şi ieri primarul Sucevei pe cei de la Victor Construct, liderul asocierii de firme care execută lucrările de modernizare stradală pe bani europeni.

 

Porţiuni mari de trotuar, descompletate de furturi

Pe lângă abandonarea repetată a acestui şantier de către constructor, trotuarele bulevardului George Enescu au mai avut un inamic – cetăţenii „strângători”.

Dacă pe multe porţiuni de trotuar, responsabilitatea lipsei pavelelor îi revine constructorului, bătaia de joc care se poate observa cu uşurinţă la o deplasare de-a lungul străzii este datorată, în parte, unor cetăţeni care au făcut „colecţie” de pavele de la lucrările rămase neterminate.

Dacă s-ar fi mers cu completarea de pavele dintr-un capăt în altul al trotuarului, acest lucru nu se putea întâmpla.

„Pentru pavelele dispărute responsabilitatea îi revine în întregime constructorului. Cantităţile prevăzute în proiect nu pot fi suplimentate, nu are decât să acopere pierderile din bugetul propriu”, a spus primarul Ion Lungu.

 

Reabilitarea a două poduri din Burdujeni, amânată pe luna viitoare

Volumul mare de lucrări din cadrul acestui proiect va face ca o parte din ele să fie executate în plină iarnă. La trotuarele de pe bulevardul George Enescu, cu un efort susţinut, pavarea ar putea fi finalizată în câteva săptămâni, condiţiile meteo nefiind importante la aceste lucrări, motiv pentru care au şi tot fost amânate, pentru rezolvarea altor probleme prioritare.

Dar există şi lucrări de care constructorul se va apuca serios abia de luna viitoare, dar care trebuie finalizate anul acesta, pentru a se putea face decontarea lor din fonduri europene.

Este vorba de podul de pe strada Cuza Vodă, circulat destul de intens, acolo fiind şi traseul autobuzelor şi microbuzelor TPL înspre sediul de primărie din cartier şi spre Burdujeni Sat, dar şi de podul de pe strada Plevnei, din Burdujeni Sat.

Chiar de s-a lucrat în apropiere, lucrările de reabilitare a celor două poduri abia vor începe. Volumul de lucru nu este însă atât de mare, încât constructorul consideră că le poate termina în octombrie, când va elibera echipe din alte părţi şi le va duce acolo.

 

Finalizate 100%, dar doar pe hârtie

Curios este faptul că deşi în teren este vizibil faptul că nici trotuarele din George Enescu, prevăzute în contractul de modernizare stradală, nici cele două poduri nu sunt făcute încă, fapt recunoscut şi la comandamentele săptămânale în care li se tot atrage atenţia asupra acestor „codiţe” rămase în urmă, conducerea asocierii care se ocupă de implementarea proiectului le consideră pe toate finalizate 100%. Astfel, în dreptul la replică transmis redacţiei Monitorul de Suceava în data de 14 septembrie, se afirmă că proiectele de execuţie de pe strada Plevnei, de pe Cuza Vodă şi de pe bulevardul George Enescu sunt finalizate 100%. Imaginile realizate zilele acestea în cele trei locaţii spun însă cu totul altceva.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trotuare-capcană, pavele furate şi poduri nerefăcute, lucrări finalizate 100% în concepţia celor de la Victor Construct Botoşani.
 Vizualizări articol: 3053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Trotuare-capcană, pavele furate şi poduri nerefăcute, lucrări finalizate 100% în concepţia celor de la Victor Construct Botoşani5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO! trimis de
(23 sep 2015, 13:07:30
Dar portiunea din b-dul George Enescu,de la intersectia cu LIDL,pana la trecerea de pietoni de la mobila nu se mai asfalteaza???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei