Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2015 - Anul XX, nr. 221 (6033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Într-o mănăstire din Suceava am întâlnit cinci purtători de coarne şi copite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am fost zilele trecute cu treburi prin judeţ şi, profitând de nevoia mea tot mai accentuată de linişte şi pace sufletească, am intrat într-o mănăstire seculară, din tezaurul nostru istoric. Căci nu e Suceava ţinutul mănăstirilor?

Mă întrebaţi de ce am intrat în mănăstire şi nu într-un bar? Păi, n-oi fi eu cel mai mare pupăcios de icoane din judeţ, nu-s nici măcar un pupăcios de nivel mediu, dar nici nu-s de ăla care contestă graţia divină. Chiar dacă, vorba lui Voltaire, „îl salut zilnic pe Dumnezeu, însă el nu-mi răspunde niciodată”, mai intru în câte o biserică şi mai aprind câte o lumânare. Aleg totuşi zile şi ore în afara traficului creştinesc de vârf, ca să pot sta liniştit şi să-mi tihnească. Nu vă mint, mărturisind că ies întotdeauna deparazitat. Vanitatea, goana după bani, răutatea omenească... Toate se comprimă în spaţiul bisericii, până devin neglijabile. 

Am păşit aşadar cu sfială. Nu era o zi care să presupună un trafic creştinesc de vârf, dar nici singur nu eram în sfântul lăcaş. Undeva, mai la fereală, se rugau cu osârdie nişte creştini. Stăteau în genunchi, băteau mătănii de duduia piatra pardoselii şi îi murmurau lui Dumnezeu cerinţe clare, care îmi aminteau de nişte bilete de loto duse în biserică la sfinţit. Erau destul de vulgari, cu totul nepotriviţi cu locul. Nici nu puteau fi altfel.

Fiindcă i-am recunoscut: erau o grupă de politicieni de la PSD şi UNPR. Vedete municipale, vedete judeţene cu aspiraţii naţionale. Erau cinci, în total: trei drept-credincoşi şi două drept-credincioase. Se rugau să nu-i umfle DNA şi să le mai vină nişte ani de huzur, pe banul public... Să aibă în continuare locuri garantate în raiul ăsta de aici, de pe pământ.

Lumina revărsată de la lumânări le arunca umbrele caraghioase pe perete. Din locul din care îi observam, mi se păreau nişte purtători perfecţi de coarne şi copite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Într-o mănăstire din Suceava am întâlnit cinci purtători de coarne şi copite.
 Vizualizări articol: 3203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 12 voturi
Într-o mănăstire din Suceava am întâlnit cinci purtători de coarne şi copite4.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei