Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 sep 2015 - Anul XX, nr. 221 (6033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment poliţie!

Patru suceveni, puşi la încercare prin metoda "accidentul". Unul i-a dat 15.000 de lei unui escroc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru suceveni au fost contactaţi într-o singură zi de escroci care încearcă că facă rost de bani prin vechea, dar încă eficienta metodă "accidentul". Trei dintre ei şi-au dat seama despre ce este vorba şi au anunţat ulterior poliţia, în timp ce unul a fost păcălit şi i-a dat 15.000 de lei unui individ care l-a căutat la domiciliu.

Într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava se arată că toate cazurile au fost sesizate luni. O femeie în vârstă de 59 de ani, din municipiul Suceava, a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care i-a spus că este poliţist şi a întrebat-o dacă are copii şi care dintre aceştia este posesor de permis de categoria B. După ce s-a asigurat că femeia are un băiat cu permis de conducere, individul i-a spus că fiul său a provocat un accident grav, pe trecerea de pietoni. Femeia i-a spus „poliţistului” că nu discută mai multe până când nu vorbeşte cu fiul său, astfel că bărbatul de la telefon a dat înapoi şi a închis telefonul.

Într-un alt caz, o femeie în vârstă de 84 de ani, tot din municipiul Suceava, a fost sunată de un individ care i-a spus că este de la „procuratură” şi care a anunţat-o că fiica ei a provocat un accident rutier grav, pe trecerea de pietoni, iar pentru a clarifica situaţia pe cale amiabilă trebuie să-i dea suma de 20.000 lei.

„Persoana necunoscută i-a transmis bătrânei că va fi căutată la domiciliu de secretarul său, care va veni după bani, însă bătrâna i-a spus că nu-i va da bani decât fiicei ei personal, moment în care cel în cauză a întrerupt convorbirea”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

O a treia persoană care a realizat că este victima unei tentative de înşelăciune este o femeie în vârstă de 77 de ani, din municipiul Suceava. Scenariul a fost acelaşi, bătrâna auzind de înşelăciunile de acest gen şi contactându-şi imediat fiica, care a asigurat-o că nu a fost implicată în nici un accident.

 

Ţinut la telefon de individul care l-a sunat, până când complicele a venit să ridice banii

Din păcate, un al patrulea sucevean a căzut victimă înşelăciunii. Un bătrân în vârstă de 87 de ani, din municipiul Suceava, a fost sunat luni, în jurul orei 16.00, de un bărbat care i-a spus că fiica sa a comis un accident rutier pe trecerea de pietoni, soldat cu vătămarea corporală a unei femei. Acesta i-a precizat că totul se poate rezolva pe cale amiabilă dacă îi oferă urgent suma de 15.000 lei victimei, pentru a nu depune plângere.

Din anchetă rezultă că individul l-a ţinut la telefon pe bătrân în jur de jumătate de oră, până când la domiciliul vârstnicului a ajuns un complice al acestuia, pentru a lua banii. Necunoscutul a luat cei 15.000 de lei de la bătrân şi a plecat. Prin această manevră de a-l ţine la telefon, individul nu i-a lăsat bătrânului timp de a lua legătura cu fiica sa înainte de a da banii.

Bătrânul şi-a dat seama că a fost înşelat în aceeaşi seară, în jurul orei 19.30, când a luat legătura cu fiica sa.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru infracţiunea de „înşelăciune”, cercetările fiind continuate de Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava.

“Mediatizarea aproape zilnică a cazurilor, dar şi a recomandărilor cu caracter preventiv cu privire la înşelăciunile prin diferite metode şi desfăşurarea de acţiuni de informare cu grupurile ţintă vulnerabile au dus la creşterea gradului de responsabilitate a cetăţenilor. Totuşi, în continuare, există şi persoane care dau dovadă de credulitate şi cad în plasa infractorilor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru suceveni, puşi la încercare prin metoda "accidentul". Unul i-a dat 15.000 de lei unui escroc.
 Vizualizări articol: 1665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru suceveni, puşi la încercare prin metoda "accidentul". Unul i-a dat 15.000 de lei unui escroc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei