Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2015 - Anul XX, nr. 220 (6032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grabă necesară

Start întârziat pentru lucrările de înlocuire a conductelor de apă de pe strada Traian Vuia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înlocuirea conductelor din subteranul străzii Traian Vuia, pe o distanţă de 3.000 de metri, va începe de săptămâna aceasta şi va afecta traficul rutier în zonă mai mult decât în prezent, când stratul carosabil este decapat.

Teoretic, lucrările de înlocuire a conductelor de apă şi canalizare de pe Traian Vuia ar fi trebuit să înceapă de ieri, toate actele necesare fiind obţinute în cele din urmă, după multe intervenţii.

„Din punctul nostru de vedere sunt semnate toate contractele, s-a eliberat autorizaţia de construcţie şi ordinul de începere a lucrărilor. Lucrările trebuie să se încadreze în grafic astfel încât şi cei care se ocupă de modernizarea străzii să poată face lucrările care le revin, la finalizarea celor de pe reţelele de utilităţi”, a spus primarul Ion Lungu, care se aştepta ca lucrările să înceapă de ieri.

Lucrările vor afecta traficul rutier din zonă cel puţin o lună de zile, timp în care vor fi înlocuite conductele de apă potabilă pe o distanţă de peste 3.000 de metri, vor fi făcute noi branşamente la toţi consumatorii din acea zonă, după care întreaga stradă va fi refăcută cu covor asfaltic pentru zona carosabilă, iar trotuarele cu pavele şi borduri noi.

Finanţarea pentru înlocuirea conductelor din subteran a fost obţinută tot din fonduri europene, din economiile făcute la proiecte care sunt în derulare.

Valoarea lucrărilor de reabilitare a conductelor de apă de pe strada Traian Vuia este de 4,8 milioane de lei, fiind prevăzută înlocuirea magistralei de transport a apei potabile pe o lungime de 1.405 metri, cu conducte cu diametrul de 450 mm, precum şi a reţelei de distribuţie pe o lungime de 1.561 m, cu conducte de polietilenă de înaltă densitate, cu diametre cuprinse între 110 şi 225 mm.

Pentru a nu reface strada complet şi apoi să o spargă să înlocuiască conductele din subteran, proiectul de modernizare străzi a fost „tras pe dreapta” temporar, urmând ca firma Victor Construct să lucreze fie în paralel cu ce se execută la reţelele de utilităţi, fie să aştepte terminarea acestora şi  să se apuce de refacerea acestei artere de circulaţie aproape în prag de iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Start întârziat pentru lucrările de înlocuire a conductelor de apă de pe strada Traian Vuia.
 Vizualizări articol: 1531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Start întârziat pentru lucrările de înlocuire a conductelor de apă de pe strada Traian Vuia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei