Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2015 - Anul XX, nr. 220 (6032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă finală

Pedeapsă sporită pentru individul care a bătut un agent de pază care l-a prins la furat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de etnie romă din municipiul Rădăuţi, protagonistul unei grave fapte de agresiune comise într-un complex comercial din localitate, unde a lovit violent un agent de pază care l-a prins la furat şi încerca să-l reţină, a fost condamnat definitiv şi irevocabil, ieri, de Curtea de Apel Suceava, la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare. Pedeapsa aplicată lui Robert Linu, în vârstă de 23 de ani, a fost sporită cu un an, faţă de prima sentinţă dată de Judecătoria Rădăuţi. În acelaşi dosar a fost condamnată şi concubina tânărului de etnie romă. Aceasta a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare, însă i s-au impus mai multe obligaţii, inclusiv aceea de a presta zile de muncă în folosul comunităţii.

 

A încercat să fure un parfum, pe care l-a pus în căruciorul copilului

Agresiunea s-a petrecut pe 3 februarie 2015, fiind înregistrată de camerele video ale magazinului. În ziua respectivă, agentul de pază care era de serviciu la pupitrul camerelor de supraveghere video a observat pe una dintre camere cum, la raionul de cosmetice, un tânăr, însoţit de o femeie şi de un copil, a luat de pe un raft o cutie de carton cu un parfum şi a pus-o în căruciorul copilului. Cei trei şi-au continuat deplasarea prin magazin şi, la ieşire, bărbatul a împins discret căruciorul în care era copilul cu respectiva cutie în mână, fără ca produsul să fie înregistrat.

La scurt timp, agentul de pază i-a cerut explicaţii celui care avea să fie identificat ulterior în persoana lui Robert Linu, în vârstă de 23 de ani, un vechi client al poliţiştilor rădăuţeni.

 

L-a lovit pe agent cu pumnii în zona feţei, de faţă cu zeci de martori impasibili

După cum s-a văzut pe imaginile video, acesta i-a aplicat agentului, prin surprindere, mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei, fără ca nici unul din zecile de oameni aflaţi în zonă să intervină.

După ce l-a pus la pământ pe agentul de pază, Robert Linu a părăsit magazinul, împreună cu concubina sa şi copilul, plecând din zonă la volanul unei maşini, deşi nu are permis de conducere.

Prins la scurt timp de poliţişti, inculpatul a fost pus sub acuzare pentru nu mai puţin de patru infracţiuni: tâlhărie calificată, tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Robert Linu a fost arestat preventiv imediat ce a fost prins de poliţişti şi nu a mai fost pus în libertate. În aceste condiţii, din pedeapsă i se va deduce perioada de arest preventiv.

 

Infractor de când avea mai puţin de 14 ani

Cea mai grea pedeapsă aplicată lui Robert Linu a fost de 3 ani de închisoare, pentru tâlhărie calificată. La aceasta, magistraţii Curţii de Apel Suceava au mai aplicat un spor de 6 luni închisoare, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse.

Concubina sa, Elena Bozu, a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Acesteia i s-a impus un termen de supraveghere de 3 ani şi obligaţia de a presta 90 zile de muncă în folosul comunităţii la una din următoarele două instituţii publice: Primăria Municipiului Rădăuţi, respectiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava – Servicii pentru copilul aflat în dificultate Siret.

Deşi are doar 23 ani, Robert Linu are deja peste un deceniu de când a început să comită infracţiuni. Acesta s-a „remarcat” încă de când avea 13-14 ani, prin comiterea de furturi în serie. După ce a mai crescut, Robert Linu a trecut şi la fapte cu violenţă. Printre altele, acesta a fost cercetat pentru că a lovit intenţionat cu maşina un om şi a intrat cu forţa într-o casă, unde a agresat un copil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedeapsă sporită pentru individul care a bătut un agent de pază care l-a prins la furat.
 Vizualizări articol: 2643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedeapsă sporită pentru individul care a bătut un agent de pază care l-a prins la furat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei