Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2015 - Anul XX, nr. 220 (6032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Victimă

Un sucevean de 26 de ani, unul dintre militarii răniţi de explozia unei maşini-capcană în Afganistan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din municipiul Suceava, încadrat la Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” Vatra Dornei, este unul dintre militarii români care au căzut victime exploziei unei maşini-capcană în Afganistan, atentatul având loc duminică, 20 septembrie,  în apropiere de Baza militară de la Kandahar.

Caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi a fost străpuns de schije în mai multe părţi ale corpului, dar starea sa de sănătate este stabilă, susţin reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

 

O misiune de patrulare s-a transformat într-un coşmar

Conform anunţului oficial al Ministerului Apărării Naţionale, trei militari români care acţionează în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost răniţi duminică, în jurul orei 10.00, în urma exploziei unei maşini-capcană, în timp ce efectuau o misiune de patrulare în aria de responsabilitate, la aproximativ opt kilometri nord de Baza militară de la Kandahar. 

Cei trei militari fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecţia Forţei „Dragonii Transilvani” şi sunt: locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc, caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi şi caporalul clasa a III-a Ion Ichim. Ieri, ministerul a comunicat că Ion Ichim a fost deja externat, în timp ce ceilalţi doi militari sunt în continuare în spital, în stare stabilă. Aceştia urmau să fie evaluaţi suplimentar la spitalul militar din Kandahar, după care se va decide conduita terapeutică ulterioară. Există două opţiuni: continuarea tratamentului la Kandahar sau transferul la spitalul militar din Landstuhl, Germania.   

 

Plecase din august în a doua sa misiune în Afganistan

Caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi şi-a început cariera militară din 2008, în cadrul  Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” Vatra Dornei. El a mai fost într-o misiune de asigurare a păcii în Afganistan, în perioada decembrie 2012-iunie 2013, iar din luna august a acestui an era plecat în a doua misiune de acest gen. Această misiune era programată tot pentru şase luni de zile, până în februarie 2016.

 

Militari suceveni care au sfârşit tragic în Afganistan şi Irak

Doi militari suceveni au sfârşit tragic în ultimii ani în misiunile pe care le-au avut în teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak.

 În 2007, sublocotenentul Ioan Grosaru, aflat în misiune de patrulare în Irak, se afla într-un TAB care a trecut peste un dispozitiv exploziv artizanal. TAB-ul a luat foc, iar suceveanul, originar din satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, a murit după ce a rămas ultimul în interior, asigurând evacuarea colegilor săi. Din păcate, muniţia din TAB a explodat şi i-a curmat viaţa chiar lui Grosaru.

În 2011, Filaret Moţco, din Izvoarele Sucevei, expert politic în cadrul misiunii ONU, a murit împuşcat. Destinul lui a fost curmat când o manifestaţie anti-americană a degenerat în cel mai sângeros atac împotriva unui obiectiv ONU din Afganistan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean de 26 de ani, unul dintre militarii răniţi de explozia unei maşini-capcană în Afganistan.
 Vizualizări articol: 4520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un sucevean de 26 de ani, unul dintre militarii răniţi de explozia unei maşini-capcană în Afganistan1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei