Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2015 - Anul XX, nr. 216 (6028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Direcţia de Asistenţă Socială

27 de sesizări privind posibile abuzuri asupra copiilor, înregistrate de la începutul lunii septembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava au fost înregistrate, în perioada 1-14 septembrie, 27 de sesizări privind posibile abuzuri asupra copiilor. Reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava ne-au spus că fiecare sesizare primită prin telefon sau sesizare scrisă a fost verificată şi, la final, nu toate cazurile au fost confirmate. În patru cazuri, minorii au fost menținuți în familie, urmând să fie monitorizați de primăriile de domiciliu.

În primele două săptămâni din luna septembrie s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență pentru alţi patru minori, care se aflau în situaţie de risc. Autorităţile au considerat că minorii se află în pericol în familie, unde au parte de un tratament inuman, sunt lăsaţi flămânzi de cei care le-au dat viaţă, sunt neglijaţi, uneori agresaţi, asistă la certuri între părinţi (pe fondul consumului de alcool), locuiesc în case insalubre şi nu sunt trimişi la şcoală. După ce au fost luaţi de autorităţi în regim de urgenţă, cei patru copii au ajuns în grija asistenţilor maternali şi în centre de plasament, unde au parte de condiţii decente de creştere şi educaţie.

În perioada 1 ianuarie - 24 august, 125 de copii au ajuns în grija statului, după ce au fost neglijaţi de părinţi, de rudele în grija cărora au fost lăsaţi în timp ce părinţii erau plecaţi la muncă în străinătate, în unele cazuri fiind vorba de minori care provin din familii dezorganizate, în care consumul de alcool şi scandalurile erau la ordinea zilei, făcându-le mult rău celor mici. În 14 cazuri, copiii au ajuns să beneficieze de serviciile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava prin ordonanţe preşedinţiale emise de instanţă judecătorească. De exemplu, în luna iulie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava au fost înregistrate 46 de sesizări cu privire la 76 de cazuri de copii aflați în situație de risc, cazuri care au intrat în atenția Serviciului de Intervenții în Regim de Urgență. Doar pentru opt copii din cei 76 a fost instituită măsura plasamentului în regim de urgență.

Reprezentanţii Serviciului de Intervenții în Regim de Urgență din cadrul DGASPC Suceava ne-au explicat că, în general, cauzele pentru care copiii ajung în grija statului se datorează unor factori care se împletesc cu situația socio-materială și financiară: neglijență, abuz fizic și/sau emoțional. Tot de la reprezentanţii Protecţiei Copilului am aflat că elevii şi preşcolarii care au unul sau ambii părinţi plecaţi în străinătate sunt monitorizaţi, după 14 septembrie, de asistenţii sociali din cadrul primăriilor din judeţ şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Unităţile de învăţământ din judeţ vor fi obligate să trimită, la solicitarea serviciilor de asistenţă socială, listele cu toţi copiii care au cel puţin un părinte plecat în străinătate, au ambii părinţi plecaţi în străinătate şi cu cei reveniţi în ţară după o experienţă de migraţie de cel puţin 12 luni, urmând ca asistenţii sociali din cadrul instituţiei de asistenţă socială să-i viziteze pe aceşti copii măcar o dată la două luni, la domiciliul acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 27 de sesizări privind posibile abuzuri asupra copiilor, înregistrate de la începutul lunii septembrie.
 Vizualizări articol: 1293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27 de sesizări privind posibile abuzuri asupra copiilor, înregistrate de la începutul lunii septembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei