Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2015 - Anul XX, nr. 216 (6028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proceduri complicate

Autorităţile române, ţinute în şah în cazul extrădării unui sucevean condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean în vârstă de 39 de ani, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru omor, în cazul unei crime care a fost foarte aproape de a rămâne cu autori necunoscuţi, se află, din luna aprilie a acestui an, în custodia autorităţilor italiene, care nu l-au extrădat însă nici până acum, la mai bine de cinci luni de zile de când l-au reţinut.

În aceste condiţii, Mihai Gheorghe Ureche figurează încă oficial ca urmărit naţional şi internaţional pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române, deşi acesta este, în realitate, într-o închisoare din Italia. Autorităţile române nu au prea multe informaţii cu privire la situaţia lui Ureche, fiind practic ţinute în şah şi anunţate doar că acesta urmează a fi extrădat în cel mai scurt timp. Conform ultimelor informaţii, suceveanul ar urma să fie trimis în România săptămâna viitoare, unde va ajunge mai întâi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, de unde va fi transferat într-un penitenciar în care îşi va ispăşi greaua condamnare.

 

A fugit din ţară înainte de a fi condamnat

Presa italiană a anunţat că Mihai Gheorghe Ureche a fost reţinut de carabinierii italieni din regiunea Calabria, pe 10 aprilie 2015. Aflat la volanul unei maşini, acesta a fost oprit în trafic după ce carabinierii din zonă au primit informaţia că românul condamnat pentru omor se ascunde în comuna Poala, din provincia Cosenza. Ureche era condamnat definitiv pentru omor din luna martie 2015, însă plecase din ţară pe parcursul procesului, încercând să se ascundă în Italia.

 

O crimă aproape perfectă, demnă de un scenariu de fim poliţist

Mihai Gheorghe Ureche a fost găsit vinovat definitiv şi irevocabil pentru un caz de omor cu totul ieşit din comun, de la modul de operare şi până la cum a decurs ulterior ancheta. O crimă aproape perfectă, care din fericire a fost elucidată, chiar dacă după foarte mult timp.

Povestea din acest caz începe în 1999, când Sorin Constantin Badale, în vârstă de 42 de ani, din comuna Frumosu, a dispărut. Anchetatorii au crezut la vremea respectivă că acesta a fugit, întrucât pe numele său exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt. La vremea respectivă au fost unele suspiciuni, existând voci care au relatat că bărbatul a fost bătut crunt de cumnaţii săi. Pentru că nu a fost găsit cadavrul şi nu au existat nici alte indicii de omor, cazul lui Badale a rămas în evidenţele poliţiei ca dispariţie neelucidată.

După 13 ani, în 2012, fiul celui dispărut, Nicolae Gabriel Badale, arestat preventiv într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism, a făcut o mărturisire şoc din spatele gratiilor. Nicolae Gabriel Badale, care în 1999 avea 7 ani, a relatat cum tatăl său a fost omorât în bătaie de fraţii mamei sale. El a povestit că tatăl său era agresiv şi îşi bătea soţia, iar cei doi cumnaţi l-au bătut până ce l-au omorât. Tânărul a indicat inclusiv locul în care a fost îngropat tatăl său, în grădina din spatele casei în care a locuit. A urmat verificarea sesizării la faţa locului, iar în grădina casei părăsite au fost găsite oseminte umane. S-a stabilit ulterior, după expertize genetice, antropologice şi medico-legale, că osemintele îi aparţin bărbatului dispărut în 1999 şi că acesta a murit în urma unui act criminal. Cei doi autori, fraţii Vasile şi Mihai Gheorghe Ureche, au fost trimişi în judecată, iar condamnările finale au venit în 2014, respectiv în 2015.

Vasile Bidirel (fost Ureche), care a recunoscut comiterea omorului şi a colaborat cu anchetatorii, a fost condamnat, în 2014, la zece ani de închisoare cu executare, în timp ce Mihai Gheorghe Ureche a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare, ca principal autor al faptei, abia în martie 2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile române, ţinute în şah în cazul extrădării unui sucevean condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor.
 Vizualizări articol: 2163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile române, ţinute în şah în cazul extrădării unui sucevean condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei