Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2015 - Anul XX, nr. 216 (6028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program

Campanie de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava demarează, începând de astăzi, campania de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor, un program de control şi eradicare a virusului rabiei extrem de important în condiţiile în care în anii trecuţi în judeţ au fost foarte multe cazuri de turbare la acest animal.

Efectivul de vulpi din acest an este evaluat la 2.934 de capete, aflate pe 71 de fonduri de vânătoare.

Campania constă în plasarea de momeli, din avion, pe fondurile de vânătoare şi urmează a fi finalizată la sfârşitul lunii septembrie a acestui an.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, doctorul Leon Postolache, a transmis un mesaj către populaţia care ar putea găsi astfel de momeli.

“Atenţionăm populaţia pe această cale că în cazul în care sunt găsite momeli vaccinale intacte, acestea nu trebuie atinse şi trebuie lăsate în acelaşi loc. În cazul în care aceste momeli se află în zone în care pot ajunge copii sau animale de companie se protejează mâna cu o mănuşă sau o pungă de plastic şi se mută momeala într-o zonă împădurită. Dacă se găseşte o momeală cu învelişul desfăcut, spart sau distrus, se pune momeala într-o pungă de plastic şi se ia legătura cu cel mai apropiat medic veterinar”.

Populaţiile de vulpi reprezintă principalul rezervor de virus rabic, care se poate transmiteapoi la alte animale sălbatice şi domestice ori chiar la om. Campania de vaccinare are ca obiectiv reducerea la maximum a răspândirii virusului.

În judeţ s-au înregistrat anual câteva zeci de cazuri de rabie, cele mai multe la vulpi, dar şi la bovine, câini, pisici sau jderi. Au fost şi cazuri în care animalele turbate au atacat oameni, însă din fericire pacienţii au fost trataţi la timp şi nu s-a ajuns la tragedii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor.
 Vizualizări articol: 2266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campanie de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei