Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2015 - Anul XX, nr. 216 (6028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Arena Bucătarilor”

Un bucătar sucevean a obţinut un stagiu de pregătire la Centrul de Excelenţă în Gastronomie din Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În marea finală a Concursului „Arena Bucătarilor”, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 8-10 septembrie, la Selgros Băneasa, suceveanul Ovidiu Nicu Procopeţ, de la Restaurantul Miraj Fălticeni, a obţinut un training la Centrul de Excelenţă în Gastronomie din Germania. În finala competiţiei, ajunsă la a şaptea ediţie, suceveanul a câştigat „locul IV şi un premiu în valoare de 1.500 de euro: un training intensiv de trei zile la Centrul de Excelenţă în Gastronomie din Germania”, fiind singurul competitor din judeţul Suceava din grupul celor 16 finalişti din toată ţara ajunşi la acest nivel după ce au trecut de semifinale.

Ovidiu Procopeţ ne-a povestit că pe parcursul a două zile concurenţii au creat şase „main course” (fel principal), având ca ingredient obligatoriu „monk fish” (peşte undiţar), şi şase deserturi cu ingredientele obligatorii ciocolată şi fructe de sezon. Juriul a fost format din cinci chefi celebri: Cezar Munteanu (România), Chef Henrik Sebok (Canada), Chef Claudio Costea (Anglia), Chef Pascal Griere (Franţa) şi Chef Marc Gale (Franţa). Juraţii au punctat creativitatea preparatelor, prezentarea în farfurie, respectarea practicilor de lucru, dar şi gustul şi aspectul.

„Eu am reprezentat Restaurantul Miraj Fălticeni (singurul participant din judeţul Suceava) şi am obţinut, în urma jurizării, locul IV. Fiecare concurent a avut un coechipier care a ajutat la realizarea preparatelor. Îi mulţumesc coechipierului meu Iulian Botoşan şi, totodată, angajatorilor de la Miraj Resort & Spa (patru stele) Fălticeni, care m-au susţinut logistic şi financiar pe tot parcursul concursului. Sper ca la ediţia de anul viitor să obţin un loc pe podium. Până atunci, mă voi pregăti intensiv, inclusiv în Germania, unde voi ajunge datorită premiului obţinut în finala <Arena Bucătarilor>”, ne-a mai spus Ovidiu Procopeţ.

 

Preparate demne de o finală

Competitorul sucevean a gătit în finala concursului „Arena Bucătarilor”, ca fel principal, peşte undiţar cu muselină de ţelină şi cartofi dauphinoise. Tehnica de preparare pe care a folosit-o se numeşte "sous-vide" şi presupune gătirea preparatului în vid, la o temperatură mult scăzută, de 55 grade Celsius, un timp îndelungat. Ovidiu Procopeţ ne-a povestit că „această tehnică este folosită încă din anii ‘60 în Franţa, dar la noi abia în ultimii 2-3 ani a început să fie abordată. La desert, am pregătit spumă de ciocolată neagră cu mousse de pere şi anason şi biscuit de cacao cu cardamon, un desert clasic, dar cu personalitate prin natura gustului şi aromelor.”

 

Un festival al gastronomiei

Suceveanul a completat că evenimentul găzduit de Selgros Băneasa a fost un adevărat festival al gastronomiei deschis publicului larg, profesioniștilor și amatorilor de bunătățuri. Spectatorii au avut ocazia să-i vadă în acțiune atât pe chefii de talie mondială, membri ai juriului „Arena Bucătarilor”, cât și pe cei 16 finaliști. Suceveanul a început să gătescă în urmă cu 22 de ani, în perioada când era militar în termen la Bistriţa. „Habar nu aveam atunci că am înclinaţii spre această meserie. A fost o pură întâmplare <întâlnirea> mea cu arta culinară”, ne-a destăinuit Ovidiu. În anul 1996, suceveanul a plecat pe litoralul românesc, la Costineşti, unde a lucrat timp de trei sezoane ca ajutor de bucătar. „Mi-a plăcut foarte mult şi atunci am ştiut că acesta este drumul meu. Am făcut câteva stagii de pregătire la hoteluri mari din Bucureşti, unul dinte ele foarte cunoscut - Marriott, şi am început să particip timid la câteva competiţii de profil, unde am avut şi rezultate. Voi participa în continuare la competiţii culinare, de unde sper să mă întorc cu rezultate cât mai bune”, a completat suceveanul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bucătar sucevean a obţinut un stagiu de pregătire la Centrul de Excelenţă în Gastronomie din Germania.
 Vizualizări articol: 3183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un bucătar sucevean a obţinut un stagiu de pregătire la Centrul de Excelenţă în Gastronomie din Germania5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei