Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2015 - Anul XX, nr. 216 (6028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Discuţii

Sindicaliştii din educaţie, nemulţumiţi de negocierile cu Guvernul privind majorarea salariilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După mai multe ore de discuţii, sindicaliştii din educaţie au ieşit nemulţumiţi de la negocierile purtate la Guvern, privind majorarea salariilor. Oamenii şcolii vor salarii mai mari, însă nu doar cu 10%, atât cât li s-a promis marţi, 15 septembrie, ci cu 25%, la fel cum au avut parte şi colegii lor din domeniul sanitar.

Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, ne-a transmis că „pe 15 septembrie 2015, după-amiază, au avut loc discuții la Guvern cu prim-ministrul și cu miniștrii Finanțelor, Muncii și Educației. Oferta Guvernului include o majorare a salariilor de 10% de la 1 decembrie (certă, în cazul în care nu intră în vigoare legea salarizării de la 1 decembrie). În opinia noastră oferta Guvernului este destul de slabă pentru că ne aşteptăm la o creştere comparabilă cu cea promisă colegilor noştri din sănătate. Cu o creştere salarială de 10% nu vom fi niciodată de acord. Măcar 25%. Propunerea este până la apariţia legii salarizării. Ni se spune să avem răbdare, dar nu avem nici o certitudine a aplicării acestei legi”.

Leonte a mai menţionat că reprezentanţii Guvernului au mai promis că plata tuturor sentințelor judecătoreşti se va face anul acesta.

La negocierile purtate s-a mai discutat despre intrarea în vigoare a legii salarizării de la 1 decembrie, lege care presupune o creștere salarială estimată la 25%.

„Oferta Guvernului include o posibilă creștere de 15%, de la 1 noiembrie, sau 20%, de la 1 decembrie, dacă nu intră în vigoare legea salarizării (asta se va ști în jurul datei de 10 octombrie, după ce se face execuția bugetară pe primele 9 luni). Totodată, premierul acceptă statutul de autoritate publică pentru cadrele didactice, iar ministrul de Finanțe este de acord ca banii de salarii să vină prin Ministerul Educaţiei”, a transmis Giani Leonte.

Astăzi va avea loc o nouă rundă de negocieri, aceasta fiind purtată de liderii sindicali şi miniştrii Finanțelor, Muncii și Educației.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din educaţie, nemulţumiţi de negocierile cu Guvernul privind majorarea salariilor.
 Vizualizări articol: 1680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sindicaliştii din educaţie, nemulţumiţi de negocierile cu Guvernul privind majorarea salariilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei