Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2015 - Anul XX, nr. 195 (6007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drama unui tânăr

Ancheta în cazul unui motociclist schilodit de un şofer care a făcut o depăşire neglijentă bate pasul pe loc de doi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul unui groaznic accident rutier petrecut acum doi ani de zile, în urma căruia un motociclist a rămas cu infirmitate permanentă la un picior, se află şi acum pe masa organului de cercetare penală, la Biroul Rutier Suceava, spre disperarea tânărului pentru care viaţa a luat o turnură de coşmar.

Daniel Ungureanu, acum în vârstă de 33 de ani, din Vicovu de Sus, a fost la un pas de moarte după un accident provocat de un şofer care a efectuat o depăşire neglijentă. Au urmat luni întregi de spitalizare şi operaţii costisitoare, care nu au avut însă darul de a-l readuce pe tânăr la o viaţă normală. Verdictul medicilor este crunt: infirmitate de 75% la piciorul care a fost pur şi simplu zdrobit în urma accidentului rutier.

 

Un impact violent şi o imagine de coşmar

Ziua de 14 august 2013 avea să fie una neagră pentru Daniel Ungureanu. Acesta conducea o motocicletă Suzuki pe E 85, venind dinspre Vicovu de Sus spre municipiul Suceava. Accidentul s-a produs în apropiere de intersecţia cu Pătrăuţi.

Motociclistul se deplasa spre Suceava, pe banda sa, iar de pe contrasens veneau mai multe maşini. Brusc, motociclistul a văzut în faţa sa un autoturism Renault, al cărui şofer, Daniel Cazancu, din Suceava, intrase în depăşire. Motociclistul s-a izbit violent în maşină, fiind proiectat la mai bine de 50 de metri distanţă, pe câmpul de la marginea drumului. La faţa locului au urmat scene de coşmar, care au fost surprinse şi de reporterii Monitorului de Suceava, care se aflau în apropiere şi au ajuns la locul accidentului după câteva minute. Motociclistul avea fracturi cumplite la piciorul stâng, dar şi fractură de bază de craniu. Piciorul său stâng (care a fost prins între motocicletă şi maşină) era practic rupt până la os în două locuri. 

 

Ce s-a stabilit în cadrul anchetei preliminare

În urma anchetei preliminare a poliţiştilor rutieri a rezultat că vina îi aparţine şoferului, care a intrat în depăşire şi a pătruns pe contrasens fără a se asigura, ieşind practic în faţa motociclistului.Aceasta este practic cauza principală a accidentului, e drept pe parcursul anchetei mai fiind de stabilit şi alte detalii, legate în special de vitezele cu care rulau cei doi şi dacă motociclistul putea evita accidentul dacă rula cu viteza legală.

 

În dosar s-a făcut o expertiză şi urmează o contraexpertiză

În momentul de faţă, la doi ani distanţă, în dosar s-a efectuat o expertiză de specialitate, care a stabilit în detaliu cum s-a produs accidentul, dar care a fost contestată de conducătorul auto, care a solicitat o contraexpertiză. Din informaţiile pe care le avem, abia după ce se va finaliza şi această contraexpertiză, procurorul de caz va finaliza rechizitoriul de trimitere în judecată. Mult, foarte mult timp scurs inutil, spre disperarea tânărului motociclist care are de recuperat sume mari de bani, cheltuite în urma a luni întregi de spitalizare şi a operaţiilor complicate la care a fost supus în Marea Britanie.

 

Infirmitatea pronunţată la picior i-a schimbat pentru totdeauna viaţa tânărului din Vicov

Daniel Ungureanu se declară exasperat de modul în care înaintează ancheta şi consideră că nu putea evita accidentul. Asta pentru că, susţine tânărul, autoturismul i-a apărut brusc în faţă, iar el nu a mai avut timp să schiţeze vreun gest de evitare. În plus, motociclistul spune că se deplasa regulamentar, pe banda sa de mers, astfel că nu consideră că poate avea vreo vină pentru accidentul în care a căzut victimă.

Pentru Daniel Ungureanu marea problemă este că a rămas cu infirmitate permanentă şi pronunţată (75%) la un picior şi nu mai poate munci. Înainte de accident acesta lucra la Londra, iar întâmplarea nefericită din data de 14 august 2013 i-a schimbat pentru totdeauna viaţa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ancheta în cazul unui motociclist schilodit de un şofer care a făcut o depăşire neglijentă bate pasul pe loc de doi ani.
 Vizualizări articol: 2068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ancheta în cazul unui motociclist schilodit de un şofer care a făcut o depăşire neglijentă bate pasul pe loc de doi ani3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei