Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2015 - Anul XX, nr. 195 (6007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Gustul care nu se uită

Cozonaci ca la mama acasă şi plăcinte savuroase, la patiseria TuttiGusto

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei care doresc să regăsească gustul şi savoarea plăcintelor gătite în cuptor, care răspândesc îmbietoare arome de mere coapte, de brânză – dulce sau sărată, cartofi, caşcaval, ciuperci, cu varză călită şi multe alte combinaţii care îţi lasă gura apă, ori care vor să mănânce un cozonac precum cei gătiţi de bunicile şi mamele lor, au la dispoziţie produsele de calitate ale patiseriei TuttiGusto, situată în apropiere de Piaţa Mică.

Faptul că utilizează doar ingrediente naturale şi că produsele lor sunt făcute respectând procedurile tradiţionale, care permit aluatului să aibă o creştere normală, nu forţată, au făcut să câştige clienţi statornici în rândul celor care apreciază calitatea şi ţin cont de ceea ce conţin alimentele pe care le consumă.

„Omul se convinge de calitatea produselor atunci când le atinge, le gustă. Avem clienţi care vin la noi de ani de zile, convinşi că de aici cumpără într-adevăr produse naturale. Se vede la ochi diferenţa de aluat. E aluat făcut ca pe vremuri”, explică Daniela Ştirbu, administratorul patiseriei deschise pe laterala Complexului Comercial Zimbru, în culoarul de lângă Kaufland.

Anterior, patiseria a funcţionat lângă Piaţa Mare, dar spaţiul insuficient pentru desfăşurarea activităţii de producţie – clienţii sunt serviţi cu produse făcute chiar sub ochii lor şi proaspăt scoase din cuptor – i-a determinat să se mute în noua locaţie.

În ciuda concurenţei acerbe şi a preţurilor mici pe care le impun în general marile lanţuri de magazine, poate şi într-o strategie de eliminare a concurenţei, cei de la TuttiGusto au rămas fermi pe poziţie, refuzând să facă rabat la calitate.

„Brânza din plăcinte e chiar brânză, nu o mixtură cu aromă de brânză, folosim doar ouă, nu praf de ouă şi multe alte mixturi care sunt acum pe piaţă, în care aromele sunt artificiale, nu provin de la produsul pe care crezi că îl conţine. De aceea sunt atât de apreciate produsele pe care le avem, precum plăcintele poale-n brâu, tarta cu vişine, care de fapt e un pandişpan cu vişine, plăcintele cu varză murată şi călită ori cele cu cartofi, cu halva, cu nucă sau cu ciuperci, pentru că omul redescoperă exact gustul pe care-l ştie din copilărie, când i se pregăteau în casă asemenea bunătăţi”, consideră Daniela Ştirbu, care se ocupă în mod direct de aprovizionare, pentru a se asigura că toate ingredientele sunt de calitate.

 

Cozonacii bucovineni, preferaţii celor veniţi acasă de peste hotare

O categorie aparte de produse, care au mare căutare şi în această perioadă a anului, deşi nu sunt sărbători precum Crăciunul sau Paştele, sunt cozonacii bucovineni. Asta deoarece foarte mulţi dintre sucevenii întorşi acasă de peste hotare, în concediu, vor să se delecteze cu acest produs tradiţional, de care nu au parte în ţările unde merg la muncă.

Unii cumpără nu doar pentru ei, ci şi pentru prietenii de acolo, pentru a-i servi cu ceva bun, tradiţional românesc.

Pasca este un alt produs cu care cei de la TuttiGusto se mândresc, reacţiile clienţilor fiind cea mai bună unitate de măsură.

„În perioada Paştelui facem o pască foarte bună, după reţetă tradiţională, cu multă brânză. Degeaba e frumoasă pe dinafară pasca dacă blatul este gros, iar brânza de un deget”, mai spune Daniela Ştirbu.

Nu în ultimul rând, de o bună apreciere se bucură şi prăjituri de casă naturale, pe care cei de la TuttiGusto le fac în această perioadă doar pe bază de comenzi.

Pentru cei care vor să redescopere savoarea ciocolatei de casă făcute ca pe vremuri, de dragele noastre bunici, a prăjiturilor lămâiţă, a salamului de casă, a prăjiturii nucă, a negreselor, ori să deguste bomboane Raffaello sau renumita prăjitură Greta Garbo, patiseria TuttiGusto este o alegere naturală – ca şi produsele utilizate.

Comenzile pot fi făcute la sediul de pe strada Universităţii sau telefonic, la 0751 363 688 sau la 0751 349 126, iar informaţii suplimentare se găsesc pe site, la www.cozonac-traditional.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozonaci ca la mama acasă şi plăcinte savuroase, la patiseria TuttiGusto.
 Vizualizări articol: 2776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Cozonaci ca la mama acasă şi plăcinte savuroase, la patiseria TuttiGusto3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei