Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2015 - Anul XX, nr. 195 (6007)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

La final

Parcul Cărţilor - Biblioteca în aer liber, un eveniment pe placul sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcul Cărţilor - Biblioteca în aer liber, acţiunea demarată de Editura Litera şi Monitorul de Suceava, cu sprijinul Primăriei Suceava şi al Asociaţiei Culturale Basorelief în urmă cu aproximativ două săptămâni, a ajuns la final. Pe parcursul zilelor în care standul de carte a fost amplasat în Parcul Universităţii, sute de suceveni, de la copii de numai câţiva anişori şi până la persoane venerabile, şi-au arătat interesul pentru a răsfoi paginile cărţilor.

Am întâlnit pe parcursul acestor zile persoane mai în vârstă care au dorit să-şi readucă aminte de anii din adolescenţă, şi cum se putea altfel decât prin intermediul unor cărţi specifice. Bucuria de a citi s-a putut observa pe feţele tuturor celor care au poposit în faţa standului de carte, chiar dacă unii dintre ei şi-ar fi dorit mai multe titluri pe rafturile ineditei biblioteci din Parcul Universităţii.

Dacă unii oameni au trecut nepăsători pe lângă standul de carte, alţii au fost împinşi de curiozitate pentru a afla ce se petrece, dar au fost şi foarte mulţi suceveni care au considerat acţiunea drept una de succes, care trebuie continuată şi chiar permanentizată.

Părinţii veniţi cu copiii la plimbare în parc au luat câte o carte specifică celor mici şi le-au citit-o în timp ce se odihneau pe o bancă din parc. Alţi suceveni au venit cu idei împrumutate din străinătate, cum ar fi aceea de a aduce o carte de acasă pe care s-o laşi la această bibliotecă inedită, iar de acolo să pleci cu un alt titlu.

Una peste alta, foamea de a citi şi de cultură se pare că depăşeşte anumite stereotipuri provocate de migraţia, în special a tinerilor, spre telefoane şi reţelele de socializare. Dacă în zilele petrecute în parc alături de suceveni am reuşit să le imprimăm sau să le readucem aminte de citit credem că am făcut un pas mare în faţă.

Parcul Cărţilor - Biblioteca în aer liber a demarat pe data de 12 august, dar câteva zile a fost oprită de ploi. Cu toate acestea, sucevenii au continuat să ne caute, iar când am revenit în parc au salutat prezenţa noastră şi a cărţilor  pe care doreau să le împrumute pentru a le citi.

Prin intermediul acestei biblioteci inedite au fost oferite la studiu circa 100 de volume din colecțiile consacrate ale Editurii Litera: Bestseller, Premium, Clasici moderni, Thriller, Nobel, seria de autor Alice Munro, câștigătoarea premiului Nobel pentru Literatură în anul 2013, Sănătate și nutriție, Disney, Biblioteca pentru toți copiii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcul Cărţilor - Biblioteca în aer liber, un eveniment pe placul sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Parcul Cărţilor - Biblioteca în aer liber, un eveniment pe placul sucevenilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei