Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 aug 2015 - Anul XX, nr. 182 (5994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tergiversare

Deschiderea SMURD Dolhasca, amânată din nou de autoritatea locală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inaugurarea unei noi subunităţi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava la Dolhasca, unde nevoia de o ambulanţă SMURD şi de o maşină de stins incendii este foarte stringentă, a fost amânată din nou, termenul de 1 august dovedindu-se nerealist pentru autoritatea locală.

În luna iunie a acestui an, primarul din Dolhasca, Maria Cojocariu, declara pentru Monitorul de Suceava că amenajarea spaţiului pentru punctul de lucru ISU va fi finalizată pe 1 august.

Generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul-şef al ISU Suceava, a reconfirmat zilele trecute pentru Monitorul de Suceava că are pregătite maşinile necesare şi personalul, deschiderea subunităţii depinzând de finalizarea spaţiului adecvat pentru sediu.

 

Întârzieri care pot însemna vieţi pierdute 

Întârzierile la amenajarea sediului pentru viitoarea subunitate a ISU de la Dolhasca s-au produs din cauza faptului că valoarea lucrărilor a fost subevaluată. Din această cauză s-ar fi găsit cu mare greutate o firmă dispusă să lucreze. Clădirea în care se vor afla dormitoarele personalului ISU este una mai veche care a fost renovată, în timp ce garajul pentru maşini este ridicat de la zero. Această din urmă construcţie, care cuprinde şi un spaţiu pentru dezinfectarea echipamentelor şi un birou, nu este încă terminată.

În cel mai optimist caz, conform celor mai recente estimări, sediul va fi gata abia la finalul lunii septembrie.

Încă din 2013, conducerea ISU a anunţat că este nevoie de un punct de intervenţie pentru situaţii de urgenţă la Dolhasca.

Monitorul de Suceava a relatat, în luna mai, cazul concret al unei femei în vârstă de 40 de ani, din Dolhasca, care a murit după ce un lemn dintr-o căruţă nesemnalizată a pătruns prin parbrizul maşinii pe care aceasta o conducea şi i-a intrat în gât, provocându-i o leziune în urma căreia a pierdut o cantitate foarte mare de sânge, iar ambulanţa, venită de la Fălticeni, de la 25 de kilometri, a ajuns mult prea târziu la faţa locului. Este doar un exemplu tragic, care, alături de altele, ar fi trebuit să-i impulsioneze mult mai mult pe cei responsabili.

 

Poiana Stampei şi Burdujeni, cele mai noi puncte de lucru ale ISU

ISU Suceava a reuşit să inaugureze în această vară două noi puncte de lucru, unul la Poiana Stampei şi unul în Burdujeni. Astfel s-a asigurat o intervenţie mai rapidă în caz de situaţii de urgenţă la limita de judeţ cu Bistriţa-Năsăud şi o mai bună acoperire a cartierului Burdujeni şi a satelor din jur, în condiţiile de trafic aglomerat de pe timp de zi din municipiul Suceava.

 

Dolhasca şi Broşteni, zonele din judeţ care au rămas descoperite în caz de situaţii de urgenţă

Două zone mai sunt vulnerabile în momentul de faţă în judeţul Suceava. Dolhasca şi localităţile din jur, unde se intervine de la 25 de kilometri, de la Fălticeni, şi Broşteniul, acoperit de personal de situaţii de urgenţă de la 50 de kilometri, de la Vatra Dornei.

Generalul Ion Burlui a precizat că în cazul zonei Broşteni există un Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă foarte bine dezvoltat, la Crucea, eficient în caz de incendii, însă partea de urgenţe medicale este foarte precar acoperită.

În cazul ambelor localităţi, Dolhasca şi Broşteni, care sunt de ani de zile oraşe, ISU Suceava şi-a arătat disponibilitatea de a pune la dispoziţie maşini şi personal, însă în condiţiile în care autorităţile locale oferă spaţiu adecvat, adică garaje pentru maşini şi dormitoare pentru personal.

În planul ISU Suceava mai există şi posibilitatea deschiderii unei subunităţi la Dumbrăveni.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deschiderea SMURD Dolhasca, amânată din nou de autoritatea locală.
 Vizualizări articol: 2282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deschiderea SMURD Dolhasca, amânată din nou de autoritatea locală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei