Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 aug 2015 - Anul XX, nr. 182 (5994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Vama şi Ciocăneşti

Tabere de vară organizate de poliţiști, pentru peste 70 de copii din familii cu posibilităţi financiare reduse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, împreună cu organizaţia non-guvernamentală Romanian Children’s Humanitarian Foundation, au organizat în această vară trei tabere cu tematică preventivă la care au participat peste 70 de copii din familii cu posibilităţi financiare reduse, sub sloganul „Vacanţă în siguranţă”.

Prima tabără a fost organizată în comuna Vama, în luna iunie a acestui an, iar celelalte două în perioada 24-30 iulie a.c. şi 31 iulie-5 august a.c., la Ciocăneşti.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu, a explicat că au fost selectaţi copii din familii cu venituri modeste, ţinându-se cont şi de criteriul rezultatelor la învăţătură, scopul taberelor fiind acela de a promova comportamentul nonviolent şi valorile sociale ce trebuiesc adoptate de tineri.

Epureanu a arătat că potrivit statisticilor în ultimii zece ani, s-a constatat un trend ascendent al delicvenţei juvenile. “Din ce în ce mai des se produc acte de vandalism săvârşite de minori, organizaţi în găşti, acestea reprezentând o nouă formă de manifestare a violenţei. Adolescenţii îşi petrec cea mai mare parte a timpului în discoteci, săli de internet sau jocuri, ca modalităţi de distracţie care deseori sunt însoţite de consum de alcool”, a subliniat subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a mai arătat că pe perioada taberelor au fost organizate ateliere cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor, dar şi un workshop de promovare a stilului de viaţă sănătos şi de educaţie sanitară.

Participanţii au primit flyere şi afişe preventive şi au vizionat filme educative pe linia prevenirii dispariţiilor de minori, pornografiei infantile pe internet, dar şi pe linie de siguranţă rutieră.

Au fost organizate, de asemenea, activităţi interactive şi concursuri cu tematică preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabere de vară organizate de poliţiști, pentru peste 70 de copii din familii cu posibilităţi financiare reduse.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tabere de vară organizate de poliţiști, pentru peste 70 de copii din familii cu posibilităţi financiare reduse5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei