Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 aug 2015 - Anul XX, nr. 182 (5994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termoficare

Apa caldă revine de sâmbătă seara la robinetele sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furnizarea apei calde în municipiul Suceava, unde aproximativ 20.000 de familii sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare, va fi reluată mai devreme decât s-a anunţat iniţial, atunci când s-au făcut pregătiri pentru revizia de vară la Termica. Apa caldă nu mai curge la robinetele sucevenilor de luni, 3 august, data anunţată pentru reluarea furnizării fiind 10 august, adică luni.

„Sucevenii vor primi apă caldă începând de sâmbătă seara, pentru că lucrările din cadrul reviziei de vară s-au terminat de joi, încât de vineri dimineaţa au fost demarate procedurile de umplere a instalaţiilor”, a anunţat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Acesta a discutat atât cu reprezentanţii Termica, cu lichidatorii judiciari ai societăţii aflate în faliment, care au puterea de decizie, cât şi cu producătorul de energie termică, Bioenergy, pentru a se asigura că nu există vreun impediment în reluarea acestui serviciu atât de necesar – asigurarea apei calde.

Principala solicitare a lichidatorilor judiciari de la Termica a fost cea de efectuare a unor plăţi în contul subvenţiei acordate de primărie pentru energia termică furnizată populaţiei, în cursul zilei de ieri fiind efectuată o primă plată, de 100.000 de lei, urmând ca săptămâna viitoare să se achite încă 200.000 de lei. Discuţii există încă pe problema suportării pierderilor de pe reţele, lichidatorul judiciar solicitând un angajament clar din partea municipalităţii sucevene.

Producătorul de energie termică, Bioenergy Suceava, a cărui centrală pe biomasă a funcţionat şi în perioada în care nu s-a dat apă caldă în oraş, a precizat că este pregătit oricând să asigure necesarul de energie termică pentru încălzirea apei care s-a introdus din nou în sistem.

„Noi am furnizat continuu energie electrică, iar în acest timp am utilizat o parte din căldura produsă pentru uscarea biomasei, restul fiind eliberat în atmosferă. Suntem pregătiţi în orice moment să furnizăm sucevenilor apa caldă la parametrii necesari”, a declarat Vasile Ilie, directorul  Bioenergy Suceava.

Umplerea instalaţiilor, demarată vineri dimineaţă, se face treptat, pentru a nu fi create şocuri în sistem, operaţiunea necesitând nu mai puţin de două zile, fiind vorba de o reţea de distribuţie de sute de kilometri.

De aceea, tot treptat va ajunge şi apa caldă la robinetele sucevenilor, în funcţie de cât de departe sunt de sursă şi de altitudinea zonei în care locuiesc.

 

Patru puncte termice, fără apă caldă, deocamdată

Dacă la majoritatea sucevenilor apa caldă revine acum, sunt trei zone din oraş, din cartierele Obcini şi Burdujeni, unde, din cauza lucrărilor de refacere a reţelelor de termoficare, nu poate fi asigurat acest serviciu deocamdată.

Sucevenii la care apa caldă mai „întârzie” sunt cei racordaţi la punctele termice ANL Gară, Obcini 2, 3 şi 4. Dacă pentru cei din zona Gării Burdujeni termenul de finalizare a lucrărilor este 12 august, adică de la jumătatea săptămânii viitoare va putea fi reluată furnizarea apei calde, în cazul celor racordaţi la cele trei puncte termice din Obcini, chinul va dura mai mult, lucrările având o amploare mult mai mare, care necesită câteva săptămâni până a fi terminate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa caldă revine de sâmbătă seara la robinetele sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Apa caldă revine de sâmbătă seara la robinetele sucevenilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei