Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 aug 2015 - Anul XX, nr. 182 (5994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cazuri sociale

Peste 40.000 de elevi din judeţ vor primi pachete cu rechizite gratuite în noul an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

40.850 de elevi suceveni care provin din familii nevoiaşe vor primi, din toamnă, rechizite gratuite.

Inspectorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Suceava, Cristina Teodorovoci, a precizat că beneficiari ai acestor pachete sunt elevii claselor primare şi gimnaziale.

“Acesta este numărul pachetelor alocat judeţului Suceava de ministerul de resort. Dacă vor fi cereri suplimentare, iar solicitanţii sunt eligibili, acestea vor fi onorate, suplimentându-se numărul de pachete”, a mai spus Teodorovici. Fondurile necesare în vederea achiziţionării şi distribuirii acestor rechizite se asigură din bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Sumele alocate pentru rechizite şcolare sunt diferenţiate în funcţie de nivelul de învăţământ, după cum urmează: 25 de lei pentru elevii învăţământului primar şi 30 de lei pentru elevii aparţinând ciclului gimnazial, cuantumul acestor pachete fiind acelaşi de peste 5 ani de zile.

Distribuirea către beneficiari va fi realizată până la jumătatea lunii octombrie, potrivit calendarului naţional.

Conţinutul pachetelor acordate elevilor variază în funcţie de specificul claselor în care aceştia sunt înscrişi. Copiii de la clasa pregătitoare vor primi un ghiozdan, două caiete de desen, unul dictando, unul de matematică, dar şi creioane de scris, creioane colorate, acuarele, plastilină, planşetă de lucru, lipici, hârtie glasată, penar şi radieră. Cei din clasa I vor primi caiete tip I şi tip II, câte un caiet special pentru abecedar şi matematică, un caiet de desen, un stilou cu 24 de rezerve, creion, creioane colorate, radieră, beţişoare, penar, acuarele, riglă, copertă de plastic pentru caiet, totul pus într-un ghiozdan. Copiii de clasele II-IV au în pachet 11 caiete dictando, caiete de matematică, caiet de desen, pix, creioane, penar, acuarele, radieră, ascuţitoare, vocabular, creioane colorate, şablon cu harta României şi coperte din plastic pentru caiete. Pachetele pentru gimnaziu, pentru elevii din clasele V-VII, cuprind caiete studenţeşti, dar şi în format clasic dictando şi matematică, caiete de biologie, geografie, muzică şi desen, creioane, radieră, pix, ascuţitoare şi o trusă de geometrie. Elevii de clasa a VIII-a urmează să primească în ghiozdan 17 caiete dictando şi de matematică, o radieră, un pix, o ascuţitoare, câte două caiete de geografie şi biologie, câte un caiet de muzică şi desen, precum şi creioane.

 

Condiţiile de acordare

Rechizitele şcolare sunt acordate pe baza unei cereri care a fost în prealabil formulată de reprezentantul legal al elevului. Aceste rechizite şcolare se acordă în temeiul prevederilor legale elevilor care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, la cursuri de zi şi care fac parte din familii al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie 2014, este de maximum 50% din salariul de bază minim pe ţară.

Părinţii care îndeplinesc această condiţie trebuie să întocmească documentaţia necesară până la finele lunii septembrie, aceasta urmând a fi depusă la unitatea de învăţământ a elevului, acolo unde se va face şi distribuirea pachetelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 40.000 de elevi din judeţ vor primi pachete cu rechizite gratuite în noul an şcolar.
 Vizualizări articol: 1764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 40.000 de elevi din judeţ vor primi pachete cu rechizite gratuite în noul an şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei