Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 aug 2015 - Anul XX, nr. 182 (5994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă

Invitaţii gratuite la o piesă de teatru, oferite sucevenilor de deputatul PNL Ștefan Băişanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ștefan Alexandru Băişanu a anunţat, ieri, că oferă gratuit sucevenilor invitaţii la piesa de teatru ”Conu Leonida faţă cu reacţiunea”, în data de 21 august a.c.. Piesa este pusă în scenă de teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoşani, la Casa Culturii Suceava. Băişanu a declarat că în prima etapă pune la dispoziţia iubitorilor de teatru 750 de invitaţii, dar dacă vor fi solicitări vor mai fi oferite, în aceleaşi condiţii, încă două reprezentaţii, în zilele de 22 şi 23 august a.c.. Rezervarea invitaţiilor se face pe pagina de Facebook a deputatului Ștefan Alexandru Băişanu sau la cabinetul său parlamentar, din Palatul Administrativ Suceava. Invitaţiile se acordă pe principiul ”primul venit, primul servit”.

Parlamentarul şi-a justificat gestul prin aceea că doreşte să demonstreze că în Suceava există public pentru teatru, ”că există oameni care iubesc cultura şi au foame de cultură”.

”Dacă primăria nu vrea, nu poate, hai să-o facem noi şi să dăm o lecţie celor care dorm cu pavele sub cap şi nu cu Gogol sau Caragiale”, a afirmat Ștefan Alexandru Băişanu. El a mai spus că îi roagă pe suceveni să vină şi ”pentru a da o palmă spirituală tuturor celor care n-au înţeles că trebuie hrănite şi sufletele, nu numai buzunarele”.

 

”Decât să dăm baloane şi sarmale, mai bine dăm cultură”

Acţiunea promovată de deputat este în contextul mai larg al susţinerii proiectului ”Suceava, capitală europeană a culturii”, care este doar la stadiul de intenţie a administraţiei locale. Băişanu a acuzat lipsa de implicare a Primăriei şi Consiliului Local Suceava şi scepticismul unor lideri politici în legătură cu şansele pe care le are municipiul Suceava de a accede la acest titlu, care presupune ca august şi septembrie să fie două luni de muncă susţinută pentru elaborarea unui proiect viabil. Totodată, Alexandru Băişanu transmite sucevenilor ca pe viitor, la alegerea primarului municipiului reşedinţă de judeţ, să aibă în vedere ca cel ales ”să fie de aici, să iubească oraşul, să fi mers la şcoală aici şi să fi terminat şcoala la timp”. El a mai spus că administraţia locală ar trebui să se implice în a furniza actul cultural la preţuri accesibile populaţiei, inclusiv printr-o formă de subvenţionare după modelul celei acordate la abonamentele pe mijloacele de transport în comun. ”Decât să dăm baloane şi sarmale, mai bine dăm cultură”, a mai spus deputatul Băişanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Invitaţii gratuite la o piesă de teatru, oferite sucevenilor de deputatul PNL Ștefan Băişanu.
 Vizualizări articol: 2541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 12 voturi
Invitaţii gratuite la o piesă de teatru, oferite sucevenilor de deputatul PNL Ștefan Băişanu2.7512

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei