Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2015 - Anul XX, nr. 180 (5992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tensiune maximă

Stradă din Suceava, în şantier, capcană pentru maşini şi locul în care muncitorii lucrează sub protecţia unui agent de pază

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O stradă din municipiul Suceava se află în şantier de o lună de zile, spre exasperarea locatarilor care stau în zonă şi care nu mai pot ajunge cu maşinile la casele lor. Este vorba de strada Ioan Carp Fluerici, calea de acces dinspre strada Gheorghe Doja, în Burdujeni, spre casele şi firmele din zona Castelul de apă.

Ieri, o maşină a unor locatari de pe această stradă a alunecat pe rampa din fier transformată în cale de acces provizorie, suferind avarii serioase. Exact în acelaşi loc, la finele lunii iulie, muncitorii firmei care efectuează lucrarea au reclamat că au fost ameninţaţi şi li s-au sechestrat mai multe unelte de lucru, de către un localnic nemulţumit de cum lucrează aceştia.

 

Proprietarilor li s-a sugerat să nu intre cu maşinile pe strada lor, până nu se termină lucrarea

Lucrarea care se face la intrarea pe strada Ioan Carp Fluerici este de reechipare a unui cămin de vane pentru alimentarea cu apă potabilă a zonei. Localnicii au ajuns la capătul răbdării şi spun că muncitorii abia apar o dată la câteva zile în zonă. În acest timp, zona în care s-a săpat a fost acoperită cu două rampe de fier, instabile, care nu prezintă siguranţă. Aşa se face că ieri un autoturism VW a rămas blocat la intrarea pe această stradă, după ce una din rampele de fier s-a mişcat din loc.

Masca din faţă a autoturismului s-a rupt, maşina fiind scoasă cu greu din şanţul creat în urma lucrării nefinalizate.

„Dacă cineva are o problemă medicală nu se poate intra cu ambulanţa pe strada noastră, cu atât mai mult cu cât mulţi dintre noi avem şi copii mici. Şeful de lucrări ne-a zis să ne lăsăm maşinile pe strada Gheorghe Doja, să nu intrăm cu ele pe strada noastră. Sunt în jur de 40 de maşini pe această stradă, unele ale unor firme, ce să facem, unde să le parcăm? Avem deja problema asta de o lună de zile”, şi-a spus nemulţumirea proprietarul maşinii avariate.

 

Nemulţumiţi de ritmul în care se lucrează

Locatarii spun că ar fi înţeles situaţia dacă era vorba de câteva zile, însă consideră că lucrarea se face în ritm de melc, în bătaie de joc.

Constantin Munteanu, un alt localnic, a declarat: “Sunt case la peste un kilometru de strada Gheorghe Doja, multe maşini, inclusiv camioane ale unor firme care trebuie să treacă pe aici. Plus că sunt şi mulţi copii care pot să cadă accidental în această groapă. Nu se poate ca de o lună de zile lucrarea să nu fie încă finalizată”. Acesta şi-a lăsat ieri maşina parcată pe strada Gheorghe Doja, însă spune că nu există spaţiu pentru toate autovehiculele de pe strada Ioan Carp Fluerici.

 

Muncitorii lucrează sub protecţia unui agent de pază

În zona în care s-a petrecut incidentul de ieri, cu maşina avariată, se afla şi un agent de pază. Am aflat că de mai multe zile muncitorii care ajung în zonă sunt tot timpul însoţiţi de un agent de pază. Asta după ce societatea care lucrează în zonă a apelat la o firmă de securitate, pentru protecţia muncitorilor. Măsura a fost luată după ce la finele lunii iulie,  muncitorii care efectuau lucrări la căminul de apă situat la intersecţia străzilor Gheorghe Doja cu Ioan Carp Fluerici ar fi fost agresaţi de un locatar din zonă. La vremea respectivă muncitorii au sunat la 112 şi au sesizat că au fost ameninţaţi, îmbrânciţi şi li s-au sustras sculele cu care lucrau. În urma incidentului, un şef din cadrul firmei Civ Vas Construct SRL a depus plângere penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi distrugere, reprezentantul societăţii de construcţii declarând că va depune plângere penală şi pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Agresorul identificat de poliţie este un locatar din zonă, care nu a putut intra pe strada Iaon Carp Fluerici.

 

Coşmarul va continua cel puţin până pe 20 august

Reprezentanţii firmei Pfeiffer, cei care sunt titulari la efectuarea lucrării, au precizat, ieri, pentru Monitorul de Suceava, că au înştiinţat locatarii de pe strada Ioan Carp Fluerici că între orele 8.00 şi 19.00, cât ei lucrează, nu se poate circula pe această stradă. Aceştia susţineau că drumul a fost semnalizat prin indicatoare, ca drum închis temporar. În realitate, ieri, la faţa locului era un singur indicator, care avertiza că drumul este îngustat provizoriu, pe perioada lucrărilor.

Reechiparea căminului pentru alimentarea cu apă potabilă este o lucrare care nu se poate face în câteva zile, au precizat constructorii, fiind necesare 21 de zile numai pentru întărirea plăcii turnate.

Locatarii de pe strada Ioan Carp Fluerici ar putea scăpa de acest coşmar abia în jurul datei de 20 august, au mai precizat reprezentanţii firmei austriece Pfeiffer.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stradă din Suceava, în şantier, capcană pentru maşini şi locul în care muncitorii lucrează sub protecţia unui agent de pază.
 Vizualizări articol: 4345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Stradă din Suceava, în şantier, capcană pentru maşini şi locul în care muncitorii lucrează sub protecţia unui agent de pază5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cere și ți se va da m*** trimis de
( 6 aug 2015, 11:30:28
IULI_ANN, hai la mama, prichindelule, să te vămüiesc puțintel.
Adu-ți aminte, minusculă lichea pesedistă și tălâmbă, că și tu, la vremea ta, ai hăpăit ciuperci necântărite cu cupa IFRON-ului.
bring it onfeeling beat up
1.1  RE: Cere și ți se va da m*** trimis de
( 6 aug 2015, 13:22:15
Tu esti mult mai prost de cat te arata fata aia de dobitoc milog ce esti.. dute dracu si plateste pensia alimentara nu mai manca la  ☭  aici pe forum, oricum esti un nimeni, si totus poluezi aerul numai cand deschizi gura ca-ti miroase a hoit din gura
1.2  RE: Cere și ți se va da m*** trimis de
( 6 aug 2015, 13:35:57
Stai la coadă, păduche imund!
Porția ta de vămüială ți-ai epuizat-o ieri și alaltăieri.
Mai lasă și pe alți limbrici țâfnoși să-și lubrefieze seminal epiglota!
J. E. T. !
1.3  RE: Cere și ți se va da m*** trimis de
( 6 aug 2015, 13:47:56
MARS!
1.4  RE: Cere și ți se va da m*** trimis de
( 6 aug 2015, 14:22:35
Select anturaj trebuie să fi avut aseară, la „șezătoarea literară” a „Junimii tribunilor populari” din localitatea Pülești de Sus, de ai rămas chiar și după mahmureală cu asemenea senzații olfactive.
D-altă dată să nu-l mai lași pe știrbul ăla bâlbâit să se așeze lângă tine, să bășească miros de hidrogen sulfurat sub nările râtului tău de Mare Alb, sau să-i mai permiți să-și stuchească mucii în paharul tău de vin.
Selectează-ți și tu puțintel audiența, măi Idiot al satului purtător de adevăr!

Vezi că o zâs cârciumarul că ați depășit plafonul valoric al creditării, carnețelul vostru- răboj e pe descoperire de cont, așa că la toamnă o să trebuiască să mergeți cu toții la clacă, să-i strângeți popșoii și barabulele, să-i desfăcați, să-i puneți în coșer respectiv în beci și la urmă mai trebuie să-i fouteți și mullierea, că iel n-are timp că se ține cu nevasta șefului de post!
#aidigjijăPROSTEA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei