Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 aug 2015 - Anul XX, nr. 180 (5992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Harşovschi le reproşează liderilor PSD că Suceava a primit la rectificare doar ”bani de biscuiţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alocarea a doar 768.250 de lei municipiului Suceava, la rectificarea bugetară de săptămâna trecută, este reproşată de viceprimarul PNL Lucian Harşovschi liderilor judeţeni ai PSD. Viceprimarul a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că municipiului reşedinţă de judeţ i-au fost repartizaţi ”bani de biscuiţi”, o sumă comparabilă cu cea alocată comunelor. El îi acuză pe liderii PSD că nu şi-au folosit ”influenţa politică”- dacă o au – asupra premierului Victor Ponta şi a membrilor Guvernului pentru ca Suceava să primească fonduri mai mari. ”Nu am auzit liderii care sunt prietenii premierului să spună că măcar au încercat să aducă bani. Dacă eşti important la nivel local, trebuie să fii important şi la nivel naţional, nu să fii activ doar pe hârtie. Când ai influenţă politică, primeşti bani. La Suceava nu avem această influenţă. Am primit bani de biscuiţi”, a afirmat Harşovschi. El a subliniat că la începutul anului municipiul Suceava a primit puţin peste 653.000 de lei, iar acum doar aproximativ 760.000 de lei, sumă care ar fi suficientă ”pentru asfaltarea unei străduţe”.

Alocarea banilor pe criterii politice sau în funcţie de ”prieteniile” cu liderii naţionali este considerată de Harşovschi drept ”lobby” şi ”o realitate”, nicidecum o modalitate incorectă de repartizare a fondurilor, eventual chiar trafic de influenţă. Asta deşi în ultimii trei ani PNL şi fostul PDL au acuzat în repetate rânduri Consiliul Judeţean Suceava, condus de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, de alocare a fondurilor influenţată politic, cu favorizarea localităţilor cu primari PSD, adică exact ceea ce le reproşează acum liderilor social-democraţi că n-au făcut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harşovschi le reproşează liderilor PSD că Suceava a primit la rectificare doar ”bani de biscuiţi”.
 Vizualizări articol: 1846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harşovschi le reproşează liderilor PSD că Suceava a primit la rectificare doar ”bani de biscuiţi”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Protocol trimis de
( 6 aug 2015, 12:13:12
eu cand am auzit suma m-am distrat copios, cum unui oras de talia Sucevei ii aloci 700.000 de lei, astia ce sunt , bani de protocol?
asa e cand Newchifor e nimeni in drum la Bucuresti, cred ca si cersetorii din piata Universitatii au intrare mai mare la guvern decat nechifor!
2.   :)) trimis de
( 6 aug 2015, 12:15:01
nu iau apararea nici unuia dintre ei dar cand era Flutur presedinte de consiliu judetean daca vedea suma asta la rectificarea bugetara in 2 ore era la Bucuresti si "murea cu ei de gat"!
3.   ** trimis de
( 6 aug 2015, 12:24:59
Astazi 06/08/2015, harsovschi a fost la conferinta de presa a PNL sunt curios daca gusatul de Lungu o sa ii taie ziua,ca vorba aia el in timpul serviciului face politica la partid !!!!!
4.   Comentariu trimis de
( 6 aug 2015, 13:53:37
Se zice ca dl. Catalin Nichifor. nu raspunde la telefon! Nu- i de mirare.
De cind a fost uns, in fruntea bucatelor, nu a raspuns de nimic, ca nu s-a priceput, dar si pentru ca sefii l-au desconsiderat .
Trebuia sa faca ceva la Suceava, dar asta presupunea munca, raspundere, implicare…,
Pacat de fotoliile pufoase pe care a stat…

Daca avea un pic de patriotism local putea sa contribuie la terminarea Centurii Sucevei, Aeroportul Salcea, autostrada Suceava- Iasi si Suceava Cluj , etc,

Poate la DNA , ,,conducatorii” nostri, vor raspunde de ce le-a placut sa fure, in loc sa munceasca!

5.   Comentariu trimis de
( 7 aug 2015, 00:23:31
Cand ai colegi de partid care au furat milioane de euro, e greu cu bani putini.....nu mai ai de unde fura pentru partid si pentru familia ta.pnl + pdl- partidele cu cei mai mari hoti din banii publici.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei