Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 aug 2015 - Anul XX, nr. 176 (5988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezinteres

Peste 13.000 de suceveni nu și-au ridicat nici până acum cardurile de sănătate de la CAS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de carduri de sănătate, instrument prin care o persoană are acces la serviciile medicale, stau și acum la Casa Asigurărilor de Sănătate (CAS) Suceava deoarece nu au fost încă ridicate de posesori.

Directorul executiv al CAS Suceava, Anda Sălăgean, ne-a declarat că din numărul total de 20.950 de carduri de sănătate care au fost returnate de poștă, până la data de 27 iulie a.c. au fost ridicate doar 7.176 de carduri. De asemenea, 615 persoane au refuzat să păstreze și să utilizeze cardul, din motive de ordin religios, și l-au returnat la CAS. Persoanele respective au dat o declaraţie pe proprie răspundere în acest sens și vor face dovada calităţii de asigurat pe baza unei adeverinţe, care are o valabilitate de trei luni.

Cardurile returnate de asiguraţii care le refuză rămân la CAS, de unde ei le pot ridica oricând, în cazul în care revin asupra deciziei de a nu deţine acest card. Tot cu adeverință de asigurat, dar cu valabilitate de numai două luni, își dovedesc această calitate și persoanele care au declarat că au pierdut sau le-a fost furat cardul de sănătate. În situația respectivă s-au aflat 1.859 de suceveni. Ei și cei care și-au schimbat datele de identificare pot beneficia de un alt card, pe baza unei cereri făcută la CAS. Cheltuielile de producție și distribuire prin poștă sunt suportate de asigurat. În cazul în care cardurile sunt nefuncționale sau au fost inscripționate cu date greșite, posesorii lor trebuie să facă cerere la CAS, de unde vor obține un alt card, fără costuri.

 

Cardul de sănătate nu conține informații medicale

Cei cărora nu li s-a emis încă un card de sănătate, un număr înregistrat de 3.795 de persoane, pot proba calitatea de asigurat prin adeverință obișnuită. Toate tipurile de adeverințe se eliberează de CAS Suceava.

Directorul Anda Sălăgean a precizat că procesul de tipărire şi de distribuire a cardului de sănătate continuă pentru asigurații care vor împlini vârsta de 18 ani și/sau dobândesc calitatea de asigurat. Până la primirea cardului, aceste persoane vor beneficia de servicii medicale în baza unei adeverinţe care înlocuieşte cardul, valabilă nu mai mult de 30 de zile de la emiterea acestuia.

Reamintim că pe cardul de sănătate sunt doar date de identificare ale asiguratului și nu date medicale. La solicitarea asiguratului, medicul de familie poate înscrie un minimum de date. Pacienții au nevoie de card atât la prezentarea la doctor, cât și la farmacie, pentru eliberarea medicamentelor compensate.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 13.000 de suceveni nu și-au ridicat nici până acum cardurile de sănătate de la CAS.
 Vizualizări articol: 1749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Peste 13.000 de suceveni nu și-au ridicat nici până acum cardurile de sănătate de la CAS4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei