Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 aug 2015 - Anul XX, nr. 176 (5988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Protecţia Copilului

Nou-născutul abandonat de mamă pe un câmp de pe raza satului Vadu Moldovei va ajunge în grija statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nou-născutul abandonat de mamă, luni după-amiază, pe un câmp de pe raza satului Vadu Moldovei va ajunge în grija statului. La începutul săptămânii viitoare, luni, 3 august, după ce va fi externat din spitalul din Fălticeni, băieţelul va fi preluat de Protecţia Copilului. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava au decis, în urma anchetelor sociale realizate la locuinţa bunicilor şi după ce au primit o adresă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, că cel mai bine pentru bebeluş ar fi ca în următoarea perioadă să fie îngrijit de un asistent maternal profesionist.

Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat: „Parchetul ne-a informat că mama bebeluşului are interdicţie să se apropie de copil pe durata controlului judiciar. În aceste condiţii, deoarece mama locuieşte cu părinţii, este clar că acest copilul nu poate fi dat în familie, în grija bunicilor. Noi îl luăm pe minor direct din spital şi cel puţin pe perioada cât femeia care l-a abandonat este anchetată de procurori va sta în sistemul de protecţie”. Nicoleta Daneliuc a completat că părinţii bebeluşului au fost informaţi de reprezentanţii Protecţiei Copilului cu privire la măsura care trebuie luată de stat pentru binele copilului. Cei doi părinţi au înţeles care este situaţia şi au promis că îi vor face copilului luni, 3 august, certificatul de naştere, după care cel mic va fi dus la un „părinte de profesie”.

 

Mama bebeluşului este cercetată sub control judiciar

Tânăra Maria Ştefania Apetrei, în vârstă de 20 de ani, din comuna Drăguşeni, care şi-a abandonat nou-născutul, a fost reţinută pentru 24 de ore în cursul zilei de marţi, 28 iulie, de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, iar miercuri după-amiază a fost scoasă din arest şi dusă în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. După aproximativ 20 de minute, şedinţa s-a încheiat, iar tânăra în vârstă de 20 de ani a fost eliberată. Judecătorul a decis punerea ei de îndată în libertate, urmând să fie cercetată sub control judiciar, măsură instituită pe o perioadă de 60 de zile, interval în care tânăra are mai multe obligaţii, printre care şi aceea de a nu părăsi judeţul şi de a se prezenta de fiecare dată când este chemată de anchetatori sau în instanţă.

Femeia a născut în maternitatea spitalului din Fălticeni vineri, 24 iulie, şi s-a externat luni, 27 iulie, în drum spre casă abandonându-şi băieţelul pe un câmp, într-un lan de grâu, lângă un stâlp de înaltă tensiune, la aproximativ trei metri distanţă de un drum neclasificat şi 130 de metri distanţă de DN 2 (E 85). Bebeluşul a fost găsit şi salvat de un tânăr în vârstă de 17 ani. Tânăra mamă, care se presupune că a suferit şi o depresie postnatală, a susţinut că a mers şase kilometri cu bebeluşul în braţe, „nu ştiam ce să fac, pe cine să sun, cui să-i spun şi asta a fost... toate problemele s-au adunat, probleme financiare, probleme peste tot. Mi-era frică de reacţia lumii, de reacţia lui tata. El nu a ştiut că-s însărcinată şi acum să apar la poartă la el cu încă un copil”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nou-născutul abandonat de mamă pe un câmp de pe raza satului Vadu Moldovei va ajunge în grija statului.
 Vizualizări articol: 2098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nou-născutul abandonat de mamă pe un câmp de pe raza satului Vadu Moldovei va ajunge în grija statului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei