Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iun 2015 - Anul XX, nr. 145 (5957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premieră

Prima expoziţie dedicată în exclusivitate zootehniei va avea loc în judeţul Suceava, la Floreni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima expoziţie din România dedicată exclusiv zootehniei va avea loc în perioada 26 – 29 iunie  în judeţul Suceava, pe aerodromul Floreni din Dorna Candrenilor. Este vorba despre Târgul Internaţional de zootehnie ZEFA, la care vor participa peste 100 de companii şi instituţii care vor expune ultimele tendințe privind tehnologiile de creștere și hrănire a animalelor, echipamente și mașini pentru fermele zootehnice.

În cadrul târgului, în centrul atenţiei vor fi genetica de vârf și exemplarele cele mai performante din rasele de bovine, ovine, caprine și cabaline, organizatorii estimând că vor fi expuse peste 200 de capete de animale din rase reprezentative. Evenimentul este completat şi de prezentarea tehnicilor de creștere și hrănire a animalelor, sisteme de furajare și producția furajelor și prezentarea noutăților în materie de echipamente, utilaje și mașini pentru fermele zootehnice.

 

Premii de peste 10.000 de euro la un concurs de animale de rasă

La Târgul ZEFA vor fi expuse rase de vaci de lapte, Holstein, Red Holstein, Flechvieh, Montbeliard sau Jersey, dar şi rasele de vaci pentru carne, cum ar fi Charolaise, Angus şi Blanc Blue Belge. Din expoziţie nu vor lipsi rasele consacrate la noi în țară, Bruna, Bălțata Românească, Pinzgau de Transilvania, care au sprijinit zootehnia românească prin rezistenţă și prin capacitate de adaptare. În cadrul târgului vor fi expuse şi rasele de ovine ţurcană, ţigaie şi karakul, precum şi rase din import şi pentru producţia de carne. Pentru pasionații de cai va fi organizată o expoziţie cu armăsari din rasele ardenez, semigreu românesc, cal de Bucovina, huţul, lipiţan şi shagya arab.

„ZEFA 2015, concept nou pe zona de agribusiness din România, aduce în fața fermierilor, specialiștilor din domeniu, cât și în fata publicului larg tot ce are mai bun și mai frumos zootehnia românească. Participarea fermierilor în cadrul expoziției cu animale de rasă de mare valoare genetică și productivă oferă o imagine pozitivă privind posibilitățile de a demara o afacere în sectorul creșterii și exploatarii animalelor, implementarea de modele economice de succes și îndrumarea în vederea ameliorării valorii genetice a animalelor”, precizează organizatorii.

În cadrul evenimentului se va organiza un concurs de animale de rasă jurizat de o comisie formată din specialiști în domeniu. În urma concursului, animalele declarate câștigătoare vor fi premiate pe măsura performanțelor genetice și productive cu premii consistente, a căror valoare cumulată depășește 10.000 euro. Premierea se va face pe specii și categorii de producție, respectiv bovine de lapte, bovine pentru carne, ovine, caprine, cabaline. Festivitatea de premiere va avea loc pe ringul de concurs, luni 29 iunie. Organizatorii precizează că locaţia nu a fost aleasă întâmplător, în condiţiile în care în acest bazin geografic exploatațiile zootehnice reprezintă 44,32% din efectivul de bovine din România, 32,3% din efectivul de ovine și caprine și 40,61% din efectivul de cabaline din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima expoziţie dedicată în exclusivitate zootehniei va avea loc în judeţul Suceava, la Floreni.
 Vizualizări articol: 1363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima expoziţie dedicată în exclusivitate zootehniei va avea loc în judeţul Suceava, la Floreni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) Îi afli adeseori în târguri, cu colecția lor de păpuși din lut, pictate după înățișarea personajelor lui Ion Creangă. Ionela și Costin Lungu din Humulești - de unde altfel ar putea fi niște fani atât de înfocați... Citeşte