Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iun 2015 - Anul XX, nr. 145 (5957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fapte grave

Doi suceveni, arestaţi în Germania sub acuzaţia că au aruncat în aer bancomate. Prejudiciul estimat – 500.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi suceveni, unul din municipiului Rădăuţi şi unul din comuna Frătăuţii Vechi, au fost arestaţi preventiv de autorităţile germane acum câteva zile, fiind acuzaţi de furturi din bancomate, pe care le-ar fi aruncat în aer prin introducerea de gaze inflamabile.

Radu Luchian, în vârstă de 40 de ani, din  satul Măneuţi, comuna Frătăuţii Vechi, şi Remus Buzic, în vârstă de 36 de ani, din Rădăuţi, au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv în timp ce erau în Germania. Prejudiciul din acest caz este de aproximativ 500.000 de euro. Ar fi vorba în total de patru fapte de furt din bancomate, comise pe parcursul anului trecut.

 

Poliţiştii suceveni au efectuat şase percheziţii, la solicitarea procurorilor nemţi

Aproape în paralel cu arestarea preventivă a suspecţilor, acum două zile, miercuri, au fost organizate percheziţii la domiciliile celor doi, dar şi la sediile firmelor bărbatului din Măneuţi.

Mai exact, în baza unei cereri de asistenţă judiciară internaţională formulată de procurorii germani şi a unor mandate emise de Tribunalul Suceava, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, au efectuat, miercuri, şase percheziţii. La Rădăuţi a fost vizat doar domiciliul lui Buzic, în timp ce la Măneuţi, pe lângă locuinţă, au fost vizate şi societăţile lui Radu Luchian. Printre altele, acesta deţine în sat un club cu piscină, dar şi o firmă de transport.

 

Autovehicule ridicate pentru recuperarea prejudiciului

Din informaţiile pe care le avem anchetatorii au ridicat mai multe bunuri, printre care patru autovehicule. Printre acestea şi un vehicul greu, autotractor, şi un utilaj pentru construcţii. Bunurile urmează a fi puse sub sechestru, pentru a fi valorificate apoi în vederea recuperării prejudiciului, asta dacă acuzaţiile procurorilor germani se vor confirma până la finalizarea anchetei.

La percheziţiile de acum două zile au participat personal şi anchetatori din Germania, care instrumentează acest dosar şi care încă adună probatoriu pentru documentarea activităţii infracţionale.

 

Afaceristul din Măneuţi, cercetat şi pentru furturi de utilaje din Belgia 

Numele lui Radu Luchian mai apare într-un amplu dosar privind utilaje de un milion de euro căutate de procurorii belgieni în mai multe localităţi din zona Rădăuţi. Se întâmpla în luna decembrie a anului 2013, anchetatorii ridicând atunci cinci buldoexcavatoare şi utilaje grele, dar şi alte 19 miniutilaje. O parte dintre utilaje au fost ridicate la vremea respectivă de la sediul uneia din firmele lui Radu Luchian. Şi atunci, Luchian nu se afla în ţară, fiind plecat în străinătate, unde însă se afla în libertate.

Conform anchetei de la acea vreme, afacerile cu utilaje pentru construcţii funcţionau de ani de zile, iar acestea erau fie închiriate, fie vândute altor persoane.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni, arestaţi în Germania sub acuzaţia că au aruncat în aer bancomate. Prejudiciul estimat – 500.000 de euro.
 Vizualizări articol: 6757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi suceveni, arestaţi în Germania sub acuzaţia că au aruncat în aer bancomate. Prejudiciul estimat – 500.000 de euro5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) Îi afli adeseori în târguri, cu colecția lor de păpuși din lut, pictate după înățișarea personajelor lui Ion Creangă. Ionela și Costin Lungu din Humulești - de unde altfel ar putea fi niște fani atât de înfocați... Citeşte