Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iun 2015 - Anul XX, nr. 145 (5957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Calificare

Elevi ai Colegiului „Dragoş Vodă” s-au calificat la faza naţională a unui concurs de robotică al Agenţiei Spaţiale Române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un echipaj de elevi de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc s-a calificat la faza naţională a Competiţiei Naţionale de Rovere Exo-RO, concurs de robotică organizat pentru prima dată în România de Agenţia Spaţială Română, în sinergie cu Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială.

Elevii care vor reprezenta Suceava la faza naţională - Paul Buzgan, Teodora Florescu şi Călin Diaconu - sunt coordonaţi de profesorul Gabriel Anastasiu.

 

Misiunea principală şi cea secundară a robotului

Zece echipaje din Suceava, Bucureşti, Brăila, Constanţa, Buzău, Vrancea şi Cluj vor intra în cursa finală de rovere, care vor simula o explorare planetară.

Potrivit prof. Gabriel Anastasiu, „un rover este un robot cu tracţiune integrală, de mici dimensiuni. Cele zece echipe selectate vor construi robotul până în luna septembrie, respectând toate fazele unui proiect de robotică”. Acesta a mai explicat că provocarea este ca roverul lor să îndeplinească atât misiunea principală a competiţiei, cât şi pe cea secundară.

Misiunea principală esteobligatorie pentru fiecare echipă şi constă în deplasarea teleghidată a roverului până la un punct fix, măsurarea unor parametri (presiunea atmosferică şi temperatura mediului înconjurător) şi transmiterea de imagini. Este necesar ca roverul să respecte masa maximă de 2,5 kg, lungimea de 40 cm, lăţimea de 30 cm şi înălţimea de 20 cm.

Misiunea secundară va fi aleasă de fiecare echipă în parte, „constând în măsurarea altor parametri locali (de exemplu compoziţia atmosferică, nivelul de iluminare, umiditatea) cu ajutorul senzorilor aflaţi la bordul roverului în vederea determinării habitabilităţii sitului de către oameni, precum şi determinarea din aceşti parametri a posibilităţii existenţei vieţii locale (analiză metan, umiditate, pH, radiaţii etc.) cu senzori la alegere”, potrivit Agenţiei Spaţiale Române.

Potrivit agenţiei, „concursul le va oferi elevilor de liceu ocazia de a învăţa în mod practic şi de a se familiariza cu cercetarea ştiinţifică, de a-şi însuşi concepte noi, de a aprofunda sau consolida cunoştinţe de tehnologie şi programare şi, nu în ultimul rând, de a învăţa importanța coordonării şi a lucrului în echipă”.

Etapa finală va avea loc în luna septembrie, la Vulcanii Noroioşi din Buzău. Echipele finaliste vor fi evaluate luând în calcul următoarele elemente: valoarea educaţională (20%), realizările tehnice (50%), lucrul în echipă (15%), popularizarea proiectului (15%). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi ai Colegiului „Dragoş Vodă” s-au calificat la faza naţională a unui concurs de robotică al Agenţiei Spaţiale Române.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Elevi ai Colegiului „Dragoş Vodă” s-au calificat la faza naţională a unui concurs de robotică al Agenţiei Spaţiale Române5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) Îi afli adeseori în târguri, cu colecția lor de păpuși din lut, pictate după înățișarea personajelor lui Ion Creangă. Ionela și Costin Lungu din Humulești - de unde altfel ar putea fi niște fani atât de înfocați... Citeşte