Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iun 2015 - Anul XX, nr. 145 (5957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici oficiale

Sporul negativ al populaţiei din Suceava s-a accentuat îngrijorător în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Statisticile oficiale privind numărul de nou-născuţi şi numărul de decedaţi din judeţul Suceava arată că în 2015, în primele patru luni, se înregistrează un spor negativ accentuat, dublu faţă de 2014. Conform datelor adunate de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, în perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2015, în judeţul Suceava s-au născut 2.414 copii şi au decedat 2.990 de persoane, rezultând un bilanţ natural negativ de 576 de persoane. Anul trecut, în primele patru luni ale anului, sporul negativ al populaţiei în judeţul Suceava a fost de 251 de persoane.

O analiză mai detaliată, pe fiecare lună, arată că cel mai ridicat bilanţ negativ a fost în martie 2015, de 223 de persoane. Statisticile mai arată că ultima lună cu spor natural pozitiv a fost septembrie 2014.

Datele instituţiei de statistică arată că atât la nivel regional, cât şi la nivel naţional, bilanţul natural al populaţiei a fost negativ. Într-o singură lună, aprilie 2015, în România s-au înregistrat cu peste 8.000 mai multe decese decât naşteri. Aceste cifre nu sunt decât o confirmare a tendinţei clare de scădere a populaţiei din România.

În Regiunea Nord-Est, Suceava stă mult mai bine decât majoritatea celorlalte judeţe. De exemplu, numai în luna aprilie 2015, Botoşaniul a avut un bilanţ negativ de 253 de persoane, iar judeţul Neamţ de 317 persoane. Singurul judeţ care stă mai bine este Iaşiul, cu un spor negativ de doar 96 de persoane în aprilie 2015.

Nu cu foarte mult timp în urmă, judeţele Suceava şi Iaşi erau printre puţinele din ţară în care încă se înregistra spor natural pozitiv, numărul de naşteri fiind mai mare decât cel al deceselor. În 2007, de exemplu, judeţul Suceava a fost pe locul doi la nivel naţional în ceea ce priveşte sporul natural, care a fost de 1,2 persoane la mia de locuitori.

În altă ordine de idei, datele Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava arată că, în luna aprilie 2015, s-au pronunţat 91 de divorţuri şi s-au oficiat 234 de căsătorii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sporul negativ al populaţiei din Suceava s-a accentuat îngrijorător în acest an.
 Vizualizări articol: 2164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sporul negativ al populaţiei din Suceava s-a accentuat îngrijorător în acest an5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) Îi afli adeseori în târguri, cu colecția lor de păpuși din lut, pictate după înățișarea personajelor lui Ion Creangă. Ionela și Costin Lungu din Humulești - de unde altfel ar putea fi niște fani atât de înfocați... Citeşte