Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2015 - Anul XX, nr. 103 (5915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale rutiere

Număr imens de şoferi lăsaţi fără permise şi amendaţi pentru defecţiuni tehnice, de la debutul lui 2015

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava continuă, şi în 2015, să constate din ce în ce mai multe nereguli grave în trafic, numărul celor mai multe tipuri de contravenţii şi infracţiuni sancţionate în primele trei luni ale anului fiind în creştere faţă de aceeaşi perioadă din anul 2014. Cele mai importante creşteri sunt la capitolul permise de conducere reţinute şi defecţiuni tehnice constatate.

În urma controalelor în trafic din primele trei luni ale acestui an poliţiştii rutieri au ridicat nu mai puţin de 913 permise de conducere, cu 116 mai multe decât în aceeaşi perioadă din anul anterior. Un calcul simplu arată că, în medie, în fiecare zi, 10 şoferi şi-au pierdut dreptul de a conduce. Din cele 913 permise, 242 au fost ridicate pentru viteză excesivă (50 de kilometri la oră peste limita admisă pe respectiva porţiune de drum), 234 pentru depăşiri neregulamentare, 119 pentru consum de alcool, 138 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 56 pentru cumul de puncte de penalizare etc.

Creşteri importante sunt şi la capitolul infracţiuni constatate de poliţiştii rutieri. În trei luni de zile, aceştia au întocmit 376 de dosare penale, cu 55 mai multe decât în primul trimestru al anului 2014. Din cele 376 de infracţiuni, 199 au fost la regimul rutier.

Capitolul la care s-a înregistrat cel mai mare salt al neregulilor constatate este cel al defecţiunilor tehnice. În cadrul acţiunilor de control comune cu inspectorii Registrului Auto Român (RAR), poliţiştii rutieri au aplicat 884 de amenzi pentru probleme legate de starea tehnică a autovehiculelor, cu 500 mai multe decât în primul trimestru al anului 2014.

Multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi pentru lipsă ITP (153, cu 53 în plus faţă de 2013), lipsă RCA (60 amenzi, cu 35 mai multe) sau folii neomologate pe parbrize, 41 de amenzi, faţă de 12 în primele trei luni din 2014.

87 de amenzi au aplicat poliţiştii rutieri şi pentru nereguli în ceea ce priveşte transportul de mărfuri sau persoane. Aceste sancţiuni au fost date după ce au fost controlate nu mai puţin de 454 de autovehicule de transport persoane şi 531 de transport marfă.

Toate aceste cifre arată că numărul de şoferi pericol public este foarte mare iar intensificarea acţiunilor de control în trafic se justifică prin aceste cifre. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr imens de şoferi lăsaţi fără permise şi amendaţi pentru defecţiuni tehnice, de la debutul lui 2015.
 Vizualizări articol: 1610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Număr imens de şoferi lăsaţi fără permise şi amendaţi pentru defecţiuni tehnice, de la debutul lui 20153.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei