Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2015 - Anul XX, nr. 103 (5915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Noile Loganuri ale Poliţiei, fără lămpi cu semnale acustice şi luminoase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele 20 de autoturisme noi Dacia Logan intrate luna trecută în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava nu sunt dotate cu lămpi  cu semnale acustice şi luminoase, aşa cum au avut până acum toate autospecialele, mai noi sau mai vechi. Situaţia a stârnit uluirea multora dintre oamenii care lucrează în Poliţie, care se întreabă ce a fost în mintea mai marilor Inspectoratului General al Poliţiei Române. Situaţia este valabilă în toată ţara, întregul lot de 800 de autospeciale fiind fără rampă cu lumini şi sirene.

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie au sesizat situaţia pe care o consideră o gafă de proporţii a şefilor de la IGPR. Sindicaliştii consideră că, dintr-o greşeală, aceste platforme pur şi simplu nu au fost prinse în bugetul de achiziţii. Autoturismele ajunse la Suceava au fost distribuite echipajelor care fac patrule de ordine publică. La orice oră acestea pot fi solicitate la apeluri de urgenţă la 112 ori pot fi angrenate într-o urmărire în trafic. Fără platformă cu semnale luminoase şi sonore, agenţii pierd avantajul de a avea prioritate şi se expun unui risc mare de a fi implicaţi în accidente rutiere.  

În aceste condiţii, poliţiştii nu au altă variantă decât de a face rost de un girofar mobil, care se montează pe maşină în caz de nevoie. Cele mai multe dintre aceste girofare sunt însă doar cu semnale luminoase, nu şi acustice.

Reprezentanţii SNAP au precizat că unii poliţişti au preferat să adune bani din surse proprii pentru a-şi cumpăra astfel de sisteme de avertizare luminoase.

Reprezentanţii Poliţiei au venit cu o altă variantă referitoare la această situaţie. Pentru că maşinile sunt doar pentru activităţi de rutină, de patrulare, şi nu pentru activităţi operative, s-a considerat că platformele cu semnale luminoase şi sonore nu sunt neapărat necesare. O explicaţie greu de acceptat mai ales pentru care cei care lucrează în teren şi au constatat deja pe propria piele cât de mare este handicapul pe care îl au cu noile maşini.

Noile maşini au fost foarte aşteptate de poliţiştii din Suceava, având în vedere că multe dintre autospeciale au depăşit de mult termenul de casare. Un exemplu elocvent, prezentat de Monitorul de Suceava, este cel de la Postul comunal de Poliţie Comăneşti, unde maşina de serviciu este o Dacia break fabricată în 1995. Cele 20 de Loganuri noi au rezolvat doar o parte din aceste probleme de logistică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile Loganuri ale Poliţiei, fără lămpi cu semnale acustice şi luminoase.
 Vizualizări articol: 4448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Noile Loganuri ale Poliţiei, fără lămpi cu semnale acustice şi luminoase2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Omologate ? trimis de
( 7 mai 2015, 15:56:01
Girofarurile cumparate din targ sunt omologate ? Intreb pentru ca eu daca pun un bec de pozitie de ex neomologat/agreeat de RAR mi se retine certificatul...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei