Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2015 - Anul XX, nr. 103 (5915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cătălin Nechifor şi Ovidiu Donţu, acuzaţi de DNA că au luat mită 20.000 de euro

Joi, 7 Mai 2015 (14:49:19)

Astăzi dimineaţă, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la sediul Consiliului Judeţean, unde efectuează o serie de percheziţii.

Sunt vizate mai multe birouri, inclusiv acela al preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care, potrivit unor surse, nu este în instituţie, fiind plecat la Bucureşti. Procurorii verifică achiziţiile de la această instituţie, inclusiv de la direcţia de drumuri judeţene din cadrul instituţiei.
Conform informaţiilor noastre sunt verificate şi actele legate de groapa de gunoi de la Moara.

Cercetările vizează fapte de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2003-2015.

În prezent sunt efectuate percheziții domiciliare în 12 locații situate în municipiul București și județele Suceava, Botoșani și Iași, din care patru sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În afara Consiliului Judeţean Suceava se mai derulează percheziţii la Primăria Fălticeni, respectiv S.C. Drumuri şi Poduri cu sediul în Iţcani.

 

Vă prezentăm, în continuare, un  rezumat al anchetei procurorilor structurii centrale a DNA

Ioan Cătălin Nechifor,  preşedintele CJ Suceava a solicitat decontarea sumei de 137.527,95 lei, aferentă lucrărilor prevăzute în Situaţia nr. 100001.4, emisă de CJ Suceava, pentru lucrările de modernizare a DJ 291 A, executate în luna aprilie 2013. Având în vedere faptul că lucrările nu puteau fi decontate de DJDP Suceava, întrucât porţiunea de drum se afla în administrarea Primăriei oraşului Siret, pentru a conferi o notă de legalitate acestui demers, numitul Cătălin-Ioan NECHIFOR a emis mai multe hotărâri de consiliu care să prevadă predarea tronsonului de drum către administraţia judeţeană, în baza asocierii între cele două entităţi administrative.

În acest sens, în cadrul şedinţei CJ Suceava din data de 3 iunie 2013, numitul Cătălin-Ioan NECHIFOR a iniţiat un proiect de hotărâre privind asocierea judeţului Suceava cu oraşul Siret, în vederea reabilitării DJ 291A Zvoriştea - Zamostea – Siret - Climăuţi - Frătăuţii Noi, pe un tronson de 2,85 km, de la km 21+000 la km 23+850, aflat în administrarea Consiliului Local al oraşului Şiret.

În cadrul asocierii, Consiliul Local al oraşului Siret va întocmi proiectul tehnic,va realiza lucrările de plombare şi va contribui cu suma de 100.000 lei din valoarea investiţiei, în timp ce CJ Suceava va aloca, prin intermediul DJDP Suceava, suma de 250.000 lei pentru reabilitarea tronsonului de drum. Pentru a evita iniţierea unei proceduri de licitaţie, execuţia lucrărilor a fost atribuită SC DRUMURI Şl PODURI SA Suceava, în baza unui act adiţional la contractul aflat în derulare.

 La data de 1 august 2013, numitul Cătălin-Ioan NECHIFOR, în calitate de președinte al CJ Suceava a stabilit ca numitul llie Lahman, administratorul SC CON BUCOVINA SA Suceava, să plătească suma de 300.000 lei, deşi cuantumul real al sumei datorate era de120.000 lei. Suma anterior menționată trebuia plătită de SC CON BUCOVINA SA Suceava SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, operator privat aflat sub incidenţa Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei. Având în vedere că societatea anterior menționată era în procedură de insolvență, administratorul special al societății era numitul Eugen GIRIGAN iar administrator judiciar era numitul Ovidiu CĂLIN.

Față de această situație fondurile nu au fost alocate CJ Suceava, în calitate de acţionar unic al SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, ci numitul Ovidiu CĂLIN.

Prin urmare, varianta relansării activităţii SC Drumuri şi Poduri SA Suceava nu era viabilă, cu atât mai mult cu cât, societatea comercială menţionată a înstrăinat cvasitotalitatea echipamentelor şi bazelor de producţie din patrimoniu, aflându-se în imposibilitatea de a se relansa din punct de vedere economic.

In urma tranzacţionării mai multor autobaze din judeţul Suceava, aflate în proprietatea SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, numitul Ovidiu CĂLIN a obţinut un comision în valoare de 160.000 de lei.

În contextul unei evaluări, realizată la data de 12 decembrie 2012, a bunurilor mobile şi imobile aparţinând SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, propuse a fi scoase la vânzare în cadrul reorganizării activităţii societăţii, s-a stabilit o valoare a acestora de 873.316 euro, fără TVA.

Cererea adresată de numitul Cătălin - Ioan NECHIFOR era motivată de faptul că SC CON BUCOVINA SA Suceava datorează SC Drumuri şi Poduri SA Suceava bani pentru lucrări în regim de subantrepriză, efectuate în cadrul Contractului de lucrări pentru obiectivul de investiţii „Modernizare DJ 177, Poiana Micului - Suceviţa, km 10+000-20+875", cod SMIS 14589. Ulterior acestui demers, administratorul SC CON BUCOVINA SA Suceava a furnizat SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, în mai multe tranșe, suma solicitată.

În același context, anterior expirării contractului privind lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene, pentru perioada de iarnă 2012-2013, numitul Cătălin–Ioan NECHIFOR, în calitate de președinte al CJ Suceava,  a dispus deblocarea sumei de 220.000 lei, reţinută de la SC Transporturi Auto SA Botoşani, cu titlul de garanţie de bună execuţie. În această modalitate, SC DRUMURI ȘI PODURI SUCEAVA SA , urma să încaseze suma de 40.000 lei din, pentru lucrări efectuate sub antrepriză.

Relevant este şi faptul că activităţile executate de SC Drumuri şi Poduri SA Suceava au fost preluate de la SC Transporturi Auto SA Botoşani, în urma intervenţiei directe a numitului Cătălin-Ioan NECHIFOR la nivelul administratorilor societăţii comerciale din judeţul Botoşani, în cursul lunii decembrie 2012.

Numitul Mihai GROZAVU, în calitate de consilier județean a intervenit  pentru atribuirea unor contracte către SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, în mod direct, privind execuţia de lucrări de reabilitare/modernizare a infrastructurii rutiere judeţene. Cel în cauză şi-a argumentat cererea prin faptul că modificările OUG 34/2006 privind achiziţiile publice  permit cumpărarea directă a lucrărilor în valoare de maximum 100.000 euro. În acest sens, Mihai GROZAVU a invocat necesitatea intervenţiei preşedintelui CJ Suceava pentru materializarea propunerii avansate.

Favorizarea SC Drumuri şi Poduri SA Suceava de către preşedintele CJ Suceava a fost evidenţiată şi de interesul acestuia,  pentru întocmirea documentaţiei necesare decontării sumei de 250.000 lei, angajată prin asocierea judeţului Suceava cu oraşul Şiret, pentru lucrările de reabilitare a DJ 291 A Zvoriştea - Zamostea - Şiret - Climăuţi - Frătăuţii Noi, realizate de societatea comercială menţionată. Suma a fost preluată din fondul de rezervă aflat la dispoziţia preşedintelui CJ Suceava, destinat unor situaţii speciale.

 La nivelul Consiliul Județean Suceava au fost adoptate hotărârile nr. 37 din 28 februarie 2014 şi nr.89 din 30 mai 2014, care vizează alocarea sumei de 3.500.000 lei pentru lucrări preconizate la infrastructura rutieră judeţeană, și au drept scop , în realitate, direcţionarea lucrărilor şi efectuarea de plăţi către S.C. S.U.C.T.  S.A. Suceava.

 Pentru a disimula acordarea fondurilor numitul Cătălin-Ioan NECHIFOR a interpus în  circuitul financiar SC DRUMURI şi PODURI S.A. Suceava, la care Consiliul Județean Suceava este unic acţionar, în condiţiile în care operatorul economic nu dispune de capacitatea tehnologică de a executa aceste intervenţii.

Numitul Cătălin-Ioan NECHIFOR a alocat suma de 1.000.000 lei, din bugetul Consiliului Județean Suceava, prin HCJ nr. 37 din 28 februarie 2014, pentru decontarea cheltuielilor de finalizare a modernizării DJ 291A Zvoriştea - Zamostea - Şiret, intervenţie care, deşi a primit ordinul de începere în luna martie 2014, nu a fost demarată.

În mod similar, preşedintele CJ Suceava a  promovat HCJ nr. 89 din 30 mai 2014, pentru finanţarea lucrărilor de modernizare a DJ 176, km 22+000 - 33+000, Vatra Moldoviţei - Argel, prin alocarea sumei de 2.500.000 lei către SC DRUMURI şi PODURI SA Suceava, dintr-un împrumut angajat de Consiliul Județean Suceava cu UNICREDIT ȚIRIAC BANK, execuţia acestora fiind demarată în baza contractului nr. 3810 din 14 decembrie 2006.

Demersul nu întruneşte condiţiile legale privind achiziţiile publice, întrucât contractul nr. 3810 din 14 decembrie 2006 nu prevede posibilitatea subcontractării.

De asemenea, posibilitatea cesionării lucrării către S.C. S.U.C.T. S.A. presupune, automat, transferul dreptului de încasare a plăţii către această societate şi, implicit, o eludare a legislaţiei privind atribuirea de lucrări publice.

Având în vedere faptul că anterior dobândirii calităţii de administrator special al SC DRUMURI şi PODURI SA, numitul Eugen GIRIGAN a fost angajat al S.C. S.U.C.T. S.A., cel în cauză a acţionat în prezent, cu acordul numitului Cătălin-Ioan NECHIFOR, pentru transferul unor importante fonduri din bugetul CJ Suceava către operatorul economic administrat în fapt de sus-numit.

Demersurile continue ale preşedintelui CJ Suceava pentru asigurarea de fonduri, în scopul declarat al relansării economice a SC DRUMURI şi PODURI SA, susţinute de un grup de consilieri judeţeni coordonat de Mihai GROZAVU, nu sunt întemeiate.

Astfel, de la începutul anului 2014, actul de management al societăţii este controlat de administratorul judiciar Ovidiu CĂLIN, practician în insolvenţă în cadrul MULTICONSULT IPURL Suceava, şi nu de CJ Suceava, în calitate de unic acţionar. Totodată, varianta relansării SC DRUMURI şi PODURI SA prin infuziile de capital nu este realistă, întrucât operatorul economic a înstrăinat majoritatea echipamentelor şi bazelor de producţie din patrimoniu.

Numitul  Cătălin-Ioan NECHIFOR a susţinut atribuirea preferenţială a execuţiei unor lucrări în care CJ Suceava este autoritate contractantă, în vederea obţinerii de avantaje personale.

Astfel, prin intermediul numitului Cătălin-Ioan NECHIFOR, numitul Ovidiu-Florin MUTESCU, administrator al SC ANIVO'S SRL Vicovu de Jos, judeţul Suceava, a exercitat presiuni la nivelul angajaţilor administraţiei publice judeţene pentru impunerea societăţii comerciale pe care o reprezintă ca operator economic agreat pentru derularea de contracte de proiectare/consultanţă cu CJ Suceava sau cu administraţii publice locale de pe raza judeţului.

În acest scop, funcţionarii CJ Suceava sunt convocaţi în biroul numitului Cătălin-Ioan NECHIFOR, unde acesta, împreună cu numitul Gavril MÎRZA, fost preşedinte al CJ Suceava, îl recomandă pe numitul Ovidiu-Florin MUTESCU pentru angajarea de contracte cu instituţii publice de pe raza judeţului.

Uzând de susţinerea numiților  Gavril MÎRZA şi Cătălin-Ioan NECHIFOR, SC ANIVO'S SRL Vicovu de Jos a reuşit să acumuleze un portofoliu semnificativ de clienţi din mediul administraţiilor publice locale din judeţul Suceava.

În cursul lunii ianuarie 2014, numitul Gavril MÎRZA a intervenit pe lângă factori de decizie din cadrul CJ Suceava cărora le-a solicitat să analizeze oferta lui Ovidiu Florin Mutescu, în prezența acestuia din urmă.

În susținerea ofertei sale omul de afaceri, anterior amintit, a prezentat o listă de parapeţi de producţie externă, pentru a fi utilizaţi la podurile din administrarea DJDP Suceava, care, însă, din punct de vedere tehnic nu se pretează la infrastructura rutieră judeţeană. 

Fapta descrisă mai sus, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu, prev. și pe. de art. 13, indice 2 din Legea 78/2000, rap. la art. 297, CP, cu aplicarea art.35, alin.1 din CPP.

…………

Din datele existente rezultă că numitul Cătălin-Ioan Nechifor a asigurat sprijinul societății SC TRANSPORTURI AUTO BOTOȘANI pentru câștigarea contractului având ca obiect executarea lucrărilor privind modernizarea DJ 178 llişeşti - Ciprian Porumbescu", în valoare totală de 28.520.000 lei, deoarece a primit sume de bani de la Iulian CONŢAC, coordonator informal al SC Transporturi Auto SA Botoşani.

Numitul Iulian Conţac a oferit numiților Cătălin-Ioan NECHIFOR şi Ovidiu-Liviu DONŢU, senator în Parlamentul României, suma de 20.000 euro, pentru influenţarea membrilor comisiei de licitaţie în vederea acceptării ofertei SC Transporturi Auto SA Botoşani ca fiind cea mai avantajoasă.

Faptele descrise mai sus, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de luare și dare de mită, prev. și pe. de art. art. 289  CP, cu referire la art. 6 și 7 din Legea 78/2000, respectiv prev. de art. 290 CP , cu referire la art.6 din Legea 78/2000.

 

La data de 22 iulie 2013, numiții Cătălin-Ioan NECHIFOR şi Ovidiu Liviu DONŢU au decis susţinerea numitului Cosmin SUCIU, agent de vânzări al SC ALCEDO SRL Bucureşti, în calitate de unic candidat la concursul pentru ocuparea postului de director adjunct gradul II în cadrul Oficiului Judeţean pentru Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Suceava.

Motivul acestui demers este reprezentat de relaţiile apropiate stabilite de preşedintele CJ Suceava cu Viorel IEREMCIUC, administrator al SC HIGH TECH SRL Suceava26, socrul lui Cosmin SUCIU. în vederea atingerii obiectivului vizat, Cătălin-IoanNECHIFOR i-a solicitat lui Cosmin SUCIU să-i pună la dispoziţie CV-ul, asigurându-l că îi va comunica toate direcţiile de acţiune ulterioare.

Deşi în urma selecţiei dosarelor depuse pentru concurs, Cosmin SUCIU a fost declarat admis, acesta nu a promovat examenul scris, desfăşurat la data de 27 august 2013.

Indicii privind relaţia cointeresată dintre Cătălin-Ioan NECHIFOR şi Viorel IEREMCIUC au fost evidenţiate şi în contextul întâlnirilor efectuate de cei doi în perioada 29-30 iulie 2013, în urma cărora, la domiciliul preşedintelui CJ Suceava au fost observaţi angajaţi ai SC HIGH TECH SRL Suceava, fiind prezumată executarea unor lucrări semnificative (instalaţii electrice/sanitare), în contrapartida serviciilor de susţinere a ginerelui acestuia.

Faptele descrise mai sus, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de luare de mită prev. și ped. de art. 289 din CP cu referire la art. 6 și 7 din Legea 78/2000, respectiv art. 290 CP cu referire la art. 6 din Legea 78/2000.

….

 La data de 31 iulie 2013 numitul Cătălin-Ioan Nechifor i-a solicitat numitei Maria Monica Gubernat, membru în Consiliul Național Al Audiovizualului anularea deciziei de retragere a licenței de funcționare a stației din orașul Gura Humorului aparținând SC IMPACT SUCEAVA, sancțiunea aplicată  începând cu data de 30 iulie 2013.

Preşedintele CJ Suceava are în vedere asigurarea mediatizării propriilor activităţi, pentru crearea unei imagini favorabile la nivelul opiniei publice.

 

Numiții Gabriel-Mihai IGNĂTESCU şi Victor CIOBANU, administratorii SC ACI AG SRL Suceava sunt sprijiniți de numitul Cătălin Ioan Nichifor, în vederea obţinerii contractului de lucrări aferent obiectivului de investiţii„închiderea depozitelor urbane existente în judeţul Suceava din cadrul Proiectului „Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava", în valoare de 65.855.478,45 lei, fără TVA, autoritatea contractantă fiind Consiliul Judeţean Suceava.

Faptele descrise mai sus, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de influență prev. și ped. de art. 291 din CP cu referire la art. 6 din Legea 78/2000, precum și ale infracțiunii de cumpărare de influență, prev. și ped. de art. 292 din CP cu referire la art. 6 și 7din Legea 78/2000.

 

în perioada 2007-2008, la nivelul Primăriei Municipiului Rădăuți a fost achiziţionat un soft de contabilitate de la firma S.C. SDG S.R.L. SUCEAVA, ocazie cu care s-a încheiat şi un contract de service pentru suma de 2.600 lei, plus TVA, lunar, elementele prevăzute la obiectul contractului nejustificând plata sumei negociate, încheierea cât și derularea acestui contract, reprezentanții S.C. SDG S.R.L. SUCEAVA au remis sume de bani factorilor cu putere de decizie în cadrul Primăriei Municipiului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor şi Ovidiu Donţu, acuzaţi de DNA că au luat mită 20.000 de euro.
 Vizualizări articol: 13949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 16 voturi
Cătălin Nechifor şi Ovidiu Donţu, acuzaţi de DNA că au luat mită 20.000 de euro4.5516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CJ Suceava trimis de
( 7 mai 2015, 11:24:52
impartialitatea ziarului vostru inseamna stergerea comentariilor impotriva fostului receptioner de la hotelul "SAGRA",Catalin Nechifor?...sa va fie rusine...sugerez DNA Suceava sa verifice implicare lui Nechifor in sustinerea lui Adomnitei Dan Ionut si a modului fraudulos in care acesta a ajuns administrator public al judetului,ajutat de madam Beldiman impreuna cu ceilalti membrii ai comisiei de concurs,la indicatiile umflatului de Nechifor...se strange latul degeaba stergeti voi comentariile...
2.   Hotiiiii!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
( 7 mai 2015, 11:29:28
Acesta este adevaratul motiv pentru care senatorul Dontu Ovidiu a depus un amandament la codul penal! Cred ca d-lui Dontu ii miroase a Beciul Domnes si ii zangane catusele la ureche! Zilele trecute cerea corpului de control a primului ministru sa verifice cum au decurs lucrarile la soseaua de centura a Sucevei... Astia sunt adevaratii Dontu si Nechifor... astia sunt hotii care ne reprezinta Suceava! Sper sa se opreasca DNA-ul si la primaria Suceava cat de curand! Asa nu se mai poate!
2.1  RE: Hotiiiii!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
( 7 mai 2015, 14:07:12
Leprele astea si altii ca ei, de prin judet, au devalizat statul, i-au furat pe cetățeni și au anulat aspirația oamenilor spre mai bine.
Dar e bine că si-au arătat adevărata față, nesătui de înavuțire, pe căi dubioase, în nesimțirea lor neomenească și antipopulară!
Sa speram ca va fi o revolta generalizata si aceste lepre nu vor mai putea ramine in fruntea Sucevei.
2.2  RE: Hotiiiii!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
( 7 mai 2015, 14:09:24
Mafia domneste in toate institutiile statului roman. Aceasta plaga s-a format dupa caderea regimului comunist si a cuprins pe cei care s-au perindat la conducerea tarii si pe toata clasa politica.
Si, cum politicul este implicat in toate institutiile de stat, acestea nu puteau fi conduse de oameni onesti.
Posturile din aceste institutii nu pot fi ocupate in politica decat de cei minjiti. Concursul pentru ocuparea unei functii la stat este o cacealma.

Vremea trece, mafia prospera, noi stim adevarul , dar suntem manipulati cu nerusinare si fara frica de Dumnezeu.

Cind vom avea cu totii curajul de a lua atitudine!?

3.   PSD vrea sa blocheze activitatea DNA trimis de
( 7 mai 2015, 11:30:23
*Ponta a spus ca procurorii DNA au blocat investiții pe fonduri europene în 20 de județe. Și a mai spus că în ritmul acesta nu se vor mai primi bani europeni. N-a spus că procurorii cercetează cum au fraudat ăia, în frunte cu propriul cumnat, banii. ca tara colcaie de coruptie si toti fura banul public si fondurile europene.
*Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu îl acuză pe premierul Victor Ponta că ar conduce "un adevărat complot pentru exilarea lui Kövesi la Bruxelles".
Predoiu citează din Victor Ponta care ar fi dat vina pe DNA că "nu absorbim fonduri europene", liderul PNL susținând că asta s-ar traduce astfel: "Ponta conduce un adevărat complot pentru exilarea lui Kövesi la Bruxelles".
*Zece deputati (9 PSD si unul de la minoritati), majoritatea certati cu Justitia, au depus un proiect de lege la Senat pentru a modifica Codul Penal si pe cel de Procedura Penala. Concret proiectul isi propune sa puna cat mai multe bete in roate procurorilor, sa faca cat mai dificila instrumentare anchetei, ingreuneaza obtinerea unor denunturi si chiar consultarea unor probe sub amenintarea eliminarii lor din acheta. Insa ceea ce probabil intereseaza cel mai mult sunt noile prevederi care ar face mai dificila arestarea preventiva, dar si condamnare, ar reduce teremenele de prescriptie si ar introduce o noua infractiune: abuzul de putere al organelor judiciare.Printre initiatori este si Uricec Eugen Constantin - deputat PSD Suceava.
*Domnul senator Dontu a votat favorabil pentru o propunere de modificare legislativă care nu face decat sa obstructioneze si mai amult activitatea procurorilor.
4.   PSD vrea sa blocheze activitatea DNA trimis de
( 7 mai 2015, 11:31:21
Vedem ca avem un deputat ,domnul Uricec Eugen Constantin si un senator,ovidiu Dontu.Ambii de Suceava.Si ce fac acesti domni in parlament?Fac legi care sa fie folositoare populatiei?Ridica problema investitiilor in judetul nostru?Se lupta pentru ceerea de noi locuri de munca si pentru atragerea investitorilor?Nici vorba.Domnii parlamentari se ocupa de proiecte de lege care sa modifice Codul penal si Codul Civil in interesul lor,al parlamentarilor.Toate aceste modificari propuse nu fac decat sa obstructioneze activitatea procurorilor.Asta in timp ce judetul Suceava este la pamant in privinta investitiilor in infrastructura rutiera.Soseaua centura Radauti blocata;Soseaua centura Suceava tronson 1 si 2 blocata;Activitatea de reabilitare a DN18, drumul ce face legătura cu Maramureş prin pasul Prislop blocata.
5.   PSD blocheaza DNA si incalca constitutia trimis de
( 7 mai 2015, 11:36:48
Ma asteptam ca dupa scandalurile cu ridicarea imunitatii(cand au fost salvati de DNA Sova,Vosganian,Ion Ochi,Laszlo Borbely ,si altii)domnii parlamentari suceveni sa vina si sa propuna un proiect de lege pentru desfiintarea imunitatii parlamentarilor (in afara de declaratiile politice).Cand colo ce sa vezi.Se incearca modificarea codului penal si civil pentru a scapa de arest preventiv ,de catuse si pentru a obstructiona activitatea procurorilor.Mai mult PSD a incalcat flagrant Constitutia.Ordonanta traseistilor a fost declarata neconstitutionala .Parlamentul trebuia sa puna legea in acord cu decizia CC.Si acum zace blocata la senat(la nea Tariceanu).Hotararea Senatului in cazul votului pentru solicitarea DNA de incuvintare a arestarii lui Dan Sova este neconstitutionala.Tot Tariceanu este eroul.Victor Ponta refuza sa organizeze alegeri partiale pentru functia vacanta de presedinte al Consiliului Judetean Cluj si alte 22 de functii vacante de primari, in legatura cu care a fost depasit termenul legal de 90 de zile pentru organizarea alegerilor locale.
6.   Cronica unei descinderi anuntate trimis de
( 7 mai 2015, 11:47:08
Dupa modelul deja brevetat in majoritatea judetelor DNA actioneaza la Prefectura ,Consiliu judetean si Primarie.La Suceava s-a inceput cu prefectura.Domnul Sinescu are vreo opt capete de acuzare si asteptam cu interes procesul.Legaturi frauduloase cu primarii Botezatu si primarul Vasile Melen Brodina,interventia in fonduri APIA,interventii la Finante,interventii la seful politiei pentru recuperare carnet conducere prieten,numirea sotiei in post sef birou la ITM,incercare de a obtine un teren ilegal la Moldovita,inmatriculare masina cu documente fictive.
Acum a urmat Consiliu judetean.Domnul Nechifor mai are probleme cu DNA el aparand in dosarul retrocedarilor Hrebenciuc si in Dosarul fonduri APIA.
Domnul Dontu face proiecte de legi privind modificarea codului penal si civil tocmai pentru ca avea o presimtire ca DNA este pe urmele sale.
7.   Incepe Balul trimis de
( 7 mai 2015, 11:50:57
Avem de-a face cu" Cronica unor evenimente anuntate"ca sa parafrazam un cunoscut scriitor.Noi cei care scriem pe forum am pomenit mereu de fapte de coruptie si de incalcari ale legii facute de oameni din administratia locala si centrala.In ultimul timp se observa o activitate efervescenta si plina de vitalitate referitoare la activitatea DNA.Doamna Kovesi este de felicitat.Se pare ca dupa 25 de ani politicul nu mai influienteaza activitatea procurorilor.Mai mult DNA este sprijinita si incurajata de UE si Statele Unite.Si la Suceava se observa o emulatie E vorba de noua sefa DNA Suceava Mihaela Mihail.Sa speram ca baronii locali corupti vor fi trimisi in justitie.Doar nu are sa ramana Moldova fara coruptii ei:)).
8.   Incepe Balul trimis de
( 7 mai 2015, 11:52:02
Numele presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Catalin Ioan Nechifor, apare in referatul DNA pentru incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, acesta fiind mentionat legat de achizitionarea din bani publici a mosiei lui Paltin Gheorghe Sturdza.
Prin ordonanta din data de 25 august 2014 s-a dispus extinderea urmaririi penale si sub aspectul comiterii unei noi infractiuni de instigare la abuz in serviciu, (...) constand in aceea ca Dan Costin Bengescu, Sorin Iacob, Viorel Hrebenciuc, cu sprijinul lui Aurel Olari, efectueaza demersuri pe langa presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Ioan Nechifor, pentru a-l determina sa achizitioneze din bani publici mosia lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea, jud. Suceava, compusa dintr-un teren de aproximativ 10 ha si un conac. Este de mentionat ca imobilele mostenite de Paltin Gheorghe Sturdza in localitatea Salcea se afla in imediata apropiere a Aeroportului Stefan cel Mare Suceava, ce este in subordinea Consiliului Judetean Suceava", se arata in document."
Prinţul Paltin Gheorghe Sturdza este naşul de cununie al lui Viorel Hrebenciuc.
Construită în 1850 de boierul Alexandru Cantacuzino Paşcanu, clădirea a devenit la începutul secolului 20 primul conac din Moldova cu electricitate şi apă curentă. Acum, clădirea se află în stare avansată de degradare. Familia Sturdza a scos la vânzare, în 2011, castelul şi domeniul din Salcea. La acea vreme erau vehiculate sume de la 800.000 la 1,4 milioane de euro.
9.   Coruptie generalizata trimis de
( 7 mai 2015, 11:56:45
Noi stim de 25 de ani ca in aceasta tara blestemata se fura ca in codru.Tot ce misca.In locul lui Ceausescu au venit tot ei,vechii comunisti si securisti care au inceput sa practice capitalismul salbatic.Au furat tot ce se poate.Padurile,cladirile,bogatiile solului.Au distrus totul.Toata industria romaneasca,agricultura,sisteme de irigatii.Au distrus visele si sperantele oamenilor.Se estimeaza ca anual se sifoneaza din banul public 5 miliarde de euro.Pe toate caile posibile.Lucrari de investitii cu devizele umflate,comisioane babane,licitatii trucate,salarii si prime uriase pentru anumite companii de stat,tot felu de sporuri si premii pentru anumite companii de stat.Se fura banii din fondul de sanatate.Cei care se erijeaza in conducatorii tarii,parlamentari si guvernanti duc o viata de vis.Sunt putrezi de bogati,au o gramada de privilegii .
10.   Incepe Balul trimis de
( 7 mai 2015, 11:58:49
In referatele DNA se face referire şi la o serie de „presiuni politice” exercitate asupra conducerii APIA Suceava pentru a aproba cererile de plăţi ale subvenţiilor solicitate dinspre Udeşti.
Principala acuzaţie vine din partea fostei şefe a APIA Suceava, Angela Coroleucă. Aceasta a precizat că a fost chemată atât de prefectul Sinescu, cât şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, pentru a oferi informaţii despre dosarul de subvenţii care privea comuna Udeşti. Într-una din discuţiile pe care le-a avut cu şeful CJ Suceava, i s-ar fi sugerat că ar putea fi înlocuită din funcţie, ceea ce ar putea constitui un element de presiune.
11.   Adevar 100% trimis de
( 7 mai 2015, 12:08:11
ai perfecta dreptate RADUMAMII,dar vinovati suntem si noi care am stat nepasatori ...ei furau noi ....?
12.   PENTRU DNA trimis de
( 7 mai 2015, 12:13:24
VA SUGEREZ SA CONTROLATI CONTRACTUL CU FANTANA MARE PRIN CARE S_A DISTRIBUIT APA IN SCOLILE DIN JUDET.
13.   Ţara din care pleacă, mereu, tinerii excepţionali trimis de
( 7 mai 2015, 14:14:16
,,Suntem în ţara din care Caragiale a fugit exasperat, ţara în care Eminescu şi-a pierdut minţile, ţara care a refuzat, iresponsabil, oferta făcută de Brâncuşi, la bătrîneţe: aceea de a-şi lăsa întreaga operă compatrioţilor săi. Ţara care şi-a omorît elitele în puşcărie, ţara în care n-au mai vrut să se întoarcă Mircea Eliade, Cioran, Eugen Ionescu, George Enescu. Ţara din care pleacă, mereu, tineri excepţionali şi nu doar ca să se căpătuiască, ţara care furnizează Europei milioane de muncitori cu ziua, prost utilizaţi şi prost plătiţi la ei acasă. Nu pot decît să sper că, sub această pojghiţă de mizerie, există şi o altă ţară, ţara unor oameni cuviincioşi şi cinstiţi, ţara celor care ştiu să se respecte între ei şi să nu se lase manipulaţi de cîteva trupe barbare de oameni stricaţi şi stricători de suflete.” Andrei Plesu
14.   Felicitari Domnilor! trimis de
( 7 mai 2015, 14:54:06
Felicitari si urale, domniilor voastre, prea intelepti, atoatestiutori in ale conducerii si administratiei publice !!!…..
Prea Marite si deja prea Mare Cataaaaaliiiiinnnnnn Nechifor, vorbitorul de vorbe goale !
Iluminatia Voastra, Prea Destept-Semidoct Dooontuuuuu Ovidiu !
Si cel mai GREU intre cei care se considera importanti, inca in viata, Gaaavriiiiiilllllll Mirza !
Priviti aceste personaje cu atentie. Ei sunt cei pe care sucevenii i-au votat. Din cauza acestui gen de exemplare nu mai exista industrie ci reprezentam piata de desfacere pentru branduri din strainatate venite sa ne colonizeze, cei din clasa de mijloc sunt nevoiti sa emigreze lasandu-si copii sa creasca singuri sau cu bunicii, avem un sistem medical în care ai toate sansele sa mori, sistemul educational este doar un „sistem”, care nu mai produce oameni educati , padurile sunt furate cu documente legale…..
Iar noi, mergem sa privim magazinele din mall, ne inghesuim la concerte organizate de ei in campaniile electorale si ascultam vrajiti noile minciuni pe care le rostesc la inceputul fiecarui nou mandat…
Perspectivele sunt mai curand limitate ca urmare a lipsei de viziune, a lipsei totale de profesionalism, a demagogiei perpetuate, a unor preocupari care au in centrul lor doar conceptul de ”imagine publica”, in care acesti indivizi sunt atenti doar la ceea ce trebuie sa spuna pentru a fi perceputi „pozitiv”, pentru a „da bine” si pentru a castiga un nou mandat, inca un culcus caldut, pentru ei, familiile lor si pentru acoliti.
Noi, restul ar trebui sa disparem ! Sau poate sa fim mai rationali si mai atenti „daca” si „cu cine” votam !
14.1  RE: Felicitari Domnilor! trimis de
( 7 mai 2015, 15:21:37
Dar pe vicele de la pierdeleu care era "bos da bos" cu ochi albastri, pa insecta aia grobiana cu aere de securist abject si care a facut potlogarii infinit mai mari decat "luserii" astia de la piesede de ce nu-l ia nimeni de ciuf. Se mimeaza izbavirea, dreptatea si lupta pentru eliberearea democratiei de sub jugul coruptie si mafiei. Este un spectacol imund si infantil acesta cu zdranganici de catuse, cu retineri , cu prosteala mediatica. Fraieri de fraieri sant astia de la piesede. Daca tot o iau pe cocoasa de ce nu le dau hienelor astora puterea. Mare pampalai piesedistii, strang surubul si belesc populatia pentru a plati furaciunea si jaful facut de perdeleu dupa care inevital in 2016 o sa piarda alegerile. Luserii astia au pus cat de cat tara pe picioare la nivel macro dar sant macelariti dupa cele mai abjecte si dezgustatoare metode securite practicate prin anii 50. Puneti bani deoparte pentru vremurile negre care vor veni dupa 2016 cand va incepe iar prigoana securista sa siluiasca tara prin teroare si frica si unde doar un grup restrans de categorii sociale format din servicii, justitie si alti "paznici ai democratiei" o vor duce ca in paradis. Zambiti si va bucurati pentru ca maine va fi mai rau.
14.2  RE: Felicitari Domnilor! trimis de
( 7 mai 2015, 17:11:40
@NEAGIGI
Carevasazica pesedeaua a pus tara pe picioare.
Gadea?
Sau Badea?
Seminte spargi?!?
14.3  RE: Felicitari Domnilor! trimis de
( 7 mai 2015, 17:48:07
Mey bulisorule ascunde-ti asa din bun simt ip-ul. Dupa ce ca esti prostooovann, mai ai si pretentii de loaza puturoasa sa-ti mareasca luserii de la piesede salariul de bujetar. Mai viteazule nici nu ar trebui sa te bag in seama pt. ca ti-as da viatza. Tu esti o coorvveta care prin fatza urla ca disperatul sa-i faca piesedeul salariul mai mare si pe din dos te comporti exact ca exponentii turnatori racolati de pierdele prin toate bujetarele astea.
14.4  RE: Felicitari Domnilor! trimis de
( 8 mai 2015, 09:15:23
Bai Nea Gigi, n-am de ce sa-mi ascund IP-ul.
Sau, ma rog, providerul.
Nu-s "bujetar" Gicutza.
Faci presupuneri de "prostooovann" care este si "coorvveta".

Pana la urma ce te-a suparat asa tare?
Semintele? Sau Gadea? Poate Badea?!?
Las' ca vine DNA-ul si va salta pe toti pesedeii.
Cre' ca asta supara cel mai tare, n-asa?
Hi Hi Hi Hi Hi Hi Hi

15.   Romania lucrului deloc facut trimis de
( 7 mai 2015, 14:58:53
Am vrut sa avem un presedinte altfel.Din pacate fiecare a inteles altfel ce inseamna acest lucru.Presedintele vrea sa aiba o relatie buna cu parlamentul indiferent ce tampenii se voteaza acolo.Vrea sa colaboreze cu Guvernul – indiferent de ce ordonanţe şi hotărâri furişate se adoptă în interes personal sau în folosul clientelei.Toti am vrut ca primarii sa fie votati din doua tururi de scrutin.Toti am vrut ca presedintii de CJ sa fie votati de stupid people.Si cu ce ne-am ales.Cu nimic.Primarii vor iesi din primul tur iar presedintii CJ vor fi ales de consilierii judeteni in functie de interesele parsive ale fiecaruia.Am vrut sa avem 300 de oameni in parlament dar se pare ca deocamdata vom avea tot 600.De votul prin corespondenta al diaspora s-a ales praful.De câteva zile asistăm la o feroce ofensivă de modificare a legislaţiei penale, de o anvergură asemănătoare celei din „marţea neagră”. E de neconceput ca preşedintele să tacă, deşi are atribuţii în Justiţie, iar reacţiile să vină de la ambasade şi cei care explică, temeinic şi aplicat, cât de periculoase sunt aceste modificări să fie magistraţii de la DNA. Când a spus că un preşedinte trebuie să aibă curajul să nu vorbească chiar despre orice, Klaus Iohannis a reuşit doar un frumos paradox retoric. Nu i-a cerut nimeni să vorbească despre comportamentul de mahalagioaice expirate al Vicai si Cristinei de la ferma vedetelor, dar să nu vorbeşti chiar despre nimic, mai ales despre lucruri cu adevărat importante care se petrec, nu cred că e curaj,e cu totul altceva.

16.   Sa analizam coruptia trimis de
( 7 mai 2015, 15:13:55
Vom face o analiza a capetelor de acuzare aduse de procurorii DNA(si nu sunt putine).In felul acesta vom vedea fatetele multiple ale coruptiei la nivelul administatiei locale,vom intelege resorturile functionarii ei si vom afla dimensiunea fraudelor si dimensiunea gaurii negre cere se face in bugetul judetului si al statului.Noi stim de 25 de ani ca in aceasta tara se fura la greu.In 90 au venit la putere tot comunistii si securistii.Apoi s-a creat o clasa politica corupta si au aparut oamenii de afaceri verosi.Toti acesti factori au inceput sa sifoneze bugetul statului sis a vanda bogatiile tarii.S-a vandut tot,petrol,gaze,paduri,intreprinderile la fier vechi.S-a distrus tot.In schimb s-a creat o aparenta de tara democratica.Televiziunile ne-au invadat si ne poarta in lumea minunata a lui Maruta si Acces direct,Sunt celebru,scoate-ma de aici.Am intrat taras grabis in Nato si UE.mai pe poarta din dos,mai rupti in kur.In Shenghen n-am mai intrat ca s-au prins astia cine suntem.Am avut noroc in final ca am devenit o tara importanta pentru americani datorita pozitiei geo-strategice.Si atunci DNA a inceput sa functioneze.Ce a urmat??Ceea ce stiam.Am aflat cat de corupta este clasa politica.A inceput arestarea primarilor,presedintilor de CJ,prefectilor la nivel local.Arestarea parlamentarilor,ministrilor,prim ministrilor la nivel central.Se estimeaza ca pe an se sifoneaza din banul public 5 miliarde de euro.E normal sa nu avem infrastructura,scoli,spitale.
17.   Sa analizam coruptia trimis de
( 7 mai 2015, 15:24:05
Sa facem un rezumat al capetelor de acuzare DNA
*Seful CJ Suceava, Cătălin Nechifor ar fi atribuit preferenţial lucrări în vederea obţinerii de avantaje personale.Beneficiar al influenţei preşedintelui CJ Suceava ar fi fost un om de afaceri din localitatea Vicovu de Jos,Ovidiu-Florin MUTESCU, administrator al SC ANIVO'S SRL , care a obţinut pentru societatea sa derularea de contracte de proiectare şi consultanţă cu administraţia judeţeană sau cu administraţii publice locale din judeţ. Omul de afaceri ar beneficiat şi de sprijinul deputatului Gavril Mîrza, fost şef CJ Suceava, care a intervenit în acest scop pe lângă factori de decizie din instituţia pe care a condus-o. În baza susţinerii pe care a primit-o de la Nechifor şi Mîrza, societatea din Vicovu de Jos a reuşit să semneze numeroase contracte cu administraţiile publice locale din judeţul Suceava.
*Cătălin Nechifor ar mai fi asigurat sprijin şi societăţii SC Transporturi Auto SA Botoşani, pentru câştigarea unui contract pentru modernizarea drumului judeţean care face legătura între localităţile Ilişeşti şi Ciprian Porumbescu. În schimbul sprijinului său, preşedintele CJ Suceava ar fi primit sume de bani de la omul de afaceri Iulian Conţac, cel care controla firma beneficiară. Iulian Conţac a oferit 20.000 de euro lui Nechifor, dar şi senatorului Ovidiu-Liviu Donţu, pentru ca aceştia să influenţeze comisia de licitaţie în vederea acceptării ofertei SC Transporturi Auto SA Botoşani ca fiind cea mai avantajoasă.
* preşedintele CJ Suceava şi senatorul Donţu, în anul 2013, ar fi sprijinit un candidat să ocupe postul de director adjunct în cadrul Oficiului Judeţean pentru Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP). În schimbul sprijinului acordat, Nechifor ar fi primit de la socrul candidatului mită, sub forma prestării unor lucrări la locuinţa sa.

18.   La puscarie trimis de
( 7 mai 2015, 17:57:37
la puscarie javrelor, talhari fara dumnezeu, cum e posibil ca tu din tara ta sa poti fura cu atata nesimtire neam de tatari, frati cu satana, sa va sece samanta voua, nemurilor si copiilor vostri. Si voi prostilor ce tot ata va certati pe fb si pe ms ca doar l-ati ales, sa vad pe 9 mai cati o sa fiti in strada (9 mai, protest Împotriva despăduririlor abuzive in fata prefecturii la ora 16) sa vad cat de solidari si cat va pasa de copii, urmasii urmasilor nostri VA ROG SA IESITI IN STRADA SI SA FITI ALATURI DE NOI (NU IN FATA TV-LUI SAU A PC) SUCEVENILOR LE PASA DE PADURE
18.1  RE: La puscarie trimis de
( 7 mai 2015, 19:27:35
Astia conduc tara si destinele a milioane de oameni. Ei asa gandesc. Prostii la puscarie iar INCULTII SI INTERLOPII reprezentati prin lingari , turnatori, loazesi putori la CASIERIE. Noi "prostii" la puscarie si putorile fara dumnezeu la CASIERIE. Hai sa nu ne mai jucam atat de-a democratia si sa recunoastem pe fatza ca alegerile din 2016 vor fi o laaaaaabbbaaaa trista din care deja se stie cine va conduce tara: serviciile, copii celor care au speriat si ingrozit oamenii simpli si mai ales putorile care pentru bani sant in stare sa isi vanda si parantii.
18.2  RE: La puscarie trimis de
( 8 mai 2015, 09:23:48
@NEAGIGI pesedeaua acrita
"Noi "prostii" la puscarie..."
Da bre!
Da' matale stii ca la puscarie ajung doar oameni nevinovati?!?
Unul n-a facut nimic!
Toata treaba e ori razbunare politica ori eroare judiciara!!!
Pai nu ti-a spus Gadea ca Varanu-i nevinovat?!? (Sau Badea???)
Gicutza, Gicutza....

P.S.
Cu basismu' cum stam Gigele? Ha?!?
Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

19.   In asteptare.... trimis de
( 7 mai 2015, 20:14:53
LUNGU....CAND URMEAZA???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei