Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2015 - Anul XX, nr. 103 (5915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Blocaj

Peste 200 de rădăuţeni nu-şi vor primi salariile luna aceasta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problemele din Primăria Rădăuţi devin din ce în ce mai mari în lipsa unei conduceri a acestei instituţii. Fără primar, Consiliu Local, viceprimar sau secretar, Primăria Rădăuţi se afundă în probleme pe zi ce trece, ultima dintre acestea fiind imposibilitatea plăţii propriilor salariaţi. Astfel, peste 200 de salariaţi ai primăriei şi a două instituţii din subordinea acesteia nu îşi vor primi banii la începutul săptămânii viitoare, în condiţiile în care nimeni din această instituţie nu are atribuţii de ordonator principal de credite, motiv pentru care statele de salarii nu pot fi semnate. În cursul zilei de ieri, şefa Serviciului financiar contabil din cadrul Primăriei Rădăuţi, Camelia Romencu, a înştiinţat în mod oficial Prefectura Suceava cu privire la faptul că nu există nici un ordonator principal de credite, motiv pentru care nimeni din primărie nu poate semna pentru acordarea salariilor. Contactată telefonic în cursul zilei de ieri, Camelia Romencu ne-a declarat că de această situaţie vor fi afectaţi angajaţii primăriei, dar şi ai Casei de Cultură şi ai Clubului Sportiv Municipal. Practic, peste 200  de rădăuţeni nu îşi vor putea lua luni, 11 mai a.c., salariile pe motiv că nimeni până în momentul de faţă nu a găsit o soluţie pentru deblocarea situaţiei de la Primăria Rădăuţi. Reamintim că acest municipiu a rămas fără conducere după ce primarul ales, Aurel Olărean, a fost închis la Penitenciarul din Gherla, iar mandatul acestuia a fost suspendat, în prezent el fiind în arest la domiciliu.

 

Rădăuţiul riscă să rămână fără iluminat public

Problemele mai mari au început după ce Consiliul Local Rădăuţi a fost dizolvat, astfel încât primăria a rămas şi fără viceprimar, condiţii în care conducerea oraşului a fost preluată de secretarul în funcţie la acea vreme, Adrian Valentin Onciul. Mandatul acestuia a expirat însă în data de 27 aprilie 2015.

În aceste condiţii, salariaţii primăriei sunt nevoiţi să aştepte ca autorităţile, în special cele centrale, să găsească o soluţie la problemele pe care le au, în condiţiile în care în legislaţia actuală nu este prevăzută o situaţia precum cea de la Rădăuţi, în care o primărie să rămână în totalitate fără conducere.  Pe de altă parte, Camelia Romencu a adăugat că lipsa unui ordonator principal de credite la Primăria Rădăuţi face imposibilă efectuarea unor plăţi, cele mai importante fiind cele pentru utilităţile primăriei, dar şi cele pentru iluminatul public al oraşului.

În acest sens se aştepta ca o soluţie pentru rezolvarea problemelor de la Rădăuţi să fie adoptată în şedinţa de ieri a Guvernului României. Cu toate acestea, pe ordinea şedinţei Executivului din cursul zilei de ieri nu s-a regăsit nici un act normativ prin care să fie luată o decizie care să rezolve măcar provizoriu blocajul din Primăria Rădăuţi. În aceste condiţii, angajaţii Primăriei Rădăuţi, ai Casei de Cultură şi ai Clubului Sportiv Municipal trebuie să aştepte cel puţin până miercurea viitoare, când cel puţin teoretic ar trebui să aibă loc o nouă şedinţă a Guvernului României.

Trebuie spus că Prefectura Suceava a trimis Guvernului României un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în vederea modificării Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale. Propunerea vizează luarea unei decizii de modificare a acestei legi, astfel încât în cazul în care se ajunge într-o situaţie precum cea de la Rădăuţi, prefectul să aibă împuternicirea de a numi doi reprezentanţi care să  conducă primăria.

 

Profesorii rădăuţeni îşi vor lua salariile la timp

Şefa Serviciului financiar contabil din Primăria Rădăuţi, Camelia Romencu, a mai declarat că profesorii de la unităţile de învăţământ din acest municipiu nu vor fi afectaţi în privinţa salariilor. „Ceilalţi ordonatori terţiari de credite au bugetele asigurate pentru deschiderile de credite bugetare la trimestru. Astfel, lunar ei îşi pot angaja cheltuielile”, a spus Camela Romencu. Ea a explicat că directorii unităţilor de învăţământ şi şefii serviciilor de specialitate pot semna pentru plăţile din Trezorerie pentru salarii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de rădăuţeni nu-şi vor primi salariile luna aceasta.
 Vizualizări articol: 1891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 200 de rădăuţeni nu-şi vor primi salariile luna aceasta5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei