Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2015 - Anul XX, nr. 92 (5904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

“Tour Festival 2015”

Artistul italian Franco Midiri caută tinere talente muzicale la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Artistul italian Franco Midiri va susţine vineri, 24 aprilie, de la ora 18:30, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, un concert extraordinar, care va include şi un concurs de voci inedite. Concertul de la Suceava va avea şi o latură umanitară.  Preţul unui bilet este 35 de lei. Bilete se pot cumpăra de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, etajul I.

După ultima înregistrare muzicală făcută în strânsă colaborare cu maestrul Gheorghe Zamfir (Albumul „La mia bambina”), cantautorul italian Franco Midiri a revenit luna trecută cu o nouă iniţiativă în România, "Festivalul Tour 2015", care oferă în cadrul concertelor şi un concurs de noi talente muzicale ale României. Acum cinci ani, Franco Midiri a mai cântat pentru copiii cu dizabilităţi din Suceava. Artistul a donat în anul 2010 Asociaţiei „Blijdorp” România 15% din încasările obţinute din vânzarea biletelor.

 

„Suceava are mulţi tineri talentaţi, de aceea aş vrea ca ei să facă cunoscut oraşul şi peste hotare, în Italia”

Într-o conferinţă de presă organizată miercuri, la Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, artistul italian a declarat că pe lângă muzica pe care o va interpreta el, surprizele şi showul pregătit pentru suceveni, vrea să descopere şi tinere talente muzicale. Tinerii selectaţi la nivel judeţean vor concerta alături de Franco Midiri pe scena Casei de Cultură din Suceava, iar câştigătorul va participa la concertul din Bucureşti, care va încheia turneul, la sfârşitul lunii iunie. Cei selectaţi la nivel naţional vor fi invitaţi de cantautor să participe la concertul de gală desfăşurat în Italia. Deocamdată, au confirmat participarea la selecţia tinerilor talentaţi elevi de la Colegiul Naţional ”Ciprian Porumbescu”, Palatul Copiilor Suceava şi Școala Populară de Artă ”Ion Irimescu” din Suceava. „Este o oportunitate pentru tinerii suceveni să participe la acest concurs muzical, la fel ca toţi tinerii din România. După finala de la Bucureşti, cei mai buni vor merge în Italia, unde, în cadrul unui festival muzical, vor avea posibilitatea să promoveze limba şi muzica românească. Suceava are mulţi tineri talentaţi, de aceea aş vrea ca ei să facă cunoscut oraşul şi peste hotare, în Italia”, a mai spus cantautorul Franco Midiri.

Directoarea Palatului Copiilor Suceava, Beatrice Choleva, a declarat ieri că pe lângă elevii selectaţi pentru concurs, elevi înscrişi la Cercul de muzică, „vom asigura şi coregrafia momentelor muzicale, tot cu elevi de la Palatul Copiilor, de la Cercul de dans”. "Tour Festival 2015" se va desfăşura în 8 din cele 12 oraşe din România în care va concerta Franco Midiri, inclusiv capitala Bucureşti, care va marca finalul turului şi finala pentru concurenţi.

 

„Franco Midiri a venit să pună prima cărămidă la construirea Centrului Regional Socio-Medical <Laurenţia Ulici>”

Franco Midiri a dat şi un caracter umanitar evenimentului de la Suceava. 20% din suma încasată din vânzarea biletelor va fi donată pentru Campania „Dăm viaţă unui vis!”, care are drept obiectiv înfiinţarea Centrului Regional Socio-Medical „Laurenţia Ulici”, în cadrul unui proiect care implică parteneri atât din domeniul public, cât şi din cel privat. Nicoleta Daneliuc şi Brânduşa Sorina Bialy, de la Protecţia Copilului Suceava, care fac parte din comitetul de organizare al campaniei „Dăm viaţă unui vis!”, au spus că un astfel de centru este foarte necesar în Suceava. „Avem nevoie de acest centru la Suceava, pentru că cel mai apropiat centru medico-social de recuperare pentru copiii cu handicap psiho-neuro-motor este la Alba Iulia. Un alt argument ar fi acela că numai în judeţul Suceava, 50% dintre copiii cu dizabilităţi sunt diagnosticaţi cu handicap neuro-psiho-motor (534 copii din mediul urban şi 743 de copii din mediul rural)”, a declarat Nicoleta Daneliuc.

Ea a completat că proiectul tehnic al Centrului a fost gândit împreună cu specialişti şi executat de arhitectul Constantin Gorcea, preşedinte al filialei Nord Est al Ordinului Arhitecţilor din România. „Franco Midiri a venit să pună prima cărămidă la construirea Centrului Regional Socio-Medical <Laurenţia Ulici> şi asta ne bucură foarte mult. Centrul se va numi Laurenţia Ulici, în amintirea primei directoare a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Acesta va fi construit în parteneriat cu instituţii publice, ONG-uri interne şi externe, firme private, comunitate. Avem nevoie de sponsorizări, de redirecţionare 2%, donaţii, fonduri pe proiecte, pentru a duce la bun sfârşit un astfel de proiect”, a completat Daneliuc. 

Brânduşa Sorina Bialy este la a doua colaborare cu Franco Midiri, după cea din 2010. „Ne-am gândit cu ce putem să suţinem comunitatea locală. De aceea, am lansat, împreună cu Nicoleta Daneliuc, Campania <Dăm viaţă unui vis - Împreună facem lumea mai bună>, campanie prin care vrem să constituim un grup de lucru pentru înfiinţarea unei clinici social medicale de recuperare pentru copii cu afecţiuni neuro-psiho-motorii. Avem nevoi de sprijinul întregii comunităţi. Avem nevoie ca acest proiect să se materializeze, să nu rămână doar la stadiul de proiect”, a  declarat Brânduşa Sorina Bialy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artistul italian Franco Midiri caută tinere talente muzicale la Suceava.
 Vizualizări articol: 1850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Artistul italian Franco Midiri caută tinere talente muzicale la Suceava3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei