Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2015 - Anul XX, nr. 92 (5904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Bucureşti

Comisarul-şef Viorel Onea s-a înscris la concursul pentru funcţia de inspector-şef al IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Viorel Onea s-a înscris în urmă cu două zile la concursul pentru funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Termenul pentru înscrierea candidaturilor la acest concurs a expirat marţi, 21 aprilie, la ora 16.00, actualul împuternicit la comanda poliţiei judeţene confirmându-ne că a fost la Bucureşti pentru a-şi depune dosarul.

 Din păcate, nu vă putem informa dacă Viorel Onea este singurul candidat înscris sau mai sunt şi alţi pretendenţi la funcţia de inspector-şef, întrucât reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române nu au catadicsit să ne comunice acest lucru în timp util, deşi ieri le-am făcut o solicitare în acest sens, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Termenul pentru depunerea dosarului este 24 aprilie, ora 16.00, iar concursul va avea loc luna viitoare, pe data de 8 mai a.c. şi „va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu pe subiecte profesionale”.

Notarea se va face cu note de la 1 la 10 şi va fi declarat admis candidatul care are nota cea mai mare (cel puţin nota 7.00).

Iar dacă se nimereşte să fie mai mulţi candidaţi care au aceeaşi notă, se mai arată în anunţul postat pe site-ul Poliţiei Române, va fi desemnat câştigător ofiţerul care are cea mai mare vechime.

 

Al doilea concurs organizat pentru aceeaşi funcţie în ultimele luni

În luna februarie a acestui an, mai marii IGPR au anunţat pentru prima oară că au scos la concurs funcţia de inspector-şef al poliţiei judeţene, funcţie care are însă un titular la Suceava, în persoana comisarului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ. Ofiţerul este suspendat din funcţie, fiind trimis în judecată de DNA, în două dosare în care este acuzat că a plătit sume exagerate pe sediile poliţiilor municipale din Suceava şi Câmpulung Moldovenesc. În lipsa unui verdict definitiv al judecătorilor care să confirme vinovăţia lui Todiruţ, comisarul-şef nu poate fi destituit. Există însă şi varianta achitării în cele două dosare, situaţie în care la Suceava vor fi doi inspectori-şefi.

Concursul care trebuia să aibă loc luna trecută, pe 10 martie a.c., s-a amânat, după ce singurul candidat înscris, un anume comisar-şef Valentin Ştefan, de la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Teritorial Botoşani, a fost declarat respins, reprezentanţii IGPR invocând faptul că respectivul ofiţer nu a avut dosarul complet.

 

CV-ul comisarului-şef Viorel Onea

Comisarul-şef Viorel Onea are 54 de ani, este căsătorit şi are doi copii, iar din decembrie 2014 a fost împuternicit şef al IPJ Suceava.

Din 1 septembrie 2003, ofiţerul este adjunctul inspectorului-şef al poliţiei judeţene, pe linie de ordine publică şi poliţie rutieră, anterior, în perioada martie 2002 - august 2003, fiind şeful Serviciului Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă din cadrul IPJ Suceava.

Viorel Onea a absolvit în 1986 Școala de ofiţeri de poliţie, la Bucureşti, iar în 1995, Facultatea de Drept la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi.

În poliţie lucrează din 1986, fiind repartizat iniţial la IPJ Galaţi, unde a lucrat până în 1994, atât în cadrul structurii de investigare a fraudelor, cât şi în cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi. În 1994, s-a transferat acasă, la IPJ Suceava (ofiţerul fiind din Fălticeni), unde iniţial a lucrat la Serviciul de Cercetări Penale (1994-2002), iar în 2002 a preluat conducerea Serviciului Cazier Operativ şi Evidenţă Operativă.

Viorel Onea a absolvit mai multe cursuri postuniversitare, participând în iunie 2004 la  o misiune poliţienească în Germania, cu reprezentanţi ai Poliţiei Landului Brandenburg, în domeniul Poliţiei Rutiere, Ordine Publică şi Combaterea Criminalităţii Organizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Viorel Onea s-a înscris la concursul pentru funcţia de inspector-şef al IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 2702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Comisarul-şef Viorel Onea s-a înscris la concursul pentru funcţia de inspector-şef al IPJ Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(23 apr 2015, 13:32:55
thinkingi dont knowit wasnt medont tell anyone

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei