Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2015 - Anul XX, nr. 92 (5904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri anti-incendii

Locuri speciale pentru fumători în Bazar şi expert PSI angajat să rezolve problemele de securitate la incendii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Interzicerea fumatului în Bazarul Sucevei, măsură luată de administraţia locală încă din 2010, ca urmare a puternicului incendiu provocat în 2009 de o ţigară aprinsă, a început să facă primele victime. Astfel, celor prinşi că fumau în Bazar li s-au aplicat amenzi, începând de marţi dimineaţă, tot ca urmare a unui început de incendiu, provocat duminică de o ţigară aprinsă aruncată sub un chioşc.

„Se dau amenzi între 50 şi 250 de lei pentru cei prinşi că fumează în Bazar. Avem şi camere de supraveghere cu care pot fi văzuţi cei care fumează, chiar de nu se află lângă ei poliţistul local. Nu se mai tolerează deloc fumatul în Bazar, din cauza pericolelor la care sunt expuşi toţi de acolo”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, care a fost desemnat de primarul Ion Lungu să ia toate măsurile de protejare a uriaşului centru comercial din lunca Sucevei de eventuale incendii.

În paralel cu aplicarea strictă a acestei restricţii, au fost create locuri speciale unde fumătorii se pot „refugia” pentru a „trage” o ţigară.

„Au existat şi înainte patru asemenea locuri speciale destinate fumătorilor, am mai înfiinţat acum două, încât au şase locuri unde pot fuma fără să fie amendaţi”, a precizat Lucian Harşovschi.

Printre măsurile anti-incendii luate de municipalitatea suceveană ca urmare a alarmei de incendiu de duminică, care a „pus pe jar” autorităţile sucevene, se numără obligarea fiecărui comerciant să-şi doteze chioşcul cu stingătoare şi să închidă chioşcurile până jos, astfel încât să nu se mai poată acumula mizerii în partea inferioară a acestora (alarma de incendiu de duminică a fost dată după ce au început să fumege resturile de ambalaje de sub un chioşc).

Nu în ultimul rând, municipalitatea suceveană are de gând să angajeze un expert PSI care să se ocupe de identificarea şi aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru a fi respectate normele de siguranţă necesare pentru autorizarea Bazarului de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Evacuarea chioşcurilor celor care nu se mută singuri

Pentru crearea culoarelor de acces a maşinilor de pompieri în caz de incendiu, zeci de chioşcuri din Bazar trebuie să fie mutate. Chiar de au fost anunţaţi de la începutul anului de această măsură şi li s-au dat alternative de reamplasare, comercianţii refuză să se mute.

„Le-am pus la dispoziţie în primul rând locurile libere din halele modernizate. Vom merge pe principiul primul venit-primul servit. Să nu se plângă după-aceea că pe unii i-am favorizat. Cine nu se mută acum va fi evacuat”, a declarat viceprimarul Sucevei.

După ocuparea locurilor libere din cadrul secţiunilor modernizate ale Bazarului, restul chioşcurilor vor fi mutate în fosta parcare din spatele centrului comercial din lunca Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuri speciale pentru fumători în Bazar şi expert PSI angajat să rezolve problemele de securitate la incendii.
 Vizualizări articol: 1553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuri speciale pentru fumători în Bazar şi expert PSI angajat să rezolve problemele de securitate la incendii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei