Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2015 - Anul XX, nr. 92 (5904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiune

La Fălticeni, copiii de la Grădiniţa "Lizuca" au sărbătorit Ziua Pământului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 „Ziua Pământului” - eveniment simbol al responsabilităţii civice în protecţia mediului, a fost sărbătorită la Grădiniţa cu Program Normal “Lizuca” Fălticeni de preşcolarii grupei mari ”Campionii”, împreună cu educatoarea, Doiniţa Balan.

“<Ziua Pământului> am celebrat-o prin derularea mai multor activităţi din proiecte internaţionale. Prima activitate a noastră a vizat participarea la evenimentul internaţional  <Fă un angajament cu natura - Plantează de ziua Pământului – 22 aprilie 2015>, eveniment creat de The Master Shift. Evenimentul a pornit de la o veche tradiţie indiano-americană care spune că atunci când iei ceva din ceea ce-ţi oferă Pământul, trebuie să pui ceva înapoi, o <jertfă> pentru tot ce pământul ne dă. Anul acesta scopul acestui eveniment internaţional a fost plantarea la nivelul planetei a unui miliard de seminţe / copaci, pentru a se păstra o anumită parte a planetei acoperită cu păduri, pentru a contribui la reglarea climei. Fiecare copac plantat va contribui la stabilizarea climatului şi va oferi un habitat pentru diverse specii de vieţuitoare. Înscriindu-ne la acest eveniment am fost rugaţi să plantăm ceva care este organic, peren şi adecvat pentru condiţiile de creştere din zona noastră, să hrănim şi să îngrijim plantele pe care le avem. Preşcolarii au semănat floricele, au îngrijit florile din grupă şi-au plantat un vişin, în curtea grădiniţei, reuşind, astfel, să ne alăturăm milioanelor de oameni mobilizaţi pentru a crea un mediu durabil, sănătos prin ecologizarea comunităţilor din întreaga lume. Nu mai putem aștepta ca ceva din exteriorul nostru să creeze schimbarea. <Noi Suntem Schimbarea!>, pentru a crea un mediu durabil, sănătos prin ecologizarea comunităţilor din întreaga lume”, ne-a declarat educatoarea Doiniţa Bălan.

 

Magazinele din Fălticeni au oferit alimente în pungi cu mesaje eco ale copiilor

A doua activitate a fost derulată în cadrul proiectului educaţional internaţional ”The Earth Day Groceries”, gestionat online, în al 22-lea an, de Mark Ahlness, un profesor din Washington. Proiectul are ca scop conştientizarea oamenilor asupra importanţei păstrării unui mediu curat în grădiniţe, şcoli şi comunitate. În cadrul proiectului o grădiniţă sau şcoală obţine pungi alimentare de hârtie dintr-un magazin local pe care copiii le decorează cu desene şi mesaje pentru protecţia mediului, după care le returnează la magazin, iar angajaţii magazinului le împart cumpărătorilor de Ziua Pământului. Mai multe magazine din cartierul 2 Grăniceri, zonă  în care funcţionează Grădiniţa <Lizuca>, s-au arătat interesate de acest proiect şi au oferit copiilor pungi pentru a fi desenate.

La finalul zilei, copiii ajutaţi de educatoare şi personalul auxiliar au făcut curăţenie în curtea grădiniţei şi au distribuit ecusoane cu chipul pământului fericit colegilor de la grupa mică şi părinţilor.

„Activităţile desfăşurate au reuşit să contribuie la educarea lor în spiritul responsabilităţii civice pentru protejarea naturii. Copiii au înţeles că având grijă de mediul înconjurător, avem grijă implicit de omenire”, ne-a declarat educatoarea Doiniţa Bălan.

Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, când în SUA s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni, copiii de la Grădiniţa "Lizuca" au sărbătorit Ziua Pământului.
 Vizualizări articol: 1755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Fălticeni, copiii de la Grădiniţa "Lizuca" au sărbătorit Ziua Pământului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei