Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2015 - Anul XX, nr. 92 (5904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Elevi şi profesori din trei şcoli europene, găzduiţi de Colegiul “Mihai Eminescu” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 20 - 29 aprilie, Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu“ Suceava are ca oaspeţi elevi şi profesori polonezi şi germani, parteneri în cadrul proiectului “Build-up Environment - A Comparison of Today and Earlier - jointly developing ideas for our Future”, în care sunt implicate trei unităţi şcolare din România, Polonia şi Germania.

Mai mult de atât, în aceeaşi săptămână, liceul găzduieşte, în cadrul unui program de voluntariat, şi un grup de profesori şi elevi olandezi de la Liceul ,,Maria Montessori” din Haga.

Marţi, 21 aprilie, în aula colegiului sucevean a avut loc întâlnirea celor patru şcoli, reuniune ce a stat sub semnul interculturalităţii şi al prieteniei. După salutul de bun venit al directorului colegiului, prof. Renato Tronciu, care a făcut o scurtă incursiune în istoricul Bucovinei, dar şi în evoluţia şcolii pedagogice sucevene, elevii şi coordonatorii lor au fost antrenaţi în jocuri de cunoaştere şi socializare. De asemenea, directorul adjunct al unităţii, prof. Gabriela Cazac, a coordonat organizarea activităţilor demonstrative din cadrul schimbului internaţional de experienţă, susţinute de profesorii: Ana Buzincu, Felicia Vranău, Camelia Lorenţi, Ana-Maria Divisevici, Letiţia Costache, Elena Hurmuz, Corina Nuţu, Tinela Nastasi şi Anca Tronciu. 

 

Peste 90 de elevi din colţuri diferite ale Europei au şansa de a interacţiona

Potrivit reprezentanţilor Colegiului “Mihai Eminescu”, “programul vizitei trilaterale include activităţi în care peste 90 de elevi din colţuri diferite ale Europei au şansa de a interacţiona şi de a descoperi diferenţe sau apropieri culturale”. Pe lângă exerciţii de cunoaştere şi asistenţe la ore demonstrative, grupurile vor vizita Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului, unde elevi ai liceului gazdă, împreună cu artistul local Paul Torac, vor pune în scenă arte şi meşteşuguri tradiţionale.

“Schimburile de experienţă reprezintă practici educaţionale ale căror beneficii sunt recunoscute de şcolile europene ce adoptă paradigme moderne ale învăţării. Elevii au oportunitatea de a-şi însuşi cunoştinţe într-un mod activ şi de a folosi limbi străine în situaţii reale de comunicare. Asumându-şi aceste principii, Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu“ Suceava continuă în acest an şcolar tradiţia programelor de cooperare europeană, derulând schimburi de experienţă cu şcoala ZSO 1 din Pruszcz Gdansky, Polonia, şi cu Main Taunus Schule, din Hofheim, Germania”. La Suceava, proiectul este coordonat de profesorii Ana Cristina Şerban, Tinela Corina Nastasi şi Daniela Irina Melisch. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori din trei şcoli europene, găzduiţi de Colegiul “Mihai Eminescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 3012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Elevi şi profesori din trei şcoli europene, găzduiţi de Colegiul “Mihai Eminescu” Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei