Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2015 - Anul XX, nr. 82 (5894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Întâlnire de suflet

,,Târgul de vise al iepuraşului”, acţiune umanitară iniţiată de „Micul poet” din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Micul poet” din Câmpulung Moldovenesc, Sebastian Crăciun, în vârstă de 12 ani, imobilizat într-un scaun cu rotile, elev în clasa a V-a la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”, organizează mâine, de la ora 15:00, a doua ediţie a acţiunii umanitare ,,Târgul de vise al iepuraşului”. După cum ne-a spus Sebi, copilul care suferă de tetrapareză spastică, el a învăţat „să-şi reverse durerea în poezie” şi, astfel, a reuşit să scoată două cărţi de poezii, cu care a încântat inimile multor oameni care i s-au alăturat în lupta lui cu boala. Văzând cât este de frumos să primeşti ajutorul celor din jur, Sebastian s-a gândit că, împreună cu ceilalţi, va reuşi să facă o zi mai frumoasă pentru toţi copiii cu dizabilităţi din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

„Anul trecut a demarat acest proiect, în care s-a organizat un fel de tombolă caritabilă. Orice persoană care dorea să ajute era invitată să extragă un bileţel pe care erau scrise doar vârsta şi numele unuia dintre cei 50 de copii cu dizabilităţi”, ne-a povestit Sebi. În acel moment, persoana respectivă era pusă în faţa unui exerciţiu de imaginaţie, a continuat Sebi, care suna astfel: ,,Imaginaţi-vă că acest copilaş este al dumneavoastră, în ziua Învierii Domnului, iar ceea ce v-aţi propus să oferiţi copilului dumneavoastră îi veţi oferi acelui copil”. Acesta a fost planul lui Sebi. Deşi părea doar un vis de copil, mulţi adulţi, în frunte cu primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, s-au alăturat acestui vis şi au participat în număr mare la evenimentul de anul trecut.

    

Întâlnire de suflet, mâine, la Aquarius Center

Prinzând curaj, Sebi a demarat şi în acest an ,,Târgul de vise al iepuraşului”, dorind să poată aduce din nou fericirea pe chipul copiilor cu dizabilităţi pe care i-a inclus în mai multe activităţi, printre care şi acţiunea ,,Şi tu poţi fi Moş Crăciun!” (organizată în parteneriat cu deputatul Radu Surugiu, ajunsă la ediţia a doua).

Aquarius Center este sponsor şi partener în această acţiune. Vineri, fiecare sponsor se va întâlni cu copilaşul al cărui nume a fost extras, vor „schimba” îmbrăţişări şi emoţii, iar copiii vor primi cadouri. Cei mici, dar şi tinerii cu dizabilităţi, vor petrece o zi de neuitat în compania echipei Wowie Kids, care le va picta chipurile, încercând să le descreţească frunţile. Copiii şi tinerii cu dizabilităţi vor servi dulciuri şi pizza oferite de Primăria Câmpulung Moldovenesc şi se vor bucura de o zi magică.

 

Peste 50 de copii şi tineri cu dizabilităţi, incluşi în campania lui Sebi

În această săptămână, în cadrul programului „Şcoala altfel”, elevi din mai multe clase  de la Colegiul „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc au extras câte un bileţel pentru clasa pe care o reprezintă, implicându-se în proiectul iniţiat de colegul lor Sebi, de a ajuta copii bolnavi.

Mama lui Sebi, Ancuţa Iuliana Crăciun, ne-a spus că impactul postărilor fiului ei, făcute în general pe o reţea de socializare, a fost incredibil. “Cele 50 de bilete au fost extrase cu bucurie de câmpulungeni şi nu numai. Văzând că a rămas fără bilete, iar oamenii cu suflet mare încă mai întreabă dacă pot să ajute, Sebi a găsit de cuviinţă să implice în proiect alte 15 persoane cu dizabilităţi, care au împlinit 18 ani şi sunt foarte bolnave, nu au reuşit niciodată să meargă, să vorbească sau să citească o carte. Suntem pe ultima sută de metri şi mai sunt doar câteva bilete. Doritorii sunt invitaţi să treacă pe la Aquarius Center şi să extragă un astfel de bileţel”, ne-a spus Ancuţa Iuliana Crăciun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Târgul de vise al iepuraşului”, acţiune umanitară iniţiată de „Micul poet” din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
,,Târgul de vise al iepuraşului”, acţiune umanitară iniţiată de „Micul poet” din Câmpulung Moldovenesc5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonaci (rețetă din 1865) Miercurea exista obiceiul de a se aduna pe un deal flacaii din sat. Ei striga tot ce au aflat de-a lungul anului despre vecinii lor. In felul acesta, secretele crezute bine ascunse se dezvaluie, iar functia moralizatoare a comunitatii este bine pusa... Citeşte